Vertaistuki ja järjestöpalvelut

Tiedon ja tuen tarve on suuri, kun sinä sairastut tai läheisesi sairastuu. On kuitenkin tärkeä muistaa, että et ole yksin. Tukenasi ovat useat potilasyhdistykset sekä -järjestöt ja vapaaehtoiset yhdessä henkilönnan kanssa.

OLKA-toiminta

Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa kutsutaan OLKA-toiminnaksi. OLKA on suunnattu kaikille potilasryhmille ja se toteutetaan KYSin ja Tukipilarin yhteistyönä.

Tietoa potilasyhdistysten toiminnasta ja vertaistuesta saat OLKA-pisteeltä Puijon pääsairaalan pääaulasta. OLKA-piste on avoinna arkisin klo 10-14.

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys on Pohjois-Savon alueella toimiva, Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenyhdistys, jonka tarkoituksena on lisätä tietoa syöpään liittyvistä aiheista, neuvoa ja tukea syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään sairauden eri vaiheissa sekä järjestää vapaaehtoistoimintaa ja virkistystä.

Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen palveluihin palveluihin kuuluu mm.

Terveyskylä

Terveyskylän Vertaistalosta löydät runsaasti tietoa vertaistuesta. Sivustolta voit lukea esimerkiksi kokemustarinoita ja vertaistuen muodoista. Sivuston hakukoneella voit myös hakea juuri sinun tilanteeseesi sopivaa vertaistukea.

Terveyskylän Kuntoutumistalosta löydät tietoa ja tukea kokonaisvaltaiseen kuntoutumiseen sekä kuntoutujan oikeuksiin ja etuuksiin.