Banneri Kysteri etusivu

Kysteri bannerikuva

Kaavi

Kaavi

 


 

Asioi verkossa 24h! Klinik-palvelun kautta voit ottaa yhteyttä terveyspalveluihin ja hoitaa yleisimmät asioinnit vuorokauden ympäri. Aloita tästä

Kaavin terveysasema vastaa Koillis-Savon (Kaavi, Rautavaara) palvelukeskuksen akuuttihoidosta ja vuodeosastopalveluista. Terveysasemalla on arkipäivisin lääkärin, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajien vastaanotot, missä hoidetaan akuutin hoidon tarpeessa olevat ja normaalin vastaanottoon kuuluvat potilaat. Hoitajat pitävät omaa akuuttivastaanottoa ja hoidon tarpeen arviointia. Kaavin terveysaseman vuodeosasto hoitaa Koillis-Savon potilaita ympäri vuorokauden.

Akuuttivastaanotto on Kaavin terveysasemalla maanantaista torstaihin kello 8–16, perjantaisin kello 8–15. Muina aikoina päivystys toimii Kuopiossa KYSin päivystyksessä. Ennen KYSiin hakeutumista soitetaan puhelinneuvontaan: KYSin päivystyksen maakunnallinen neuvontapuhelin palvelee ympäri vuorokauden numerossa 116 117.

 

Koronarokotusten edistyminen ikäryhmittäin
Kaavi

Kaavi palvelut

Tutkimuksiin tullaan lääkärin tai hoitajan lähetteellä. Kela-kortti nopeuttaa asiointia. Röntgentutkimukset tehdään Juankosken terveysasemalla.

Äitiys- ja ehkäisyneuvola vastaa odottavien perheiden seurannasta, perhevalmennuksesta ja vastasyntyneiden perheiden kotikäynneistä sekä ehkäisy- ja seksuaaliterveysasioista.

Lastenneuvolan asiakkaita ovat alle kouluikäisten lasten perheet. Siellä tehdään lasten lakisääteiset terveystarkastukset sekä matkailijoiden ja aikuisväestön rokotukset.

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto vastaa oppilaiden hoitopalveluista. Saatavilla ovat myös koululääkärin palvelut.

Mielenterveyspalveluista saa tukea elämän kriisitilanteisiin ja hoitoa mielenterveysongelmiin. Neuvolaan tai psykologin vastaanotolle voi hakeutua itse tai lääkärin lähetteellä. Psykiatrian erikoislääkärille varataan vastaanottoaika mielenterveystoimistosta.

Yksilö- ja ryhmäterapiaan pääsee lääkärin lähetteellä. Kuntoneuvolaohjaus on mahdollista ilman lähetettä. Myös apuvälinepalvelut kuuluvat fysioterapiaan.

Kysterissä on saatavilla laillistelun ravitsemusterapeutin palveluja KYS ostopalveluna. Ravitsemusterapeutti antaa ravitsemusohjausta sairauksien hoitoon tai terveyden edistämiseksi. Ravitsemusterapeutti voi myös kouluttaa ja olla asiantuntijana ravitsemushoidon ja terveyttä edistävän ravitsemuksen suunnittelussa.

Hammaslääkärin ja suuhygienistin vastaanotto on arkipäivisin Kaavin terveysasemalla. Hammashoidon piiriin kuuluu koko kunnan väestö. Alle kouluikäiset kutsutaan tarkastukseen pääasiassa vuosittain. Kiireellistä hoitoa tarvitseville potilaille on päivystysaikoja arkipäivisin. Viikonloppuisin päivystys on Kuopiossa.

IFrame

Ajankohtaiset

 

Sisältöjulkaisija

Uutinen

Sähköinen ajanvaraus Omakysterissä kehittyy taas!

18.8.2022
15.8.2022 alkaen sähköinen ajanvaraus on mahdollista myös hoitajan vastaanotolle pieniä toimenpiteitä varten. Tällä ajanvarauksella voidaan pistää etukäteen hankittu injektio, poistaa tikit/hakaset tai tehdä korvahuuhtelu. ​​​​​​​Kun teet ajanvarauksen sähköisesti palvelun kautta, voit sitä...
Lue lisää
18.8.2022 Uutinen

Sähköinen ajanvaraus Omakysterissä kehittyy taas!

15.8.2022 alkaen sähköinen ajanvaraus on mahdollista myös hoitajan vastaanotolle pieniä toimenpiteitä varten. Tällä ajanvarauksella voidaan pistää etukäteen hankittu injektio, poistaa tikit/hakaset tai tehdä korvahuuhtelu.

​​​​​​​Kun teet ajanvarauksen sähköisesti palvelun kautta, voit sitä kautta varata, muokata ja perua ajanvarauksia omatoimisesti ympäri vuorokauden sinulle parhaiten sopivana ajankohtana.

