Takaisin

Laatusertifikaatti kertoo KYSin pitkäjänteisestä kehitystyöstä

KYSille myönnettiin uuden ISO 9001:2015 standardin mukainen laatusertifikaatti. KYS on Suomen ainoa johtamisjärjestelmänsä sertifioinut yliopistosairaala.

Kiwa Inspecta Oy on myöntänyt KYSin johtamisjärjestelmälle kansainvälisen laatustandardin ISO 9001:2015 mukaisen sertifikaatin. Sertifikaatti on osoitus siitä, että KYSin johtamisjärjestelmä täyttää ISO 9001-vaatimukset. Se on myös tunnustus KYSin johdon ja henkilöstön sitoutumisesta jatkuvaan kehitystyöhön.

- Laatujärjestelmän ylläpito on ollut vuosikausien pitkäjänteistä työtä, jonka suhteen henkilökunta on tehnyt arvokasta työtä, hallintoylilääkäri Martti Kansanen kertoo.

Auditoinnissa KYSin erityiseksi vahvuudeksi on todettu asiakaslähtöisyys, joka on standardin lähtökohta.  

-KYSin pitkäjänteinen kehitystyö kansainvälistä laatustandardia vasten näkyy mm. asiakastyytyväisyyden kehityksessä ja asiakaspalautteissa. Lääketieteen kehittämisen lisäksi myös hoitotyön kehittäminen on aktiivista, sopimusarvioija Nina Lyly kertoo Kiwa Inspectan tiedotteessa.

Tuore laatusertifikaatti mahdollistaa KYSin osallistumisen sosiaali- ja terveysalan palveluntuottajiksi ilman erillistä ennakkotarkastusta.

- Sertifioidun laatujärjestelmän merkitys tulee kasvamaan uudessa sote-maailmassa merkittävästi, Kansanen ennakoi.

ISO 9001 on maailman tunnetuin laadunhallintastandardi ja käytetyin johtamismalli, joka perustuu jatkuvan parantamisen filosofiaan. KYSillä on ollut standardin mukainen sertifikaatti vuodesta 1999 alkaen. KYS on ainoa johtamisjärjestelmänsä sertifioinut yliopistosairaala Suomessa.  KYS on myös ensimmäinen kokoluokkansa ISO 9001 -sertifioitu sairaala koko Euroopassa.

Lue myös Kiwa Inspectan tiedote