Banneri Kysteri etusivu

Kysteri bannerikuva

Keitele

Keitele

Koronarokotusten edistyminen ikäryhmittäin
Keitele


 

Asioi verkossa 24h! Klinik-palvelun kautta voit ottaa yhteyttä terveyspalveluihin ja hoitaa yleisimmät asioinnit vuorokauden ympäri. Aloita tästä

Lääkärin, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan vastaanotot toimivat ajanvarauksella, jonka yhteydessä hoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin. Terveysasemalla toimii takaisinsoittojärjestelmä: jätä viesti ja yhteystietosi vastaajaan, niin hoitaja soittaa sinulle takaisin.

Akuuttivastaanotto toimii Keiteleen terveysasemalla ma - to kello 8–16 ja pe 8 - 15. Akuuttivastaanotto arki-iltaisin ma-to kello 16–18 ja pe klo 15 -18 Pielaveden terveysasemalla, lauantaisin klo 8 -16 Keiteleellä sekä sunnuntaisin ja arkipyhininä kello 8–16 Pielaveden terveysasemilla.

Arkisin kello 18:n ja viikonloppuisin klo 16:n jälkeen päivystys on Kuopiossa KYSin päivystyksessä. Ennen KYSiin hakeutumista soitetaan puhelinneuvontaan: KYSin päivystyksen maakunnallinen neuvontapuhelin palvelee ympäri vuorokauden numerossa 116 117.

 

Keitele Palvelut

Laboratorio

Tutkimuksiin tullaan lääkärin tai hoitajan lähetteellä. Kela-kortti nopeuttaa asiointia.

Röngten

Tutkimuksiin tullaan lääkärin lähetteellä. Kela-kortti nopeuttaa asiointia.

Neuvolapalvelut

 • Lastenneuvolan asiakkaita ovat alle kouluikäiset lapsiperheet. Lastenneuvolassa hoidetaan myös matkailijoiden ja aikuisväestön rokotukset.
 • Äitiys- ja perhesuunnitteluneuvola vastaa odottavien perheiden seurannasta ja jatkohoitoon ohjaamisesta, perhevalmennuksista ja vastasyntyneiden perheiden kotikäynneistä sekä ehkäisy- ja seksuaaliterveysasioista. Neuvolassa tehdään myös seulontatarkastukset.
 • Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto vastaa oppilaiden hoitopalveluista, kuten nuorison terveystodistuksista ja laajoista terveystarkastuksista sekä kutsuntaikäisten terveystarkastuksista.

Mielenterveyspalvelut

Mielenterveyspalveluista saa tukea elämän kriisitilanteisiin ja hoitoa mielenterveysongelmiin. Mielenterveystoimistoon voi hakeutua itse, lääkärin lähetteellä tai muuten ohjattuna. Asiakkaalle tehdään hoidon tarpeen arviointi ja hoitosuunnitelma. Psykiatrin vastaanotolle varataan aika mielenterveyshoitajan kautta.

Fysioterapia ja apuvälinepalvelut

Fysioterapia painottuu ennaltaehkäisevään toimintaan ja tukee itsenäistä suoriutumista. Yksilö- tai ryhmäterapiaan pääsee lääkärin lähetteellä. Fysioterapiassa toimii apuvälinelainaus ja -ohjaus.

Toimintaterapia

Toimintaterapia on kuntoutusta, joka perustuu terapeutin ja asiakkaan väliseen yhteistyöhön. Lasten toimintaterapiassa arvioidaan ja tuetaan lapsen toimintakykyä arjessa ja arkipäivän toiminnoissa. Toimintaterapeutti arvioi lapsen taitoja ja valmiuksia kehityksen eri osa-alueilla. Toimintaterapiaan pääsee lääkärin, terveydenhoitajan tai psykologin lähetteellä.

Ravitsemusterapiapalvelut

Kysterissä on saatavilla laillistelun ravitsemusterapeutin palveluja KYS ostopalveluna. Ravitsemusterapeutti antaa ravitsemusohjausta sairauksien hoitoon tai terveyden edistämiseksi. Ravitsemusterapeutti voi myös kouluttaa ja olla asiantuntijana ravitsemushoidon ja terveyttä edistävän ravitsemuksen suunnittelussa.

