« Takaisin

Utahin vieraat ihastuivat KYSiin

Utahin vieraat ihastuivat KYSiin

Sairaanhoitajaopiskelijoita ja heidän opettajiaan Utahista Brigham Youthin yliopistosta (BYU) vieraili KYSissä, jossa he pääsivät tutustumaan Sädesairaalaan, dialyysiosastolle, naisten akuuttikeskukseen, vastasyntyneiden teho-osastolle, päivystyspoliklinikalle ja leikkausyksiköihin.

Vieraat ihastuivat KYSissä muun muassa uusien tilojen arkkitehtuuriin ja valoisuuteen, työasuautomaattiin, perhehoitomalliin vastasyntyneiden teho-osastolla, CyberKnife -tarkkuussädehoitolaitteeseen, dialyysiosaston potilasohjaukseen ja kotidialyysimahdollisuuteen, mutta ennen kaikkea ystävällisiin hoitajiin ja sairaalan rauhallisuuteen.

Vieraat antoivat erittäin paljon positiivista palautetta sairaalan toiminnasta ja osaavasta henkilökunnasta:

" Extremely state of the art facility- that incorporates safety with high quality practice."

" Loved design of hospital with lot of natural light. Good finish architecture."

" Loved using research in the facility practice. Excellent high quality!"

" You should get Magnet status!"

Opiskelijat ovat Suomessa Public and Global Health Nursing International Studies- opintojaksoon kuuluvalla harjoittelujaksolla. BYU:lla on useita yhteistyökumppaneita Euroopassa, Aasissa ja Afrikassa. Yksi heidän yhteistyökumppaneistaan on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Savonlinnan kampus.

Savonlinnassa opiskelijat perehtyvät suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon avoterveydenhuollon palveluihin. Tähän perehtymiseen opiskelijat halusivat sisällyttää tutustumisen erikoissairaanhoitoon. Tämän jakson jälkeen opiskelijat matkaavat Prahaan perehtymään sotilassairaalaan.

Kuvat ja tekstit:
Minna Taam-Ukkonen, Marjut Heiskanen