Palvelun käyttö on helppoa ja yksinkertaista ja se ohjaa Sinua eteenpäin. Palvelun käyttäminen vaatii Sinua kirjautumaan vahvan tunnistautumisen kautta ja on tietoturvallinen käyttää. Kun käytät palvelua ensimmäisen kerran, annathan sähköisen asioinnin suostumuksen etusivulla olevan ohjeistuksen mukaisesti. Jos tämä suostumus puuttuu sinulta, ei palvelua tarjoa Sinulle aikoja varattavaksi.

Omakysterin sähköisen ajanvarauksen mahdollisuuksia lisätään hiljalleen ja tällä hetkellä sitä kautta on ajanvaraus mahdollista seuraaviin palveluihin:

- koronarokotukset sekä -näytteenotto

- joukkoseulonta papanäytteet

- apuvälineen noutoaika ennen suunniteltua toimenpidettä

- hoitajan vastaanottoaika pieniin toimenpiteisiin

Käythän tutustumassa palveluun verkkosivuillamme ja tervetuloa sen käyttäjäksi!

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

NELJÄS KORONAROKOTE UUSILLE RYHMILLE, Kaavi ja Rautavaara

20.7.2022
NELJÄS KORONAROKOTE UUSILLE RYHMILLE, Kaavi ja Rautavaara Rokotukset jatkuvat koko ajan terveysasemilla. Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan ikääntyneiden suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden COVID-19 -infektiosta johtuvia kuolemia,...
Lue lisää
20.7.2022 Uutinen

NELJÄS KORONAROKOTE UUSILLE RYHMILLE, Kaavi ja Rautavaara

NELJÄS KORONAROKOTE UUSILLE RYHMILLE, Kaavi ja Rautavaara

Rokotukset jatkuvat koko ajan terveysasemilla.
Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan ikääntyneiden suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden COVID-19 -infektiosta johtuvia kuolemia, koska tartuntoja todetaan edelleen ja niiden määrä on ollut jopa nousussa.

Noudatamme rokotuksissa THL:n uusia ohjeistuksia ja muutamme aikatauluja ohjeiden muuttuessa.
THL suosittelee tällä hetkellä neljänsiä rokoteannoksia
-    kaikille 60 vuotta täyttäneille
-    18-59-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

-    Neljäs rokote annetaan, kun vähintään 3 kk on kulunut kolmannesta rokotteesta.
-    Kolme rokotetta saanut ja koronainfektion sairastanut ei tarvitse neljättä rokotetta, jos rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välissä on ollut vähintään 6 viikkoa. Tällöin tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta.
-    Kaksi rokotetta saanut ja koronainfektion sairastanut saa tehosteen 3 kk kuluttua edellisestä rokotteesta tai sairastetusta koronainfektiosta.


Lisäksi THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Rokotusajan voit varata OmaKysteri -sähköisen asioinnin kautta www.kysteri.fi -sivustolta tai
​​​​​​​

Kaavilla:
omahoitajilta ma-pe klo 8.30–10
A-K    p. 017 171 485
L-RY    p. 017 171 496
RÄ-Ö     p. 017 171 498

​​​​​​​

Rautavaaralla:
ajanvaraus puh. 017-171 260
ma-to klo 12-16 ja pe 12-15

 

 

 

 

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Kaavin terveysasema tiedottaa koronarokotuksista

23.6.2022
THL suosittelee 5. koronarokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.  Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta. Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta myös immuunipuutteisilla, joten taudin...
Lue lisää
23.6.2022 Uutinen

Kaavin terveysasema tiedottaa koronarokotuksista

THL suosittelee 5. koronarokoteannoksia

Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta. Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta myös immuunipuutteisilla, joten taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa. 

Lisäksi entisten suositusten mukaisesti 4. koronarokoteannoksia tarjotaan

  • 80 vuotta täyttäneille
  • iäkkäiden hoivakodeissa asuville
  • iäkkäille koti- tai omaishoidon piirissä oleville sekä muille iäkkäille, joiden toimintakyky on heikentynyt ja jotka eivät pärjää yksin kotona
  • 70–79-vuotialle lääketieteelliseen riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville

Voit varata ajan OmaKysteri sähköisen asioinnin kautta www.kysteri.fi sivuilta tai

omahoitajilta ma-pe klo 8.30–10

A-K                      p. 017 171 485
L-RY                    p. 017 171 496
RÄ-Ö                  p. 017 171 498

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Kaavin terveysasema tiedottaa koronarokotuksista

6.6.2022
THL on (2.6.2022) laajentanut suositusta 4. koronarokoteannokselle 70 – 79 VUOTIAILLE LÄÄKETIETEELLISIIN RISKIRYHMIIN 1 JA 2 KUULUVILLE Neljättä annosta suositellaan, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Voit varata ajan OmaKysteri sähköisen asioinnin kautta...
Lue lisää
6.6.2022 Uutinen