Suun terveydenhuolto

Hammaslääkärin ja suuhygienistin palvelujen ajanvaraus on keskitetty Nilakan palveluyksikössä (Tervo, Pielavesi, Keitele, Vesanto) niin, että asiakas voi varata ajan mille tahansa palveluyksikön suun terveydenhuollon vastaanotolle. Myös päivystys on arkisin virka-aikana terveysasemilla. Arkipyhä- ja viikonloppupäivystys on Kuopiossa.

IFrame

OmaKysteri sähköinen asioinnin palvelu

OmaKysteri sähköisen asioinnin palvelu

Omakysteri - kirjaudu sisään

Sisältöjulkaisija

Uutinen

Kysterin Nilakan alueen joulun ja uuden vuoden tiedote

22.12.2022
Kysterin terveysasemat ovat avoinna arkisin normaalisti joulun ja uuden vuoden aikaan. Jouluaaton 24.12.2022 päivystys Keiteleellä klo 8–16 puh. 017 171130 Joulupäivän 25.12.2022 päivystys Pielavedellä klo 8–16 puh. 017 171030 Tapaninpäivän 26.12.2022 päivystys Pielavedellä klo 8–16 puh. 017...
Lue lisää
22.12.2022 Uutinen

Kysterin Nilakan alueen joulun ja uuden vuoden tiedote

Kysterin terveysasemat ovat avoinna arkisin normaalisti joulun ja uuden vuoden aikaan.

Jouluaaton 24.12.2022 päivystys Keiteleellä klo 8–16 puh. 017 171130
Joulupäivän 25.12.2022 päivystys Pielavedellä klo 8–16 puh. 017 171030
Tapaninpäivän 26.12.2022 päivystys Pielavedellä klo 8–16 puh. 017 171030.

Vuodelle 2023 siirryttäessä noin kaksi ensimmäistä viikkoa ajanvaraustoiminnassa on jonkin verran supistusta johtuen uuteen potilastietojärjestelmään siirtymisestä. Päivystykset toimivat normaalisti.

Nykyinen eTerveyspalvelu portaali ja OmaKysteri poistuvat käytöstä 19.12.2022, jonka jälkeen kuntalaiset eivät pysty varaamaan aikoja sähköisesti.

Uusi sähköisen asioinnin portaali Pohjois-Savon Hyvinvointialueella 2.1.2023 alkaen on eTerveyspalvelu. Kuntalaiset voivat varata aikoja tällä hetkellä käytössä oleviin sähköisen ajanvarauksen palveluihin uuden portaalin kautta 2.1.2023 klo 9.00 alkaen.

Vuoden 2023 alusta Kysterin toiminta päättyy ja palvelut siirtyvät Pohjois-Savon hyvinvointialueelle. Terveysasemien toiminta jatkuu normaalisti.

Kysteri kiittää yhteisistä vuosista ja toivottaa Hyvää joulunaikaa ja Onnellista Uutta Vuotta 2023.

​​​​​​​

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Ensi vuonna Sinua palvelee Pohjois-Savon hyvinvointialue

16.12.2022
Palvelemme Sinua Pohjois-Savon hyvinvointialueella 1.1.2023 alkaen. Hyvinvointialue vastaa siitä, että saat tarvitsemasi sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut.  Suurimman osan palveluista hyvinvointialue tuottaa itse. Osan palveluista toteuttavat yhteistyökumppanimme....
Lue lisää
16.12.2022 Uutinen

Ensi vuonna Sinua palvelee Pohjois-Savon hyvinvointialue

Palvelemme Sinua Pohjois-Savon hyvinvointialueella 1.1.2023 alkaen. Hyvinvointialue vastaa siitä, että saat tarvitsemasi sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut.  Suurimman osan palveluista hyvinvointialue tuottaa itse. Osan palveluista toteuttavat yhteistyökumppanimme. Hyvinvointialueella palveluita tuotetaan alueen noin 248 000 asukkaalle.

