Takaisin

Päivystysosastolla puhalletaan yhteen hiileen epidemian keskellä

KYSin päivystysosastolla on viimeksi kuluneiden viikkojen ajan totuteltu uuteen arkeen. Jatkuva suoja-asussa työskentely on uusi lisä osaston työskentelytapoihin, mutta kaikesta on selvitty hyvällä asenteella ja yhteistyöllä.

Apulaisosastonhoitaja Virpi Kehänen myöntää, että ajoittain COVID-19-tilanne on herättänyt huolta myös sairaalan ammattilaisissa. Lopulta toimintaohjeet ovat aina selvinneet ja jokaista potilasta on hoidettu inhimillisellä otteella totuttuun ammattitaitoiseen tapaan.

–  Meillä on täällä päivystysosastolla hyvä yhteishenki. Me on hyvin päästy yhdessä kaikkien epäselvien ja epävarmojen tilanteiden kanssa eteenpäin. Olemme saaneet aikaan hyvän ja toimivan työskentelyilmapiiri, jotta me pystytään toimimaan ja hoitamaan potilaita. Yhdessä toisia tsempaten on päästy eteenpäin näissä asioissa, Keinänen kuvailee.

Päivystysosaston kardiologi Elisa Koljonen suhtautuu rauhallisin mielin tulevaan. Tärkeintä on, että potilaat tutkitaan ja hoidetaan epidemiasta huolimatta.

–  Kyllä tämä minullekin hyvin uutta on, ei meistä kukaan tämmöistä ole ennen nähnyt. Totta kai meillä on ollut erilaisia epidemioita ja olemme joutuneet suojapukeutumista silloin tällöin tekemään, mutta ei koskaan tässä mittakaavassa. Nyt siihen on tullut omat rutiininsa, Koljonen kertoo.

–  En ole hetkeäkään epäillyt, etteikö me selvittäisi tästä.

Katso videolta päivystysosaston kuulumisia koronavirusepidemian keskeltä. Video on kuvattu 28.4.2020.