Takaisin

Taidenäyttely "Yhdessä" dialyysiosastolla 30.4.2020 saakka

Eila Nissisen ja Minna Saihomaan taidenäyttely "Yhdessä" on nähtävillä huhtikuun loppuun saakka dialyysiosastolla Kaarisairaalan 4. kerroksessa.

 

 

 

 

 

KYSin rekrytoija Minna Saihomaan ja hoitotyön palvelupäällikkö Eila Nissisen yhteisnäyttely "Yhdessä" on avautunut dialyysiosastolla Kaarisairaalan 4. kerroksessa.

- Meillä molemmilla on pitkä työhistoria KYSissä, jonka aikana olemme tehneet tiivistä yhteistyötä eri työtehtävissä. Työn lisäksi meitä yhdistää yhteinen kuvataideharrastus, jota olemme toteuttaneet vapaa-ajallamme eri tahoilla.

Minna Saihomaa on harrastanut maalaamista nuoruusvuosista lähtien ja vuosien myötä hänelle ovat tulleet tutuksi erilaiset maalauksen tekniikat. Eila Nissinen on aloittanut harrastuksen vasta ”aikuisiällä”, kun hän rohkaistui hankkimaan ensimmäiset öljyvärit. 

- Värien hankinnassa ei ole harmittanut mikään muu, kuin se, ettei värejä tullut hankittua jo aikaisemmin. Akvarellityöt tulivat mukaan vähän myöhemmässä vaiheessa.

- Kuvataideharrastus on antanut meille molemmille hyvin paljon. Kuvataiteen äärellä unohtuvat kaikki harmittavat asiat ja se toimii hyvänä rentoutuksen ja stressin purkamisen välineenä. Vuosien aikana harrastus on tuonut meille paljon erilaisia onnistumisen kokemuksia, uuden oppimista ja myös yhteisöllisyyttä Kansalaisopiston ryhmissä. Useimmat taulujen aiheet kuvaavat meille tärkeitä ja lähellä sydäntä olevia asioita vuosien varrelta.

Saihomaan ja Nissisen mukaan jokaiselle kuvataideharrastajalle löytyy oma tyyli tehdä kuvia ja käyttää värejä.

- Ei kannata olla liian kriittinen itselleen vaan antaa luovuudelle mahdollisuus. Kokeile rohkeasti piirtämistä ja maalausta!

Lisätietoja: taideasiantuntija Maarit Hakkarainen, p. 044 717 9775 


Siirry uutisarkistoon