Hyvinvointialueen aloittaessa palveluissa ei tapahdu suuria muutoksia, ja saat tarvitsemasi palvelut jo aiemmin tutuksi tulleista toimipaikoistamme. Sähköinen ajanvaraus ei ole käytettävissä 19.1.22. - 2.1.2023. Käyttökatkon aikana OmaKysteri-palvelu vaihtuu eTerveyspalveluksi. eTerveyspalvelu palvelee koko hyvinvointialueen asukkaita ja palveluun pääset verkkosivuiltamme tammikuussa.

Mistä saan lisätietoa palveluista?

Toimipaikkojen yhteystiedot, palvelunumerot sekä eTerveyspalvelun löydät jatkossa verkkosivuiltamme www.pshyvinvointialue.fi.

Puhelinvaihde palvelee numerossa 017 173 311 arkisin kello 7–17 ja muina aikoina kello 9–16.

Voit kysyä neuvoa myös henkilökunnaltamme.

​​​​​​​

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Uuden potilastietojärjestelmän käyttöönotonvaikutukset terveysasemien toimintaan

16.12.2022
Tammikuussa siirrymme käyttämään OMNI-potilastietojärjestelmää ja tämä voi vaikuttaa jonkin verran terveysasemien toimintaan vuoden ensimmäisten viikkojen aikana. Vuoden 2023 kahden ensimmäisen viikon aikana vastaanottoaikoja on tarjolla rajoitetusti, koska haluamme turvata sujuvan asioinnin...
Lue lisää
16.12.2022 Uutinen

Uuden potilastietojärjestelmän käyttöönotonvaikutukset terveysasemien toimintaan

Tammikuussa siirrymme käyttämään OMNI-potilastietojärjestelmää ja tämä voi vaikuttaa jonkin verran terveysasemien toimintaan vuoden ensimmäisten viikkojen aikana.

Vuoden 2023 kahden ensimmäisen viikon aikana vastaanottoaikoja on tarjolla rajoitetusti, koska haluamme turvata sujuvan asioinnin terveysasemalla.

Toimipaikkojen yhteystiedot, palvelunumerot sekä eTerveyspalvelun löydät jatkossa verkkosivuiltamme www.pshyvinvointialue.fi.

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Sähköiset ajanvaraukset hoitajien vastaanotoille

4.11.2022
Kysterin sähköisestä palvelusta voit varata ajan hoitajan vastaanotolle - korvahuuhteluun, - ompeleiden tai hakasten poistoon, tai - injektion antoon OmaKysteri linkin kautta.  
Lue lisää
4.11.2022 Uutinen

Sähköiset ajanvaraukset hoitajien vastaanotoille

Kysterin sähköisestä palvelusta voit varata ajan hoitajan vastaanotolle

- korvahuuhteluun,

- ompeleiden tai hakasten poistoon, tai

- injektion antoon


OmaKysteri linkin kautta.

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Influenssa- ja koronatehosterokotukset Keiteleellä

31.10.2022
Rokotusajankohdat ovat: 9.11 klo 9-11 ja 12-15 10.11 klo 8-12 17.11 klo 12-15 25.11 klo 9-13. Rokotukset ovat terveysasemalla. Pyydetään tulijoita varautumaan helposti riisuttavalla vaatetuksella, ja ottamaan odottaessaan KELA kortin esille. Lisäksi siihen voisi lisätä: Maksuttomaan...
Lue lisää
31.10.2022 Uutinen

Influenssa- ja koronatehosterokotukset Keiteleellä

Rokotusajankohdat ovat:

 • 9.11 klo 9-11 ja 12-15
 • 10.11 klo 8-12
 • 17.11 klo 12-15
 • 25.11 klo 9-13.

Rokotukset ovat terveysasemalla. Pyydetään tulijoita varautumaan helposti riisuttavalla vaatetuksella, ja ottamaan odottaessaan KELA kortin esille. Lisäksi siihen voisi lisätä:

Maksuttomaan rokotteeseen ovat oikeutettuja aiempien vuosien tapaan kaikki 65 vuotta täyttäneet, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle erittäin alttiiden henkilöiden lähipiiri, raskaana olevat, alle 7-vuotiaat lapset, varusmiespalveluksen aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset sekä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, joka osallistuu potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon.

