Kaavi

Asioi verkossa 24h! Klinik-palvelun kautta voit ottaa yhteyttä terveyspalveluihin ja hoitaa yleisimmät asioinnit vuorokauden ympäri. Aloita tästä

 

Kaavin terveysasema vastaa Koillis-Savon (Kaavi, Rautavaara) palveluyksikön akuuttihoidosta ja vuodeosastopalveluista. Terveysasemalla on arkipäivisin lääkärin, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajien vastaanotot, missä hoidetaan akuutin hoidon tarpeessa olevat ja normaalin vastaanottoon kuuluvat potilaat. Hoitajat pitävät omaa akuuttivastaanottoa ja hoidon tarpeen arviointia. Kaavin terveysaseman vuodeosasto hoitaa Koillis-Savon potilaita ympäri vuorokauden.

Lääkäripäivystys on Kaavin terveysasemalla maanantaista torstaihin kello 8–16, perjantaisin kello 8–15. Muina aikoina päivystys toimii Kuopiossa KYSin päivystyksessä. Ennen KYSiin hakeutumista soitetaan puhelinneuvontaan: KYSin päivystyksen maakunnallinen neuvontapuhelin palvelee ympäri vuorokauden numerossa 116 117.

Kuinka todennäköisesti suosittelisit terveysasemaa ystävällesi?

Laboratorio ja röntgen

Tutkimuksiin tullaan lääkärin tai hoitajan lähetteellä. Kela-kortti nopeuttaa asiointia. Röntgentutkimukset tehdään Juankosken terveysasemalla.

Neuvolat ja kouluterveydenhuolto

Äitiys- ja ehkäisyneuvola vastaa odottavien perheiden seurannasta, perhevalmennuksesta ja vastasyntyneiden perheiden kotikäynneistä sekä ehkäisy- ja seksuaaliterveysasioista.

Lastenneuvolan asiakkaita ovat alle kouluikäisten lasten perheet. Siellä tehdään lasten lakisääteiset terveystarkastukset sekä matkailijoiden ja aikuisväestön rokotukset.

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto vastaa oppilaiden hoitopalveluista. Saatavilla ovat myös koululääkärin palvelut.

Mielenterveyspalvelut

Mielenterveyspalveluista saa tukea elämän kriisitilanteisiin ja hoitoa mielenterveysongelmiin. Neuvolaan tai psykologin vastaanotolle voi hakeutua itse tai lääkärin lähetteellä. Psykiatrian erikoislääkärille varataan vastaanottoaika mielenterveystoimistosta.

Fysioterapia ja apuvälinepalvelut

Yksilö- ja ryhmäterapiaan pääsee lääkärin lähetteellä. Kuntoneuvolaohjaus on mahdollista ilman lähetettä. Myös apuvälinepalvelut kuuluvat fysioterapiaan.

Suun terveydenhuolto

Hammaslääkärin ja suuhygienistin vastaanotto on arkipäivisin Kaavin terveysasemalla. Hammashoidon piiriin kuuluu koko kunnan väestö. Alle kouluikäiset kutsutaan tarkastukseen pääasiassa vuosittain. Kiireellistä hoitoa tarvitseville potilaille on päivystysaikoja arkipäivisin. Viikonloppuisin päivystys on Kuopiossa.

 

Ajankohtaista

Yhteystiedot

Kaavin terveysasema
Rantatie 2, 73600 Kaavi

Poliklinikka
Päivystävä sairaanhoitaja ma–to klo 8–16, pe klo 8–15
p. 017 171 487

Kiireetön ajanvaraus, ma–pe klo 8.30–10
A–K , p. 017 171 485
L–Ry, p. 017 171 496
Rä–Ö, p. 017 171 498

Päivystys virka-ajan ulkopuolella

KYSin päivystys, Puijonlaaksontie 2, Kuopio, ennen KYSiin hakeutumista soita puhelinneuvontaan, p. 116 117

Vuodeosasto
Kanslia, hoitajat p. 017 171 503

Laboratorio
Verkkoajanvaraus

Suun terveydenhuolto
Ajanvaraus ma - pe klo 8–15 p. 017-171 360
Ajan peruuttaminen p. 017-171 366
Arkipyhä- ja viikonloppupäivystys on Kuopiossa