Takaisin

Sairaanhoitopiirin johtaja: ”Katsomme epidemian jälkeiseen aikaan”

Koronavirusepidemia aiheuttaa sairaanhoitopiirin taloudelle tänä vuonna arvioiden mukaan noin 45 miljoonaa euroa tappiota. Sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettunen katsoo silti tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

Taloudellisista tappioista huolimatta sairaanhoitopiirissä pidetään tiukasti huolta siitä, että elintärkeä maksuvalmius muun muassa henkilöstön palkanmaksun osalta säilyy.

–  Tämä arvio koskee vain välittömiä, tämän vuoden taloudellisia vaikutuksia. Se ei ota vielä ollenkaan huomioon koronan jälkeistä aikaa, jolloin joudumme jälleenrakentamaan normaalitoimintaa. Todennäköisesti hoitojonoja joudutaan laajemmassa mittakaavassa purkamaan. Nämä vaikutukset jatkuvat hyvin pitkälle, vielä jopa vuosienkin päähän, Miettunen kertoo.

Koronavirusepidemian aiheuttama poikkeustila vaikuttaa merkittävästi myös yt-neuvottelujen tuloksena syntyneisiin sopeuttamistoimiin. Henkilöstövähennyksiä ei voida pandemiavarautumisen aiheuttaman tarpeen vuoksi loppuvuonna toteuttaa suunnitelman mukaisesti.

–  Vaikka taloudelliset vaikutukset ovat merkittävät, niin me katsomme silti tulevaisuuteen ja koronaepidemian jälkeiseen aikaan. Se tulee ennemmin tai myöhemmin. Katsomme pitkälle tulevaisuuteen ja hyvä taloudesta huolehtiminen on osa sitä, Miettunen kertoo.

Voit lukea PSSHP:n hallituksen päätöksistä kertovan kattavan tiedotteen tästä.

Katso sairaanhoitopiirin johtajan katsaus COVID-19-epidemian talousvaikutuksiin. Video kuvattu 27.4.2020.