Tarvittaessa influenssarokotereseptin saa oman hoitajan kautta, reseptiasioissa voi hyödyntää myös Klinik- asiointipalvelua soittamisen sijaan.

Koronarokotteen tehosteannosta varianttirokotteella suositellaan kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville ja 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Edellisestä rokotuksesta tai koronan sairastamisesta on oltava aikaa kolme kuukautta.

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Ennakkotietoa Nilakan alueen influenssarokotuksista

21.9.2022
Nilakan alueella influenssarokotukset aloitetaan THL:n suosituksen mukaisesti marras- joulukuussa. Samalla kertaa voidaan antaa myös koronarokotteen tehosteannos varianttirokotteella  65v täyttäneille ja 18-64v lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville. Maksuttomaan influenssarokotteeseen...
Lue lisää
21.9.2022 Uutinen

Ennakkotietoa Nilakan alueen influenssarokotuksista

Nilakan alueella influenssarokotukset aloitetaan THL:n suosituksen mukaisesti marras- joulukuussa. Samalla kertaa voidaan antaa myös koronarokotteen tehosteannos varianttirokotteella  65v täyttäneille ja 18-64v lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville.

Maksuttomaan influenssarokotteeseen ovat oikeutettuja : raskaana olevat, kaikki 65 vuotta täyttäneet, alle 7- vuotiaat lapset, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, laitoshuollon asukkaat, varusmiespalveluksen aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset, vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, joka osallistuu potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon.

Tarkemmat tiedot influenssarokotuksista ja influenssarokotuksen piiriin kuuluvista henkilöistä voi katsoa THL:n sivuilta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/influenssarokote#kenelle

Tarkemmin rokotusajankohdista ilmoitetaan lähempänä rokotusajankohtaa.

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Koronarokotukset jatkuvat kaikilla Nilakan terveysasemilla

14.9.2022
Koronarokotukset jatkuvat Nilakan kaikilla terveysasemilla ja noudatamme rokotuksissa THL:n ohjeistuksia. Alle 60-vuotiaille perusterveille suositellaan 3 rokotetta, yli 60-vuotialle 4 rokotetta ja yli 65-vuotiaille lisäksi tehosterokotetta. ”Tutkimustiedon mukaan perusterveillä työikäisillä...
Lue lisää
14.9.2022 Uutinen

Koronarokotukset jatkuvat kaikilla Nilakan terveysasemilla

Koronarokotukset jatkuvat Nilakan kaikilla terveysasemilla ja noudatamme rokotuksissa THL:n ohjeistuksia.

Alle 60-vuotiaille perusterveille suositellaan 3 rokotetta, yli 60-vuotialle 4 rokotetta ja yli 65-vuotiaille lisäksi tehosterokotetta.

”Tutkimustiedon mukaan perusterveillä työikäisillä aikuisilla vähintään kaksi rokoteannosta ja sairastettu tauti tai kolme rokoteannosta antavat suojan vakavaa tautia vastaan ainakin yhdeksäksi kuukaudeksi. Suoja pysyy tämän ajan lähes samalla tasolla kuin rokottamisen jälkeen. Yhdeksän kuukauden jälkeenkin suojaa on vielä merkittävästi”.

Neljänsiä koronarokoteannoksia suositellaan

 • 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt
 •  60 vuotta täyttäneille 
 • 18–59-vuotiaille, jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin

Neljännen rokotteen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta tai sairastetusta koronasta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta. 

Tehosteannosta varianttirokotteella suositellaan

Koronarokotteen tehosteannos ja influenssarokotus suositellaan annettavaksi samalla kertaa marras- joulukuussa.

 • kaikille 65 vuotta täyttäneille
 • 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville
 • sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille

Tehosteannoksen voi antaa, kun edellisestä rokotuksesta tai sairastetusta taudista on kulunut kolme kuukautta.

