Banneri Kysteri etusivu

Kysteri bannerikuva

Sivukartta

Leppävirta

Leppävirta

Koronarokotusten edistyminen ikäryhmittäin:
Leppävirta


 

Asioi verkossa 24h! Klinik-palvelun kautta voit ottaa yhteyttä terveyspalveluihin ja hoitaa yleisimmät asioinnit vuorokauden ympäri. Aloita tästä

Leppävirran palveluyksikkö vastaa Leppävirran kunnan terveyspalveluista.

Toiminnot on jaettu lähi-, seudullisiin ja alueellisiin palveluihin.

 • Lähipalveluja ovat muun muassa lastenneuvola, suun terveydenhuolto ja arkipäivien lääkäripäivystys
 • Seudullisiin palveluihin kuuluvat esimerkiksi ilta- ja viikonloppupäivystys, röntgentutkimukset sekä terveyskeskussairaalojen toiminta
 • Alueellinen palvelu on muun muassa viikonloppu- ja arkipyhien hammaslääkäripäivystys

 

Terveysasemapalvelut

Leppävirta palvelut

Ensiapu

Ensiapu toimii Leppävirralla päivittäin kello 8–18. La, su ja arkipyhinä vastaanotto alkaa klo 10.00; lääkäri vuodeosastokierrolla. Joka päivä kello 18 eteenpäin päivystys on Kuopiossa KYSin päivystyksessä tai Varkauden sairaalan ensiapupoliklinikalla. Ennen KYSiin hakeutumista soitetaan puhelinneuvontaan: KYSin päivystyksen maakunnallinen neuvontapuhelin palvelee ympäri vuorokauden numerossa 116 117.

Akuuttivastaanotto

Sairaanhoitajan akuuttivastaanoton (ma-ke klo 8.15-14, to 9-14 ja pe 8.15-13) avulla tehostetaan terveysaseman päiväaikaista toimintaa ja tarjotaan kuntalaisille nopeaa palvelua terveyteen liittyvissä ongelmissa. Akuuttivastaanotto on tarkoitettu kiireellistä (1–3 päivän kiireellisyys) apua tarvitseville. Ennakkovarausta ei tarvita, vaan potilaat otetaan vastaan vuoronumerojärjestyksessä.

 

Vastaanottopalvelut

Leppävirralla lääkäri-hoitaja –työpari vastaa oman alueensa väestön terveyspalveluista omalääkäri –periaatteella. Kiireettömät ajanvaraukset tehdään arkipäivisin puhelinaikoina soittamalla oman alueen sairaanhoitajalle. Terveysasemalla on käytössä takaisinsoittojärjestelmä: jos hoitaja ei voi heti vastata puheluun, hän ottaa soittajaan yhteyttä saman päivän aikana. Monet hoito- ja seurantakäynnit toteutuvat omahoitajan vastaanotolla.

Laboratorio ja röntgen

Laboratoriotutkimuksiin tullaan lääkärin tai hoitajan lähetteellä. Kela-kortti nopeuttaa asiointia. Yksityislääkärin lähetteellä tehtävistä röntgenkuvauksista ja tutkimuksista peritään maksu. 

Vuodeosastohoito

Terveysaseman vuodeosastolla on 42 potilaspaikkaa. Potilaat tulevat osastolle vastaanottojen kautta tai siirtoina erikoissairaanhoidosta. Potilaan kuntoutumista pyritään tukemaan niin, että osastohoito jää mahdollisimman lyhyeksi.

Neuvolapalvelut

Maksuton äitiysneuvola palvelee perhettä raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan aikana. Äiti on neuvolan kirjoissa jälkitarkastukseen asti.

Maksuttomassa lastenneuvolassa tuetaan vanhempia kasvatustehtävässä ja seurataan lapsen kasvua ja kehitystä kouluikään asti.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvola toimii yhtenä päivänä viikossa. Lääkärin vastaanotto on tiistaisin kello 12.20–15. Neuvolan palvelut ovat terveydenhuollon asioissa maksuttomia.

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto huolehtii koululaisten ja opiskelijoiden terveystarkastuksista ja terveyden edistämisestä.

Muistineuvola ja geriatria

Muistineuvolaan ja geriatrin vastaanotolle hakeudutaan omalääkärin tai -hoitajan kautta.

Mielenterveyspalvelut

Mielenterveysneuvolaan voi hakeutua lähetteellä tai oman yhteydenoton perusteella mielenterveyden ongelmissa ja elämäntilannekriiseissä. Palvelut ovat nuorille ja aikuisille.

Fysioterapia ja apuvälinepalvelut

Yksilö- ja ryhmäterapiaa on pääasiassa terveyskeskuksen fysioterapiaosastolla, mutta myös koti-, koulu- ja päiväkotikäynteinä. Apuvälinetarpeen arviointeja tehdään sekä osastolta kotiutuville että kotona asuville asiakkaille.

