Takaisin

Taidenäyttely "Totta ja tarua" G1-käytävällä 11.1.-27.3.

Siilinjärven Kuvataide ry:n taidenäyttely "Totta ja tarua" on nähtävillä 11.1.-27.3.2020 Pääsairaalan ja Kaarisairaalan välisellä G1-käytävällä.

Siilinjärven Kuvataide ry:n näyttelyssä on esillä 24 maalausta ja kaksi reliefiä. Teosten aiheiden runsaudesta kumpuaa myös näyttelyn nimi: Totta ja tarua.

Näyttelytyöt edustavat monia eri tyylejä, työskentelytapoja ja aiheita. Teoksissa korostuvat  erityisesti luonnon kauneus ja monimuotoisuus väreineen ja tunnelmoineen. Ihmisiäkään ei ole unohdettu; maalauksissa on ripaus niin elämän alkua kuin kyläläisten riemuakin. Myös tekniikat ovat kirjavat edustaen akryyliä, öljyä, akvarellia ja pastelliliitua. Reliefeistä toinen on patinoitua kipsiä ja toinen terrakottaa. 

Taustalla aktiivinen kuvataideyhdistys

Siilinjärven kuvataideyhdistys on yksi maakunnan aktiivisimmista kuvataideyhdistyksistä. Se on perustettu vuonna 1984 ja jäseniä yhdistyksessä on noin 90, joista aktiivisia jäseniä yli puolet. Yhdistyksen vahvuutena on säännöllinen työpajatoiminta, kuvataidekerhot niin lapsille kuin ikäihmisillekin, leirit, retket ja tietenkin myös näyttelyt, joista viimeisin järjestettiin syksyllä Siilinjärven kirjastossa yhdessä Kuopion kuvataideyhdistyksen kanssa. 

Yhdistyksen ryhmätoimintakin on vilkasta; keramiikkaryhmä kokoontuu 3-4 kertaa kevät- ja syyskausilla. Lasten kuvataidekerhoja on kolme, joista kaksi kokoontuu Siilinjärvellä ja yksi Vuorelassa sekä kaksi ikäihmisille tarkoitettua kuvataidepiiriä, joista toinen on niin ikään Vuorelassa.

Siilinjärvellä tehdään paljon myös yhteistyötä eri yhdistysten välillä. Esimerkiksi Totta ja tarua -näyttelyn kokoamisessa ja esillepanossa on ollut tiiviisti mukana myös Siilinjärven Kamerat ry.

Lisätietoja: taideasiantuntija Maarit Hakkarainen, p. 044 717 9775