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Hammashoidon vastaanottoaikojen saatavuus vaikeutunut Nilakan ja Leppävirran toimintapisteissä

8.9.2022
Suun terveydenhuollon henkilöstöpulasta johtuen, vastaanottoaikojen saatavuus hammaslääkäreille on vaikeutunut Nilakan ja Leppävirran toimipisteissä.      
Lue lisää
8.9.2022 Uutinen

Hammashoidon vastaanottoaikojen saatavuus vaikeutunut Nilakan ja Leppävirran toimintapisteissä

Suun terveydenhuollon henkilöstöpulasta johtuen, vastaanottoaikojen saatavuus hammaslääkäreille on vaikeutunut Nilakan ja Leppävirran toimipisteissä.

 

 

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Sähköinen ajanvaraus Omakysterissä kehittyy taas!

18.8.2022
15.8.2022 alkaen sähköinen ajanvaraus on mahdollista myös hoitajan vastaanotolle pieniä toimenpiteitä varten. Tällä ajanvarauksella voidaan pistää etukäteen hankittu injektio, poistaa tikit/hakaset tai tehdä korvahuuhtelu. ​​​​​​​Kun teet ajanvarauksen sähköisesti palvelun kautta, voit sitä...
Lue lisää
18.8.2022 Uutinen

Sähköinen ajanvaraus Omakysterissä kehittyy taas!

15.8.2022 alkaen sähköinen ajanvaraus on mahdollista myös hoitajan vastaanotolle pieniä toimenpiteitä varten. Tällä ajanvarauksella voidaan pistää etukäteen hankittu injektio, poistaa tikit/hakaset tai tehdä korvahuuhtelu.

​​​​​​​Kun teet ajanvarauksen sähköisesti palvelun kautta, voit sitä kautta varata, muokata ja perua ajanvarauksia omatoimisesti ympäri vuorokauden sinulle parhaiten sopivana ajankohtana.

Palvelun käyttö on helppoa ja yksinkertaista ja se ohjaa Sinua eteenpäin. Palvelun käyttäminen vaatii Sinua kirjautumaan vahvan tunnistautumisen kautta ja on tietoturvallinen käyttää. Kun käytät palvelua ensimmäisen kerran, annathan sähköisen asioinnin suostumuksen etusivulla olevan ohjeistuksen mukaisesti. Jos tämä suostumus puuttuu sinulta, ei palvelua tarjoa Sinulle aikoja varattavaksi.

Omakysterin sähköisen ajanvarauksen mahdollisuuksia lisätään hiljalleen ja tällä hetkellä sitä kautta on ajanvaraus mahdollista seuraaviin palveluihin:

- koronarokotukset sekä -näytteenotto

- joukkoseulonta papanäytteet

- apuvälineen noutoaika ennen suunniteltua toimenpidettä

- hoitajan vastaanottoaika pieniin toimenpiteisiin

Käythän tutustumassa palveluun verkkosivuillamme ja tervetuloa sen käyttäjäksi!

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

AKUUTTIPOTILAIDEN HOITO NILAKAN TERVEYSASEMILLA, SYKSY 2022

1.8.2022
AKUUTTIPOTILAIDEN HOITO NILAKAN TERVEYSASEMILLA, SYKSY 2022 Nilakan terveysasemilla on syksyn aikana lääkärivajetta vaihtelevasti. Osalla asemista jää välillä päiviä, jolloin ei ole lainkaan lääkäriä paikalla. Töissä olevia lääkäreitä tarvitaan mm. neuvolatarkastuksiin ja vanhustenhuoltoon,...
Lue lisää
1.8.2022 Uutinen

AKUUTTIPOTILAIDEN HOITO NILAKAN TERVEYSASEMILLA, SYKSY 2022

AKUUTTIPOTILAIDEN HOITO NILAKAN TERVEYSASEMILLA, SYKSY 2022

Nilakan terveysasemilla on syksyn aikana lääkärivajetta vaihtelevasti. Osalla asemista jää välillä päiviä, jolloin ei ole lainkaan lääkäriä paikalla. Töissä olevia lääkäreitä tarvitaan mm. neuvolatarkastuksiin ja vanhustenhuoltoon, joten päivystysaikoja on rajoitetusti tarjolla.


