Takaisin

Terveyskylä on voittanut kansainvälisen innovaatiopalkinnon

Terveyskylä on voittanut kansainvälisen Microsoft Health Innovation Award -kilpailun. HUS:n johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi ja kehittämisjohtaja Visa Honkanen vastaanottivat palkinnon keskiviikkona HIMSS-konferenssissa Las Vegasissa, Yhdysvalloissa.

Outstanding Innovation -kategorian ykköstila ansaittiin ratkaisulla, joka muokkaa terveydenhuollon organisaatioita, sitouttaa potilaita, mahdollistaa hoitohenkilökunnalle uusia toimintatapoja sekä parantaa kliinistä ja toiminnallista tehokkuutta. Palkinnon perusteluissa Terveyskylän mainitaan vastaavan toimialakohtaisiin tarpeisiin paikallisesti ja maailmanlaajuisesti.

Palkinto myönnettiin samanaikaisesti HUS:lle, joka vastaa yliopistosairaaloiden yhteisen Terveyskylän teknologia-alustasta, sekä Innofactorille. Se on ollut teknisenä kumppanina mukana kehittämässä Terveyskylän pilvipohjaista, Microsoftin Azureen ja SharePoint Onlineen pohjautuvaa teknologia-alustaa.

Lisää tietoa kilpailusta Microsoftin sivuilta.

Mikä on Terveyskylä?

  • Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Terveyskylän talojen sisällöt ovat veloituksetta kaikkien käytössä.
  • Terveyskylän palvelut sopivat erityisen hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen sekä tukemaan elämää pitkäaikaisen sairauden kanssa. Palvelut täydentävät perinteistä sairaalahoitoa.
  • Tammikuisen käyttäjätutkimuksen mukaan Terveyskylä on otettu omaksi. 85 prosenttia käyttäjistä on antanut sille hyvän arvosanan ja 95 prosenttia suosittelisi palvelua.
  • Vuoden 2018 loppuun mennessä Terveyskylässä on avoinna noin 30 taloa ja niissä kymmeniä digihoitopolkuja sekä omahoito-ohjelmia erikoissairaanhoidon potilasryhmille.
  • Terveyskylää rakennetaan Virtuaalisairaala 2.0 -kärkihankkeessa, joka on viiden yliopistosairaanhoitopiirin yhteinen projektikokonaisuus. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö.

www.terveyskyla.fi, www.facebook.com/terveyskyla.fi, Twitter @terveyskyla_fi