« Takaisin

Uuden Sydämen suunnitteluallianssiryhmä sinetöitiin sopimuksella

Uuden Sydämen suunnitteluallianssiryhmä sinetöitiin sopimuksella

KYSin uudisrakennus- ja peruskorjaushanke eli Uusi Sydän on hyvässä vauhdissa. SYKE-suunnitteluallianssiryhmittymän jäsenet allekirjoittivat 12.9. sopimuksen, joka varmistaa hankkeen tehokkaan suunnittelun jatkumisen. Ryhmään kuuluvat

  • Arkkitehtistudio Kujala & Kolehmainen Oy
  • Arkkitehdit Kontukoski Oy
  • Rakennussuunnittelutoimisto Turunen & Räisänen Ky
  • Granlund Kuopio Oy
  • A-Insinöörit Suunnittelu Oy


Kuvassa vasemmalta alkaen: toimitusjohtaja Petri Kontukoski (Arkkitehdit Kontukoski Oy), toimitusjohtaja Jukka Vasara (Granlund Kuopio Oy), Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettunen, KYSin kiinteistöjohtaja Pekka Turunen, yksikönjohtaja Harri Kivistö (A-Insinöörit Suunnittelu Oy), toimitusjohtaja Pekka Kupiainen (Rakennussuunnittelutoimisto Turunen & Räisänen Ky) ja toimitusjohtaja Rami Kolehmainen (Arkkitehtistudio Kujala & Kolehmainen Oy).

– Työ jatkuu kovalla vauhdilla, ja Big Roomissa on useita rinnakkaisia työpajoja, jotta suunnittelua saadaan vietyä eteenpäin sovitussa aikataulussa, hankejohtaja Harri Hyppölä kertoo.

Investoinnin vaatima poikkeuslupa on STM:n käsittelyssä parhaillaan. Sen rinnalla jatketaan luonnosvaiheen suunnittelua varsinaista rakennuslupaa varten.

Uusi Sydän -hanke on laajuudeltaan noin pari kertaa Kaarisairaalan kokoinen eli yhteensä noin 60 000 neliömetriä ja se käsittää nykyisten S- ja K-aulan alueiden vuodeosastot sekä muun muassa kuvantamiskeskuksen tilat ja runsaasti eri poliklinikoita. Uusille vuodeosastoille on päätetty rakentaa 408 sairaansijaa, joista 70 % on yhden hengen huoneissa. Hankkeen kustannusarvio on 164 miljoonaa euroa ja hankkeen on valmis vuonna 2025.

Lisätietoja:
Hankejohtaja Harri Hyppölä, harri.hyppola (at) kuh.fi, p. 044 711 3064