Pyydämme noudattamaan seuraavia ohjeita, kun tarvitsette päivystyksellistä hoitoa:


-    hätätapauksissa ja ambulanssikuljetustarpeessa SOITTO HÄTÄKESKUKSEEN 112, ensihoito tulee arvioimaan tilanteen ja järjestää tarvittaessa kuljetuksen päivystykseen Pielavedelle tai suoraan KYS:iin avuntarpeen mukaisesti
-    päivystyksellisissä asioissa (hoitoon päästävä samana päivänä) tai akuuttiasioissa (hoitoon päästävä muutaman päivän sisällä) EHDOTTOMASTI SOITTO OMAN TERVEYSASEMAN PÄIVYSTYSNUMEROON, josta potilaat ohjataan joko omaan päivystykseen tai Pielaveden päivystykseen lääkäritilanteen mukaan.
-    hengitystieoireiset/koronaepäilyt SOITTO OMAN TERVEYSASEMAN PÄIVYSTYKSEEN, josta annetaan saapumisohjeet, koronatesti otetaan ennen vastaanottoa

TERVEYSASEMIEN PÄIVYSTYSNUMEROT:
KEITELE    017 171 130      PIELAVESI   017 171 030     TERVO   017 171 170     VESANTO   017 171 220

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Neljäs koronarokote uusille ryhmille: Keitele, Tervo, Pielavesi ja Vesanto

19.7.2022
Rokotukset jatkuvat koko ajan terveysasemilla. Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan ikääntyneiden suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia, koska epidemia on edelleen voimakkaana. Noudatamme rokotuksissa THL:n...
Lue lisää
19.7.2022 Uutinen

Neljäs koronarokote uusille ryhmille: Keitele, Tervo, Pielavesi ja Vesanto

Rokotukset jatkuvat koko ajan terveysasemilla.
Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan ikääntyneiden suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia, koska epidemia on edelleen voimakkaana.

Noudatamme rokotuksissa THL:n uusia ohjeistuksia ja muutamme aikatauluja ohjeiden muuttuessa.
THL suosittelee tällä hetkellä neljänsiä rokoteannoksia
-    kaikille 60 vuotta täyttäneille.
-    yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille
-    18-59-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

-    neljäs rokote annetaan, kun vähintään 3 kk on kulunut kolmannesta rokotteesta
-    kolme rokotetta saanut ja koronan sairastanut ei tarvitse neljättä rokotetta, jos rokotuksen ja tartunnan väli on ollut vähintään 6 viikkoa
-    kaksi rokotetta saanut ja koronan sairastanut saa tehosteen 3 kk kuluttua edellisestä rokotteesta tai sairastetusta koronasta


Lisäksi THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

 

 Rokotusajan terveysasemalta voi varata netistä kysteri.fi  Omakysteri-sivulta tai rokotusajanvarauspuhelimista.


•    Rokoteajanvarauspuhelimet, jätä viesti (yksi soitto/ asiakas riittää, aikoja soitetaan sitä mukaa kun niitä pystytään järjestämään):

Keitele 017-171 160     Pielavesi 017- 171 161
Tervo 017-171 162       Vesanto 017-171 165

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

KYSTERIN KESÄTIEDOTE 2022

16.6.2022
Kysterin terveysasemien kesäajan toiminta Nilakan alueella Vesannon ja Tervon terveysasemat ovat vuorotellen suljettuna aiempien vuosien tapaan. Tervon terveysasema on kiinni 20.6- 17.7.2022 ​​​​​​​Vesannon terveysasema on kiinni 18.7-14.8.2022 Kiinni olevan terveysaseman INR-vastaanotot,...
Lue lisää
16.6.2022 Uutinen
KYSTERIN KESÄTIEDOTE 2022
16.6.2022 Uutinen

KYSTERIN KESÄTIEDOTE 2022

Kysterin terveysasemien kesäajan toiminta

Nilakan alueella Vesannon ja Tervon terveysasemat ovat vuorotellen suljettuna aiempien vuosien tapaan.

