Takaisin

Tiedote Kysterin koronarokotusten aikataulusta 31.5.2021

Ajankohtainen tieto rokotusten etenemisestä löytyy Ajankohtaista: Rokotustilanne Kysterissä linkistä (Rokotustilanne Kysterissä - Uutiset - Kysteri )

Viikolla 22 rokotuksissa on edetty muun väestön osalta Nilakassa rokottamaan yli 50-vuotiaita, Leppävirralla yli 52-vuotiaita ja Koillis-Savossa yli 60-vuotiaita.

Viikolla 23 ajanvaraus avautuu Nilakassa ja Rautavaaralla yli 40-vuotiaille sekä Kaavilla ja Leppävirralla yli 50-vuotiaille. Viikosta 23 alkaen aikoja voi varata puhelinajanvarauksen lisäksi sähköisesti www.kysteri.fi sivuilta Omakysteri-portaalin kautta. Puhelinajanvarausnumerot löytyvät verkkosivujen lisäksi paikallislehtien ilmoituksista.

12 viikon kuluttua annettavaa tehosteannosta varten aika annetaan rokotuskäynnin yhteydessä. Tehosterokote annetaan samalla valmisteella, jolla ensimmäinen rokoteannos on annettu. Poikkeuksena tähän ovat alle 65-vuotiaat, jotka ovat ehtineet aiemmin saada Astra Zenecan rokotteen. Heille tehosterokotteena käytetään Pfizerin Comirnatya. AstraZeneca Covid-19 koronavirusrokote - Infektiotaudit ja rokotukset - THL

1.5.2021 alkaen 65-69 vuotiaiden ryhmässä rokotteen (Comirnaty tai Astra Zeneca) voi itse valita. Muille ikäluokille käytetään ainoastaan Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Huomioitavaa: Rokotteesta huolimatta on edelleen syytä noudattaa THL yleisiä suojautumistoimia (maskit, turvavälit, sosiaalisten kontaktien ja matkailun välttäminen) sekä hakeutua koronatestaukseen, jos oireita ilmenee.

Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista.

Rokotusjärjestys ja COVID-19 -taudin riskiryhmät - Infektiotaudit ja rokotukset - THL