Takaisin

Merja Miettiselle professorin arvonimi

Tasavallan presidentti on myöntänyt keskiviikkona 27. kesäkuuta KYSin palveluiden ja asiakkuuksien toimialajohtajalle Merja Miettiselle (dos., FT) professorin arvonimen.

Miettinen, 60, valmistui terveydenhuollon maisteriksi 1992 Kuopion yliopiston terveydenhuollon hallinnon ja talouden laitokselta ja väitteli filosofian tohtoriksi samalta laitokselta vuonna 1996. Dosentin arvon Miettinen sai Tampereen yliopistosta hoitotieteen, erityisesti hoitotyön johtamisen alalta vuonna 2006.

Merja Miettinen suoritti vuonna 2008 laajan sosiaali- ja terveystoimen ylimmälle johdolle suunnatun johtamiskoulutuksen (Master of Social and Health Management-koulutus). Lisäksi Miettinen on käynyt Itä-Suomen alueellisen maanpuolustuskurssisarjan.

Merja Miettinen.Merja Miettinen on toiminut 26 vuotta merkittävissä hoitotyön johtajan tehtävissä KYSissä, Keski-Suomen keskussairaalassa ja Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Ennen nykyistä virkaansa KYSin toimialajohtajana  Miettinen toimi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallintoylihoitajana 2006–2017.

Miettinen on arvostettu hoitotyön ja terveydenhuollon johtamisen opettaja ja tutkija niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hän on muun muassa toiminut vierailevana tutkijana Yhdysvalloissa Pittsburgin yliopistossa vuonna 2016.

Miettinen on aktiivinen tutkimustyön edistäjä sekä kansallisissa että kansainvälisissä hankkeissa. Hän on ohjannut ja tarkastanut lukuisia väitöskirjatöitä sekä toiminut hoitotieteen ohella vastaväittäjänä myös kauppatieteiden, tekniikan ja filosofian väitöstilaisuuksissa.

Merja Miettinen on hyvin iloinen arvonimestään.

- Onhan tämä todella hienoa. Erityisesti siksi, että Suomessa harva nainen on saanut tällaisen tunnustuksen, Miettinen hehkuttaa.

Professorin arvonimi myönnettiin keskiviikkona yhteensä 11 henkilölle.

Merja Miettiselle järjestettiin KYSin hallintokeskuksessa onnittelutilaisuus, jossa oli mukana muun muassa Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettunen.