Takaisin

Leppävirran terveysasema tiedottaa koronarokotuksista 19.7.2021

Tällä hetkellä on käynnissä yli 16- vuotiaiden sekä yli 12-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotukset. Rokotettavat varaavat ajan sähköisestä ajanvarauksesta tai puhelimitse.

Rokotus tapahtuu ajanvarauksella ja on aina Vesileppis Areenalla. Etenemme rokotuksissa THL:n ohjeistuksen mukaisesti.


Rokotukset jatkuvat kaikkien yli 16-vuotiaiden sekä yli 12- vuotiaiden riskiryhmäläisten* rokottamisella. Rokotetta tulee rajoitetusti kerralla.  


Uusia aikoja sähköiseen ajanvaraukseen (osoitteessa www.kysteri.fi) avataan tiistaina aamupäivisin sitä mukaa, kun rokotteita saadaan.

Sähköisesti varataan vain ensimmäinen koronarokoteannos. Muutokset tehosterokoteajankohtaan varataan oman alueen hoitajilta. Muutoksia ei tehdä kuin pakottavista syistä (esim. syöpähoidot).

Rokotusaikoja voi varata viikolla 29 vain sähköisesti.  

Kun varaat aikaa sähköisesti huomioi, että rokotuspaikkoja Vesileppis Areenalla on neljä. Joten valitse itsellesi vastaanottajakohdasta rokotuspiste sekä sopivin kellonaika (se näyttää kyseisen rokotuspisteen vapaat ajat). Kun aikoja ei enää ole, ajanvaraus sulkeutuu.
 

Huomioithan myös aikaa varatessasi, että tehosterokote on tasan 12 viikon päästä samaan kellon aikaan kuin ensimmäinen rokote.

 

**Riskiryhmään 1 kuuluvat yli 12- vuotiaat, vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä. Ryhmään kuuluvat astmaatikot, jotka ovat käyttäneet viimeisen vuoden aikana kortikosteroidilääkitystä suun kautta tablettina. Nämä vaikeahoitoista astmaa sairastavat rokotetaan ryhmässä 1 (vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila) ja muut astmaatikot ryhmässä 2 (vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila). 

*Riskiryhmään 2 kuuluvat yli 12- vuotiaat, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila: jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus, sairaalloinen lihavuus.

Seuraa ilmoitteluamme koronarokotuksista ja ajanvarausajoista Kysterin nettisivuilla, Leppävirran kunnan nettisivuilla sekä paikallislehdessä.