Takaisin

Kysterin toimitusjohtajaksi Ritva Vitri

Vitri korostaa, että Kysterin terveyskeskuksissa on kaksi vuotta aikaa valmistautua valinnanvapauden lisääntymiseen sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Kysterin toimitusjohtaja vaihtuu kevään aikana. Perusterveydenhuollon liikelaitoksen uusi toimitusjohtaja on Kysterin Koillis-Savon palveluyksikön apulaisylilääkäri Ritva Vitri.

Vitri on jo aloittanut uudessa tehtävässä. Kysterin nykyinen toimitusjohtaja Hannele Holopainen jäi lomalle 25.1. ja siirtyy eläkkeelle 1.4. alkaen.

Vitriä pyydettiin tehtävään suoraan, koska toimitusjohtajan pesti täytetään tässä vaiheessa vuoden 2019 loppuun saakka, jolloin uudet sote-keskukset aloittavat. Määräaikaiseen tehtävään haluttiin henkilö, joka tuntee Kysterin, jolla on pitkäaikainen hallinnon kokemus ja lisäksi vielä vahva perusterveydenhuollon tuntemus.

Vitri opiskeli lääkäriksi Kuopiossa vuosina 1983–89 ja aloitti heti valmistuttuaan työt Kaavilla. Myöhemmin hän jatkoi opintojaan ja valmistui yleislääketieteen erikoislääkäriksi 2009.

– Olen tehnyt pitkään perusvastaanottotyötä ja ajattelin, että voisihan sitä muutakin tehdä. Mietin kyllä tovin, raaskinko lähteä Kaavilta. On ollut ihanaa, kun minulla on ollut pitkät potilas-lääkärisuhteet kaavilaisiin, pisimmät vuodesta 1989 asti.

Terveyskeskusten pärjättävä markkinoilla

Vitri kertoo, että hänestä on tärkeää huolehtia henkilökunnan hyvinvoinnista, sieltä kaikki tekeminen hoitoalalla lähtee.

– Kaavilla hoitotyön sivussa oli mukava miettiä, mitä voisi tehdä muuten ja miten kehittää toimintaa. Kaavilla otettiin muun muassa hoitaja-lääkäri-työparimalli käyttöön, tehtiin omat hoitopolut keskeisille kansansairauksille sekä kehitettiin mielenterveysneuvolan toimintaa.

Vitri toivoo, että käynnissä oleva iso sote-uudistus etenee. Suomi ei pärjää koko ajan kasvavien sosiaali- ja terveydenhuollon kulujen kanssa.

– Meillä on nyt kaksi vuotta aikaa vaikuttaa Kysterissä siihen, että alueen terveyskeskukset pysyvät kilpailukykyisinä ja pärjäämme markkinoilla.

Dekkareita ja jumppatunteja

Vitri perheineen asuu Kaavilla. Puolison lisäksi perheeseen kuuluu neljä poikaa, joista nuorin asuu vielä kotona sekä kuusi metsästyskoiraa.

Vapaa-ajalla hän lukee dekkareita ja katsoo englantilaisia poliisisarjoja.

– Liikuntaharrastusta yritän ylläpitää osallistumalla ohjattuihin ryhmiin – ryhmän paine ja toisaalta tuki estää luisumasta laiskotteluun.


Kuva: Sini Murro