Takaisin

Vierailuja KYSiin rajoitetaan koronatilanteen vuoksi

Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) rajoittaa vierailuja sairaalassa 17. maaliskuuta 2020 alkaen. Rajaus perustuu Suomen hallituksen 16. maaliskuuta 2020 antamiin linjauksiin, jotka ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti.

KYSissä voivat vierailla kriittisesti sairaiden ja lasten läheiset, saattohoidossa olevien läheiset ja puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla. Poliklinikkakäynnille tulevan henkilön mukana voi olla tarvittaessa tukihenkilö. Kaikki muut vierailut KYSiin kielletään.

Vastaanotolle tai vierailulle ei voi tulla, jos henkilöllä on vähäisiäkään tartuntataudin oireita, kuten yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja ja/tai päänsärkyä tai jos tietää altistuneensa koronavirukselle (COVID-19). Oireilevia henkilöitä pyydetään olemaan yhteydessä hoitavaan yksikköön ajan siirtämiseksi.

Näillä toimenpiteillä KYS haluaa varmistaa potilasturvallisuuden ja pyrkii estämään koronatartuntojen leviämisen.

Päivystysapu 116117 pahoin ruuhkautunut

Päivystysapupalvelu 116117 on pahoin ruuhkautunut koronavirukseen liittyvistä tiedusteluista. KYS pyytää kansalaisia huomioimaan, että Päivystysapuun tulee koronavirukseen liittyen soittaa vain, jos vointi on sellainen, että hengitystieinfektion kotihoito-ohjeilla ei pärjää ja lisäksi

  • henkilö on tehnyt ensin oirearvion www.omaolo.fi -palvelussa tai
  • hengitystieinfektio-oireet ovat jatkuneet yli seitsemän vuorokautta kotihoidossa tai
  • henkilölle tulee hengitysvaikeus tai hänen yleistilansa laskee.

Päivystysapuun ei tule soittaa eristystarpeeseen, näytteenottoon tai sairausloma-asioihin liittyen. Näihin liittyen tulee olla yhteydessä omalle terveysasemalle tai työterveyshuoltoon.