« Takaisin

Voimamiehet ja -naiset haussa KYSille

Nuorilääkäripäivät 2017

Voimamiehet ja -naiset haussa KYSille

KYS testaa tänään alkaneilla valtakunnallisilla Nuorilääkäripäivillä, riittääkö vastavalmistuneilla lääkäreillä ruista ranteessa vaativaan työhönsä.

  • Leikkimielinen testihän tämä on, mutta onhan käsien puristusvoimalla ihan oikeastikin yhteys kehon lihasvoiman ja kunnon tasoon. Ihmisiä kiinnostaa saada selkoa itsestään, joten mukavasti tämä vetää kävijöitä KYSin esittelypisteeseen, kertoo rekrytoija Minna Saihomaa.

Rystyset valkoisina, mutta silti hymyssä suin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pari vuotta sitten Kuopiosta lääkäreiksi valmistuneet Susanna Seppänen (kuvassa vas.) ja Elina Laitiomäki   todistivat, että hoikasta olemuksestaan huolimatta voimaa piisaa vaikka muille jakaa.

Testauksen lomassa molemmat voimanaiset saivat paljon tietoa KYSin tarjoamista erikoistumismahdollisuuksista ylilääkäri Matti Eskeliseltä. KYSillä on nyt parhaillaan menossa kymmenien erikoistuvien ja erikoislääkäreiden virka- ja sijaisuushaut Kuntarekry-järjestelmän kautta.

  • Voi,voi, kun on KYSillä houkuttelevia tarjouksia erikoistumiseen, mutta meillä molemmilla on perheet ja suvut Turun seudulla, joten Länsi-Suomi on meille nyt etusijalla, kertoo Elina Laitiomäki.

Seppänen huomauttaa lisäksi leveästi hymyillen, että he ovat molemmat mielestään antaneet tarpeeksi tukea valtion rautateille kuuden opiskeluvuotensa aikana, kun ovat matkustaneet jatkuvasti Turun ja Kuopion väliä, kuusi tuntia aina sivuunsa.

Kuopio on opiskelijalle unelmapaikka

Kuopiota ja KYSiä molemmat kehuvat mahtavaksi opiskelupaikaksi.

  • KYSissä oli tosi kivaa opiskella. Opetus on siellä niin käytännön läheistä. Nyt kun olen verrannut muualta valmistuneiden lääkäreiden kanssa, olen huomannut, että me KYSissä saimme tehdä alusta alkaen oikeille potilaille toimenpiteitä, joista muissa yliopistosairaaloissa opiskelleet saivat vain haaveilla, kertoo Laitiomäki.

Seppäsen mukaan parasta Kuopiossa ovat puheliaat, lupsakat ihmiset ja tiivis opiskelijayhteisö.

  • Kuopiossa on niin helppo verkostoitua ja solmia elinikäisiä ystävyyksiä. Yliopiston, KYSin ja tiedelaakson yhteiselle kampukselle on keskittynyt kaikki oleellinen ja kaupunki on juuri sopivan kokoinen kaikenlaisiin aktiviteetteihin.
  • Onhan meillä ikävä Kuopioon, mutta käymme siellä edelleen tiuhaan kavereiden luona, seuraavan kerran menemme jo parin viikon päästä kaverin väitöstilaisuuteen.