Takaisin

Nilakka tiedottaa; Neljäs koronarokote

THL suosittelee tällä hetkellä neljänsiä rokoteannoksia kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville. Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan heidän suojaansa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia erityisesti nyt kun epidemia on voimakkaana. 

  • - neljäs rokote annetaan, kun vähintään 3 kk on kulunut kolmannesta rokotteesta 
  • - kolme rokotetta saanut ja koronan sairastanut ei tarvitse neljättä rokotetta 
  • - kaksi rokotetta saanut ja koronan sairastanut saa tehosteen 3 kk kuluttua edellisestä rokotteesta tai sairastetusta koronasta 


Kuntien kotihoidot huolehtivat palvelutaloissa asuvien ja kotisairaanhoidon piirissä olevien ikäihmisten rokotuksista. Muut 80 vuotta täyttäneet henkilöt voivat varata rokotusajan terveysasemalta rokotusajanvarauspuhelimista. 

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia myös 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt ( kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kk)

  • Rokoteajanvarauspuhelimet, jätä viesti (yksi soitto/ asiakas riittää, aikoja soitetaan sitä mukaa kun niitä pystytään järjestämään): 

 

Keitele 017-171 160     Pielavesi 017- 171 161  

Tervo 017-171 162       Vesanto 017-171 165