Takaisin

Sairaanhoitopiiri teki Suomen vuoden ensimmäisen suuren julkisen kestävän kehityksen sitoumuksen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ympäristövastuuohjelma vuosiksi 2020-2021 ”Kohti kestävää terveyttä”, sai näkyvyyttä kestavakehitys.fi –verkkosivuilla ja sosiaalisenmedian kanavissa.

PSSHP:n kestävän kehityksen toimenpidesitoumus oli myös vuoden ensimmäinen suuri julkinen sitoumus koko Suomessa.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin uudenlaisen ympäristövastuuohjelman käynnistyminen tänä vuonna innosti tekemään myös kestävän kehityksen sitoumuksen. PSSHP:n uuden ympäristövastuuohjelman päämääränä on jatkuvaan parantamiseen perustuva materiaali- ja resurssiviisas toiminta. Tähän on toiminnassa pyritty aiemminkin, mutta nyt asia konkretisoituu ohjelman ja sitoumuksen muodossa.
- Sitoumukset ovat osa valtioneuvoston johtamaa Suomen osuutta YK:n kestävän kehityksen Agenda2030-toimintaa ja sairaanhoitopiirin liittyminen mukaan on todella merkittävä asia, kertoo tutkimus- ja innovaatiojohtaja Esko Vanninen.

Myös terveyden ja hyvinvoinninlaitos on tekemässä selvitystä sosiaali- ja terveydenhuollon toimialoilta niistä toimenpiteistä, joita näillä aloilla on tehty ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Ympäristövastuunkanto on sairaanhoitopiirin tärkeäksi kokemaa asian edistämiseksi.

Lue lisää sairaanhoitopiirin tekemästä kestävänkehityksen sitoumuksesta:
https://sitoumus2050.fi/selaa-sitoumuksia#//details/413957


Siirry uutisarkistoon