« Takaisin

Sydäntutkimussäätiön apuraha Johanna Kuusiston tutkimusryhmälle

Sydäntutkimussäätiön apuraha Johanna Kuusiston tutkimusryhmälle

Professori Johanna Kuusiston tutkimusryhmä kliinisen lääketieteen yksiköstä ja KYSistä sai Sydäntutkimussäätiöltä 100 000 euron apurahan Suomalaiset kardiomyopatiat - genetiikka, taudinkuva ja patogeneesi -tutkimukseen. Kardiomyopatiassa sydänlihas on joko laajentunut, paksuntunut tai jäykistynyt usein geneettisestä syystä, ja tutkimuksessa selvitetään sairauden perimmäisiä syitä ja kehittymistä.

Lisäksi Sydäntutkimussäätiö myönsi 50 000 euroa Sydämen vajaatoiminnan hoidon ja diagnosoinnin uudet kohdemolekyylit -tutkimukselle, jota johtaa professori Juha Hartikainen kliinisen lääketieteen yksiköstä ja KYSistä.

Sydäntutkimussäätiö myönsi tämän vuoden suurimman 180 000 euron apurahan akatemiaprofessori Seppo Ylä-Herttualan tutkimusryhmälle A.I. Virtanen -instituuttiin Itä-Suomen yliopistoon. Tutkimuksen aiheena on uusien geenihoitojen kehittäminen valtimotaudin vaativaan hoitoon.

Sydäntutkimussäätiö myönsi kaikkiaan 2 miljoonaa euroa sydäntutkimukseen yhteensä 68 tutkijalle tai tutkimusryhmälle. Kaikkien apurahansaajien nimet ja tutkimusaiheet on julkaistu www.sydantutkimussaatio.fi -sivustolla.