Takaisin

Nilakan koronavirustiedote 24.6.2020

Koronaviruspandemia on jatkanut hidastumistaan ja toistaiseksi kiireettömät lääkärinvastaanotot myös yli 70 vuotiaiden osalta (vuosikontrollit) hoidetaan pääosin normaalisti. Myös hoitajien vuosikontrollivastaanotot hoidetaan normaalisti.  

Terveysasemien palvelut toistaiseksi:

  • Vastaanottoaikoja annetaan normaalisti ja vastaanottoja voidaan pitää myös puhelimitse/videovastaanottona yli 70 -vuotiaille ja muille koronariskiryhmään kuuluvilla.
     
  • Laboratoriotutkimuksia varten suositellaan ajanvarausta
  • Päivystys toimii normaalisti, ennen päivystykseen hakeutumista on otettava yhteyttä puhelimitse lisäohjeiden saamiseksi.
     
  • Hengitystieinfektiopotilaiden kulku joka terveysasemalla on ohjeistettu päivystyksen erillisestä ovesta.
  •  

Toistaiseksi hengitystieinfektiopotilaita tutkitaan Tervon, Keiteleen ja Pielaveden akuuttivastaanotoilla. Vesannon potilaat ohjataan joko Keiteleelle, Tervoon tai Pielavedelle. Tarpeen mukaan varaudutaan perustamaan erillinen ”korona-päivystys”, mikäli koronan suhteen tilanne pahenee.

Kysterin hengitystieinfektioiden neuvontapuhelin
p. 017 171 031 palvelee ma-pe klo 8-12, klo 12 jälkeen puhelut ohjautuvat automaattisesti Pielaveden päivystykseen.

Koronavirukseen liittyvissä kysymyksissä kuntalaisia kehotetaan olemaan yhteydessä neuvontanumeroon, jotta terveyskeskuksen varsinainen päivystysnumero ei ruuhkautuisi

Kiireettömät skopiat jatkuvat 8/2020 alkaen normaalisti, mikäli pandemiatilanne pysyy rauhallisena.

Äitiysneuvola ja lastenneuvolat jatkavat normaalisti, osa vuosikontrolleista voidaan siirtää myöhemmäksi. Kouluterveydenhuolto toimii normaalisti.

Puheterapia hoidetaan sekä vastaanottoina että etävastaanottoina.

Vuodeosastoilla ei tällä hetkellä ole vierailurajoitusta, korona tilanteen ollessa rauhallinen, mutta vierailijoiden tulee huomioida edelleen hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälit. Hengitystieinfektio-oireiset sairaalahoitoa tarvitsevat potilaat, joilla ei ole tehohoitotarvetta, hoidetaan Pielaveden vuodeosastolla. Jos koko osasto tarvitaan tähän käyttöön, muut potilaat hoidetaan Keiteleen osastolla. Toistaiseksi toimitaan profiloinnin mukaisesti.

Palvelutaloissa sairastuneet hoidetaan pääsääntöisesti siellä eristystoimenpitein.