Takaisin

Muutoksia Kelan korvaamiin taksimatkoihin 1.7. alkaen

Heinäkuun alusta alkaen Kelan korvaamien taksimatkojen alueelliset tilauspuhelinnumerot muuttuvat. Jatkossa taksimatka pitää tilata aina keskitetystä tilausnumerosta, jotta asiakas saa siitä sairausvakuutuslain mukaisen matkakorvauksen.

Henkilö voi saada taksikyydistä korvauksen Kelalta, kun hänen terveydentilansa tai puutteelliset liikenneolosuhteet edellyttävät taksin käyttöä sairaanhoitomatkoilla.

Heinäkuun alusta alkaen Kelan korvaama taksimatka pitää aina tilata asiakkaan oman alueen tilausnumerosta. Tällöin asiakas saa matkakorvauksen heti taksissa ja maksaa matkastaan enintään omavastuun. Omavastuu on 25 euroa matkasta yhteen suuntaan. Jos matkan kustannukset jäävät alle omavastuun, asiakas maksaa matkan itse. Myös nämä kustannukset kerryttävät kuitenkin matkojen vuosiomavastuuta (ns. matkakattoa), joka on 300 euroa.

Jos taksimatka tilataan muualta kuin Kelan korvaamien taksimatkojen alueellisesta tilausnumerosta, asiakas maksaa matkan koko hinnan, matkasta ei saa Kelan korvausta eikä se kerrytä matkojen vuosiomavastuuta.

Taksimatkojen tilausnumerot muuttuvat

Kelan korvaamien taksimatkojen alueelliset tilauspuhelinnumerot muuttuvat 0800-alkuisiksi ja puhelut maksuttomiksi.

Kelan korvaamat taksimatkat tilataan

  • Pohjois-Savon maakunnan alueella numerosta 0800 30 2250
  • Pohjois-Karjalan maakunnan alueella numerosta 0800 30 2255
  • Keski-Suomen maakunnan alueella numerosta 0800 30 2259
  • Etelä-Savon maakunnan alueella numerosta 0800 30 2245

Lisätietoja Kelan verkkosivuilta