Kaavin terveysasema tiedottaa koronarokotuksista

THL on (2.6.2022) laajentanut suositusta 4. koronarokoteannokselle

70 – 79 VUOTIAILLE LÄÄKETIETEELLISIIN RISKIRYHMIIN 1 JA 2 KUULUVILLE

Neljättä annosta suositellaan, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Voit varata ajan OmaKysteri sähköisen asioinnin kautta www.kysteri.fi sivuilta tai

omahoitajilta ma-pe klo 8.30 – 10 puhelinnumerosta:

A-K    017 171 485
L-RY  017 171 496
RÄ-Ö 017 171 498

Jo aiemmin suositus on koskenut:

  • 12 vuotta täyttäneitä voimakkaasti immuunipuutteisia
  • 80 vuotta täyttäneitä
  • iäkkäiden hoivakodeissa asuvia
  • iäkkäitä koti- tai omaishoidon piirissä oleville sekä muita iäkkäitä, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Kysterin sähköisen ajanvarauksen mahdollisuudet ovat lisääntyneet kevään aikana

13.5.2022
Kysterin sähköisen ajanvarauksen mahdollisuudet ovat lisääntyneet kevään aikana. Uusina ajanvarausmahdollisuuksina OmaKysteriin on tullut kohdunkaulan syövän joukkoseulontanäyte (papa) sekä apuvälineen noutoaika ennen suunniteltua toimenpidettä. Kohdunkaulan syövän seulontanäyte on asiakkaalle...
Lue lisää
13.5.2022 Uutinen

Kysterin sähköisen ajanvarauksen mahdollisuudet ovat lisääntyneet kevään aikana

Kysterin sähköisen ajanvarauksen mahdollisuudet ovat lisääntyneet kevään aikana. Uusina ajanvarausmahdollisuuksina OmaKysteriin on tullut kohdunkaulan syövän joukkoseulontanäyte (papa) sekä apuvälineen noutoaika ennen suunniteltua toimenpidettä. Kohdunkaulan syövän seulontanäyte on asiakkaalle maksuton ja seulontaväli on 5 vuotta. Seulontavuorossa olevat saavat kotiin henkilökohtaisen kutsukirjeen seulontaan ja siinä on ohjeet sähköiseen ajanvaraukseen. Apuvälineen nouto ennen toimenpidettä tapahtuu entiseen tapaan oman terveyskeskuksen fysioterapeutilta ja samalla käynnillä asiakas saa ohjauksen apuvälineen käyttöön. Jos asiakas ei halua varata apuvälinenoutoon aikaa sähköisesti, hän voi noutaa ne edelleen yleisellä palveluajalla, jotka säilyvät ennallaan.

OmaKysteri on Kysterin alueen sähköisen asioinnin palvelu, jossa voit itse hallinnoida omia sähköisiä ajanvarauksiasi. Palvelussa on mahdollista varata, muokata ja perua palvelun kautta tehtyjä ajanvarauksia ympäri vuorokauden. Tällä hetkellä sähköinen ajanvaraus onnistuu OmaKysterissä koronanäytteenottoon sekä -rokotuksiin, kohdunkaulan syövän joukkoseulontanäytteisiin sekä apuvälineiden noutoon. Sähköisen ajanvarauksen mahdollisuuksia lisätään hiljalleen portaaliin. Palvelussa voit tarkistaa myös omat yhteystietosi ja päivittää niitä sekä antaa luvan sähköiseen asiointiin.

Kaikki ajankohtaiset

OmaKysteri sähköinen asioinnin palvelu

OmaKysteri sähköisen asioinnin palvelu

Omakysteri - kirjaudu sisään

Kaavi yhteystiedot

Yhteystiedot

Kaavin terveysasema
Rantatie 2, 73600 Kaavi

Poliklinikka
Päivystävä sairaanhoitaja ma–to klo 8–16, pe klo 8–15
p. 017 171 487

Kiireetön ajanvaraus, ma–pe klo 8.30–10
A–K , p. 017 171 485
L–Ry, p. 017 171 496
Rä–Ö, p. 017 171 498

Päivystys virka-ajan ulkopuolella

KYSin päivystys, Puijonlaaksontie 2, Kuopio, ennen KYSiin hakeutumista soita puhelinneuvontaan, p. 116 117

Vuodeosasto
Kanslia, hoitajat p. 017 171 503

Laboratorio
Verkkoajanvaraus

Suun terveydenhuolto
Yhteydenotto vain ajanvarauksen kautta.
Kiireellisissä särkypäivystysajoissa ajanvaraus
ma - pe klo 8–10 p. 017-171 360
Muissa ajanvarausasioissa ajanvaraus
ma-pe klo 10-15 p. 017 171 360
Ajan peruuttaminen p. 017-171 366 (voi tehdä milloin vain)
Arkipyhä- ja viikonloppupäivystys on Kuopiossa