Takaisin

KYS kokeilee mobiili-ilmoittautumista

KYS on ottanut käyttöön ensimmäisenä julkisena sairaalana mobiili-ilmoittautumisen. Nyt potilaat voivat ilmoittautua KYSin poliklinikoille ja hoitajavastaanotoille myös älypuhelimella.

QR-koodi näytöt sijaitsevat Kaarisairaalan ja Pääsairaalan auloissa. Mobiili-ilmoittautumista varten tarvitaan puhelimen QR-lukija tai ITTE-Mobile -sovellus. Ne voi ladata maksutta iPhone-puhelimeen App Storesta ja Android-puhelimeen Google Play Storesta.

– Puhelimen QR-koodilukija avaa koodiin kirjoitetun osoitteen www-selaimeen. Sovellukseen näppäillään henkilötunnus, jonka jälkeen näytölle avautuvat henkilön ajanvaraukset sekä kutsunumero. Ilmoittautuminen vahvistetaan kello-kuvaketta klikkaamalla. Mikä parasta, ajanvarauksen avulla voi myös avata kartan, joka ohjeistaa oikeaan paikkaan, osastonsihteeri Tuula Mustonen kuvailee.

Mobiili-ilmoittautuminen on kokeilu, joka kestää vuoden loppuun saakka.

– Mobiili-ilmoittautuminen on osa KYSin Uusi Sydän -uudistamisohjelmaa, jossa kehitetään uusia digitaalisia ratkaisuja potilaslähtöisesti. Kokeilulla saamme arvokasta käyttäjiltä jatkokehitystyötä varten, hankepäällikkö Tuija Hartikainen kertoo.

Itseilmoittautumisautomaateilla voi edelleen ilmoittautua entiseen tapaan.

Mobiili-sovelluksen toimittaa CGI Oy.