Takaisin

Leppävirran terveysasema tiedottaa koronarokotuksista 1.7.2021

Tällä hetkellä on käynnissä yli 16- vuotiaiden koronarokotukset.

Rokotettavat varaavat ajan sähköisestä ajanvarauksesta tai puhelimitse. Rokotus tapahtuu ajanvarauksella Vesileppis Areenalla. Etenemme rokotuksissa THL:n ohjeistuksen mukaisesti.


Rokotukset jatkuvat kaikkien yli 16-vuotiaiden sekä yli 12- vuotiaiden riskiryhmäläisten* rokottamisella.

Rokotetta tulee rajoitetusti kerralla.  Rokotusaikoja voi varata viikolla 27 vain sähköisesti.
 Sähköinen ajanvaraus on avautunut kaikille edellä mainituille ryhmille sivustolla www.kysteri.fi  Kun aikoja ei enää ole, ajanvaraus sulkeutuu.

Uusia aikoja sähköiseen ajanvaraukseen avataan tiistaina aamupäivisin sitä mukaa, kun rokotteita saadaan.


Kun varaat aikaa sähköisesti huomioi, että rokotuspaikkoja Vesileppis Areenalla on neljä. Joten valitse itsellesi vastaanottajakohdasta rokotuspiste sekä sopivin kellonaika (se näyttää kyseisen rokotuspisteen vapaat ajat).

Viikolla 28 rokotusaikoja voi varata puhelimitse ti 13.7 klo 9-13 puhelinnumerosta 044 7178522.


Huomioithan myös aikaa varatessasi, että tehosterokote on tasan 12 viikon päästä samaan kellon aikaan kuin ensimmäinen rokote.

**Riskiryhmään 1 kuuluvat yli 12- vuotiaat, vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä. Ryhmään kuuluvat astmaatikot, jotka ovat käyttäneet viimeisen vuoden aikana kortikosteroidilääkitystä suun kautta tablettina. Nämä vaikeahoitoista astmaa sairastavat rokotetaan ryhmässä 1 (vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila) ja muut astmaatikot ryhmässä 2 (vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila). 

*Riskiryhmään 2 kuuluvat yli 12- vuotiaat, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila: jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus, sairaalloinen lihavuus.

Seuraa ilmoitteluamme koronarokotuksista ja ajanvarausajoista Kysterin nettisivuilla, Leppävirran kunnan nettisivuilla sekä paikallislehdessä.