« Takaisin

Uusi päivystys starttasi täydellä teholla

Uusi päivystys starttasi täydellä teholla

Anja Mönkkönen ja Markku Vänttinen ovat iloisia uusista tiloista, joissa myös potilaiden viihtyvyys on huomioitu.Anja Mönkkönen ja Markku Vänttinen ovat iloisia uusista tiloista, joissa myös potilaiden viihtyvyys on huomioitu.Päivystyksen siirtyminen uusiin tiloihin sujui kommelluksitta, ja ensimmäisenä päivänä 15.3. tunnelma oli rauhallinen.

Potilaiden vastaanotto uusissa tiloissa alkoi aamuseitsemältä. Heti alusta pitäen tulijat löysivät uudet tilat ongelmitta, ja päivystyksen työt jatkuivat normaaliin tapaan.

– Vain joitakin kaupungin päivystystä etsineitä olemme joutuneet ohjaamaan eteenpäin, ja yksi taksi oli aamulla tuonut epähuomiossa potilaan vielä vanhaan paikkaan, päivystyksen osastonhoitaja Anja Mönkkönen kertoo.

– Kaikki on sujunut rauhallisesti. Tosin heti aamusta paikalle saapui kriittisesti sairaita potilaita, joten siinä mielessä täydessä työn touhussa aloitettiin saman tien, vs. ylilääkäri Markku Vänttinen mainitsee.

Uudet tilat saavat kiitosta kaikilta. Sairaanhoitajat Tarja Pekkarinen ja Jenni Honkanen kertovat, että positiivisella mielellä ollaan. Potilaat ovat löytäneet hyvin perille, ja kriittisiä kommentteja muutosta ei ole kuulunut keneltäkään.

– Valoisissa ja avarissa tiloissa on helppo työskennellä, ja väljyys vähentää myös meluisuutta, joten ympäristö on rauhallinen, Tarja Pekkarinen ja Jenni Honkanen arvioivat.

Samassa yhteydessä pääsairaalan neuvontapiste muutti pääaulasta päivystyksen yhteyteen C-oven aulaan. Palvelusihteeri Anne Rissanen kertoo päivän sujuneen infopisteessäkin rauhallisesti, mutta uskoo, että ensimmäisenä viikonloppuna uudet järjestelyt pääsevät varsinaiseen testiin.