Takaisin

Taidenäyttelyitä KYSissä

Kuvataiteilija ja taidemaalari Marlena Luukkosen näyttely ”Maalauksia” G2-käytävägalleriassa 31.1.2021 saakka

Kuvataiteilija ja taidemaalari Marlena Luukkosen näyttely "Maalauksia" on nähtävillä Pääsairaalan ja Kaarisairaalan välisellä G2-käytävässä 31.1.2021 saakka.

Kuvataiteilija ja taidemaalari Marlena Luukkosen näyttely "Maalauksia" on avautunut G2-käytävägalleriaan. Näyttely koostuu öljyväriteoksista.

Luukkonen käsittelee teoksissaan sisäisen kasvun, muutoksen ja mielenrauhan teemoja.

- Maalaaminen on minulle jatkuvaa löytämistä, itsensä haastamista, tutkiskelua ja leikkiä. Maalarina olen romantikko ja haaveilija, siksi pyrin tavoittelemaan aina esteettisyyttä ja harmoniaa teoksissani. Kauneus on minulle lähtökohta taiteen tekemiselle. Tärkeintä maalauksessa on sen herättämät ajatukset ja siitä välittyvä tunnelma, kertoo Luukkonen.

Kuvan nimi Royal Rendez-vous.  
Marlena Luukkonen (1988) on Kuopiossa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on valmistunut Lahden Muotoilu- ja Taideinstituutista vuonna 2013. Hänellä on ollut näyttelyitä useissa gallerioissa mm. Lahdessa ja Helsingissä.

 

 

Rosa Sahlströmin taidenäyttelyt "Tunne & Luonto" G1-käytävällä ja A1-käytävällä 31.12.2020 saakka

Rosa Sahlströmin taidenäyttelyt "Tunne & Luonto" ovat esillä pääsairaalan ja Kaarisairaalan välisen 1. kerroksen G1- ja A1-käytävägallerioissa. Näyttelyt ovat avoinna 31.12.2020 saakka.

Rosa Sahlströmin taidenäyttely jakautuu kahteen osioon: "Tunne"-osiossa on alkoholimustemaalauksia ja "Luonto"-osiossa sekä öljy- että akryylivärimaalauksia.

Alkoholitekniikka on hyvin spontaani maalausmuoto,  Sahlström kertoo. - Teos on tehtävä kerralla valmiiksi, mikä vaatii flow-tyyppistä työskentelyä. Maalaus ohjautuu kuin itsestään kohti lopputulosta. Vastakohtana tälle prosessille ovat klassisemmat öljy- ja akryylimaalaukset, joissa tarkka suunnittelu ja tietyn lopputuloksen hakeminen on mahdollista.

 

Useimpiin Rosa Sahlströmin töihin inspiraation lähde löytyy luonnosta. Erilaisten luontoaiheiden herättämät mielikuvat ja tuntemukset siirtyvät kankaalle tehden teoksesta abstraktin.

 

- Taiteella ja varsinkin maalaamisella on suuri paikka sydämessäni. Arjesta irrottautumisen lisäksi luovan työn tekeminen antaa myös mahdollisuuden käsitellä ja kanavoida omia tuntemuksia, Sahlström kertoo. 

 

 

 

 

 

Nelli Getmanovan taidenäyttely "Rakkaudesta luontoon" dialyysiosastolla 31.1.2021 saakka

Nelli Getmanovan taidenäyttely "Rakkaudesta luontoon" on esillä dialyysiosastolla Kaarisairaalan 4. kerroksessa 31.1.2021 saakka.

Näyttelyssä on esillä öljyväri- ja pastellivärimaalauksia.

Taide on kuulunut Getmanovan elämään jo lapsuudesta saakka. Taidemaalauksen hän aloitti harrastuksena kuitenkin vasta neljä vuotta sitten.

- Rakastan luontoa, joka on tällä hetkellä maalausteni pääaihe, Getmanova kertoo. - Maalaamisesta olen saanut voimia elämäni vaikeina aikoina. Ja toivon että näyttelyssä olevat teokset saavat katsojat hyvälle mielelle.

 

Maire Kolarin korutaidenäyttely "Hyvän kierre" esillä Pääsairaalan pääaulan vitriinissä 31.1.2021 saakka

Pääsairaalan pääaulan vitriiniin on avautunut korutaidenäyttely "Hyvän kierre", jossa on esillä Maire Kolarin kierrätysmateriaaleista valmistamia koruja. Näyttely on avoinna 31.1.2021 saakka.

 

Maire Kolarin korunäyttely koostuu pääosin kierrätysmateriaaleista valmistetuista koruista. Materiaaleina koruissa on käytetty mm. tölkin osia, kalan nahkaa, roll on -palloja ja siemeniä.

 

"Hyvän kierre" -näyttelyn taustat juontuvat Kolarin omaan kokemukseen potilaana olosta KYSissä. Hän haluaa näyttelyllään kiittää KYSin henkilökuntaa saamastaan hyvästä hoidosta. 

 

- Oman elämäni shokkiherätys ja mahtava uuden löytämisen aika alkoi vuonna 1988 KYSin ensiavusta, jonne romahdin, kun pitkittyneen flunssan jälkeen tasapainoelimet sekä kuulo alkoivat temppuilla! Siitä alkoi elämässäni uusi polku, joka poiki yllättäviä löytöjä ja paljon onnea, Kolari kertoo.

 

 

- Näyttelyni on kiitos KYSin osaavalle henkilökunnalle! Erityisesti haluan kiittää kuulokeskuksen aivan mahtavan mukavaa henkilökuntaa. Sisäkorvaistukkeet muuttivat miltei kuuron elämäni puheen ja musiikin sosiaaliseksi pauhuksi, Kolari kiittelee.

Kolari kiittää lämpimästi myös syöpäkeskuksen ja hematologisen vuodeosaston henkilökuntaa miehensä hyvästä hoidosta.

Blogissaan Kolari kertoo lisää korujen valmistamisesta ja antaa valmistusohjeita. 

 

Lisätietoja: Kulttuuriyhdyshenkilö Raimo Tuomainen, raimo.tuomainen@kuh.fi

 

 

 

Sisältötyyppi

Asiasanat

Erikoisala

Prosessi

Kohderyhmä

Julkaise metatiedot

Kyllä

Julkaise etusivulla

Kyllä

Näytä kommentointiosio

Kyllä

Julkaisu kuukausi

marraskuu

Julkaisu vuosi

2020

Arkistoitu

Ei
Sisältölaji: PSSHP Ajankohtainen