Tervon terveysasema on kiinni 20.6- 17.7.2022
​​​​​​​Vesannon terveysasema on kiinni 18.7-14.8.2022
Kiinni olevan terveysaseman INR-vastaanotot, säännölliset injektiohoidot, haavahoidot ym. akuutit asiat hoidetaan avoinna olevalla terveysasemalla.

Keiteleen ja Pielaveden terveysasemat ovat avoinna normaalisti.
Arkipäivisin päivystys painottuu enemmän Pielavedelle.
Arkisin kello 18 jälkeen ja viikonloppuisin kello 16 jälkeen päivystys on KYS:llä. (Vuodeosastolla ei ole päivystystoimintaa iltaisin eikä yöaikaan)

Kysterissä on käytössä sähköisiä palveluita:
Voit varata ajan sähköisesti mm. koronanäytteenottoon, koronarokotukseen ja papa-kokeeseen Oma-Kysteri linkin kautta www.kysteri.fi

Kiireettömissä tilanteissa voit hyödyntää myös sähköistä yhteydenottoa kaikkina vuorokauden aikoina.
Klinik-asiointipalvelun (24 h asiointi terveysasemalla  www.kysteri.fi) kautta hoituu helposti
mm. reseptien uusinnat, yhteydenotto omahoitajalle sekä tutkimustulosten kysely. Näin et ruuhkauta terveysaseman puhelinta ja saat vastauksen asiaasi vuorokauden sisällä yhteydenotostasi.

Koronarokotuksia jatketaan myös kesäaikaan. Muistathan ottaa koko rokotussarjan, jolloin rokotesuojasi toteutuu. Noudatamme rokotuksissa THL:n ohjeistuksia.  THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia
12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt, 80 vuotta täyttäneille,
iäkkäille hoivakodeissa asuville, iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona sekä 70–79-vuotiaille, jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin.
Neljännen tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Kesälomien vuoksi kiireettömiä toimintoja joudutaan supistamaan kaikilla terveysasemilla edellisten vuosien tapaan.

Kaikki ajankohtaiset

Keitele yhteystiedot

Yhteystiedot

Keiteleen terveysasema
Sairaalatie 1, 72600 Keitele

Päivystys/Akuuttivastaanotto arkipäivisin
p. 017 171 130
ma–to klo 8–16, pe klo 8–15

Päivystys/Akuuttivastaanotto arki-iltaisin ma-to kello 16–18 ja pe klo 15 -18 Pielaveden terveysasemalla, lauantaisin klo 8 -16 Keiteleellä sekä sunnuntaisin ja arkipyhininä kello 8–16 Pielaveden terveysasemilla.
Keitele p. 017 171 130
Pielavesi p. 017 171 030

Yöpäivystys arkena klo 18–8, viikonloppuna klo 18–8
KYSin päivystys, ennen KYSiin hakeutumista soita puhelinneuvontaan, p. 116 117

Potilastoimisto/neuvonta
p. 017 171 132, ma–to klo 8–16, pe klo 8–15

Omahoitaja pohjoinen
p. 017 171 144, arkisin klo 8–9 ja 12–13

Omahoitaja etelä
p. 017 171 121, arkisin klo 8–9 ja 12–13

Laboratorio
Asiakkailla on mahdollisuus käydä myös muissa ISLABin toimipisteissä.        
Verkkoajanvaraus tai p. 044 717 8888 arkisin klo 12-14

Suun terveydenhuolto

Yhteydenotto vain ajanvarauksen kautta.
Kiireellisissä särkypäivystysajoissa ajanvaraus
ma - pe klo 8–10 p. 017-171 360
Muissa ajanvarausasioissa ajanvaraus
ma-pe klo 10-15 p. 017 171 360
Ajan peruuttaminen p. 017-171 366 (voi tehdä milloin vain)
Arkipyhä- ja viikonloppupäivystys on Kuopiossa