Potilaalle

Syöpäsairaudet ovat yksi keskeisimmistä kansanterveydellisistä haasteista. Suomessa todetaan yli 30 000 uutta syöpätapausta vuodessa, mutta on tärkeää muistaa, Suomessa syövän hoito ja tutkimus ovat korkeatasoista ja syövän hoitotulokset ovat parantuneet ja parantuvat edelleenkin. Tänä päivänä syöpään sairastuneista jopa 60% paranee täysin.

KYS Syövänhoitokeskus vastaa syöpää sairastavien potilaiden hoidosta Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä. Lisäksi KYS Syövänhoitokeskuksessa hoidetaan potilaita KYS erityisvastuualueelta hoitopolun eri vaiheissa. KYS Syövänhoitokeskuksessa teitä hoidetaan KYS eri yksiköissä. Hoitonne suunnitellaan aina yksilöllisesti syöpäsairautenne mukaan ja on tärkeää, että te ja läheisenne osallistutte hoitonne suunnitteluun.

Syöpään sairastuneen ensitietotilaisuudet 

Ensitietotilaisuus on tarkoitettu kaikille syöpään vasta sairastuneille aikuisille sekä heidän läheisille ja tukihenkilöille. Tilaisuudessa on asiantuntijoiden pitämiä yleisluonteisia alustuksia syöpään sairastumisesta, syövän hoidosta ja hoitoon liittyvistä tukimuodoista.

Seuraava ensitietotilaisuus potilaille ja heidän läheisilleen järjestetään

  • tiistaina 5.10.2021 klo 12-16 PERUTTU

Syöpä ja hyvinvointi -webinaarit

Syöpään sairastuminen vaikuttaa aina vahvasti niin sairastuneen kuin hänen läheistensä elämään. Syöpään sairastuminen, siitä toipuminen sekä syövän aiheuttamaan elämänmuutoksen sopeutuminen vievät aikaa ja voimavaroja. Jokaisen syöpään sairastuneen ja heidän läheisen on tärkeä muistaa pitää huolta omasta hyvinvoinnista.

SYÖPÄ JA HYVINVOINTI -webinaarien tarkoituksena on jakaa potilaille ja heidän läheisilleen tietoa hyvinvointiin ja kuntoutumisen tukeen liittyvistä teemoista sekä palveluista - kuinka pitää huolta omasta hyvinvoinnista syöpähoitojen aikana ja niiden jälkeen.

Syksyllä 2021 järjestettävät webinaarit ja ohje ilmoittautumiseen TÄÄLTÄ