Takaisin

Kuopion Kameraseuran valokuvataidenäyttely "Suomen Kameraseurojen Liiton Näyttelyvaliot" G1- ja A1-käytävägalleriassa 30.9.2021 saakka

Kuopion kameraseuran valokuvataidenäyttely "Suomen Kameraseurojen Liiton Näyttelyvaliot" on nähtävillä Pääsairaalan ja Kaarisairaalan välisellä G1- ja A1-käytävällä 30.9.2021 saakka.

Kuopion kameraseuran valokuvataidenäyttely "Suomen Kameraseurojen Liiton Näyttelyvaliot" on avautunut G1- ja A1-käytävägalleriaan. Näyttely koostuu ansioituneiden ja palkittujen harrastajavalokuvaajien, ns. eminenssikuvaajien 52 teoksesta. Eminenssikuvaaja on Suomen Kameraseurojen liiton korkein valokuvaajan arvonimi, jonka saa pitkäjänteisellä ja korkealuokkaisella työllä. 

Kuva. Tapio Karjalainen, Utelias

- "Suomen Kameraseurojen liiton näyttelyvaliot" esittelee tämänhetkisen suomalaisen harrastajavalokuvauksen parhaimmistoa. Kuvat edustavat laajasti valokuvataiteen eri suuntauksia luontokuvauksesta reportaasikuvaukseen ja komposiittikuviin perustuvaan syviä tunteita luotaaviin teoksiin, kertoo Kuopion kameraseuran puheenjohtaja Petteri Mussalo. 

 

Kuopion kameraseuralla pitkät ja kunniakkaat perinteet 

Kuopion kameraseuran toiminnalla on Kuopiossa pitkät perinteet. Seura on toiminut alueella aktiivisesti jo 67 vuotta. Seura kouluttaa, tarjoaa toimitiloja ja kannustaa jäseniään osallistumaan kansallisiin ja kansainvälisiin näyttelyihin. Peruskursseilla koulutetaan vuosittain kymmeniä uusia valokuvaajia, ja valokuvausstudiot ovat vilkkaassa käytössä. Uusia käyttäjiä opastetaan tilojen ja laitteiden käytössä. 

Vuonna 2020 Kuopion Kameraseura voitti Pohjoismaiden mestaruuden sekä mustavalkoisten että värillisten kuvien sarjassa. Kansallisen kameraseurojen välisen kilpailun Kuopion kameraseura on voittanut viidesti peräkkäin. Samaisella kokoelmalla seura sijoittui maailmanlaajuisessa kilpailussa parhaan kolmanneksen joukkoon.

Myös Kuopion kameraseuran jäsenet ovat menestyneet kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Seuran jäsenet ovat voittaneet yhteensä neljä Pohjoismaiden mestaruutta. 

Lue lisää http://www.kuopionkameraseura.org/p/infoa.html

Lisätiedot: taideasiantuntija Henna Hietainen, henna.hietainen@kuh.fi