Puheterapia

Puheterapiaan ei tarvitse erillistä lähetettä. Pääpaino työssä on alle kouluikäisten lasten puheterapeuttisessa tutkimuksessa ja kuntoutuksessa.

Ravitsemusterapiapalvelut

Kysterissä on saatavilla laillistelun ravitsemusterapeutin palveluja KYS ostopalveluna. Ravitsemusterapeutti antaa ravitsemusohjausta sairauksien hoitoon tai terveyden edistämiseksi. Ravitsemusterapeutti voi myös kouluttaa ja olla asiantuntijana ravitsemushoidon ja terveyttä edistävän ravitsemuksen suunnittelussa.

Toimintaterapia

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tavoitteena on tukea ja edistää asiakkaan toimintakykyä, arjessa selviytymistä ja osallistumista mielekkäisiin toimintoihin. Toimintaterapia koostuu arvioinnista, terapiasta sekä ohjauksesta ja konsultoinnista. Tavoitteet ja menetelmät sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa ja terapiassa käytetty toiminta sovelletaan sellaiseksi, että se edistää toimintakyvyn kehittymistä. Toimintaterapia painottuu alle kouluikäisten ja kouluikäisten lasten arviointiin ja terapiaan sekä aikuisneurologisten asiakkaiden lyhyisiin arviointi/-kuntoutusjaksoihin.

Suun terveydenhuolto

Hammaslääkärin ja suuhygienistin vastaanotolle kutsutaan henkilökohtaisella kutsukirjeellä. Tarkastusväli määritellään yksilöllisesti.

Särkypäivystystapauksissa ma–pe klo 8–15 soitetaan ajanvarausnumeroon.

Ilta-, arkipyhä- ja viikonloppupäivystys on Kuopiossa.

IFrame

OmaKysteri sähköinen asioinnin palvelu

OmaKysteri sähköisen asioinnin palvelu

Omakysteri - kirjaudu sisään

Ajankohtaiset

 

Sisältöjulkaisija

Uutinen

Ensi vuonna Sinua palvelee Pohjois-Savon hyvinvointialue

16.12.2022
Palvelemme Sinua Pohjois-Savon hyvinvointialueella 1.1.2023 alkaen. Hyvinvointialue vastaa siitä, että saat tarvitsemasi sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut.  Suurimman osan palveluista hyvinvointialue tuottaa itse. Osan palveluista toteuttavat yhteistyökumppanimme....
Lue lisää
16.12.2022 Uutinen

Ensi vuonna Sinua palvelee Pohjois-Savon hyvinvointialue

Palvelemme Sinua Pohjois-Savon hyvinvointialueella 1.1.2023 alkaen. Hyvinvointialue vastaa siitä, että saat tarvitsemasi sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut.  Suurimman osan palveluista hyvinvointialue tuottaa itse. Osan palveluista toteuttavat yhteistyökumppanimme. Hyvinvointialueella palveluita tuotetaan alueen noin 248 000 asukkaalle.

Hyvinvointialueen aloittaessa palveluissa ei tapahdu suuria muutoksia, ja saat tarvitsemasi palvelut jo aiemmin tutuksi tulleista toimipaikoistamme. Sähköinen ajanvaraus ei ole käytettävissä 19.1.22. - 2.1.2023. Käyttökatkon aikana OmaKysteri-palvelu vaihtuu eTerveyspalveluksi. eTerveyspalvelu palvelee koko hyvinvointialueen asukkaita ja palveluun pääset verkkosivuiltamme tammikuussa.

Mistä saan lisätietoa palveluista?

Toimipaikkojen yhteystiedot, palvelunumerot sekä eTerveyspalvelun löydät jatkossa verkkosivuiltamme www.pshyvinvointialue.fi.

Puhelinvaihde palvelee numerossa 017 173 311 arkisin kello 7–17 ja muina aikoina kello 9–16.

Voit kysyä neuvoa myös henkilökunnaltamme.

​​​​​​​

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Uuden potilastietojärjestelmän käyttöönotonvaikutukset terveysasemien toimintaan

16.12.2022
Tammikuussa siirrymme käyttämään OMNI-potilastietojärjestelmää ja tämä voi vaikuttaa jonkin verran terveysasemien toimintaan vuoden ensimmäisten viikkojen aikana. Vuoden 2023 kahden ensimmäisen viikon aikana vastaanottoaikoja on tarjolla rajoitetusti, koska haluamme turvata sujuvan asioinnin...
Lue lisää
16.12.2022 Uutinen

Uuden potilastietojärjestelmän käyttöönotonvaikutukset terveysasemien toimintaan

Tammikuussa siirrymme käyttämään OMNI-potilastietojärjestelmää ja tämä voi vaikuttaa jonkin verran terveysasemien toimintaan vuoden ensimmäisten viikkojen aikana.

Vuoden 2023 kahden ensimmäisen viikon aikana vastaanottoaikoja on tarjolla rajoitetusti, koska haluamme turvata sujuvan asioinnin terveysasemalla.

Toimipaikkojen yhteystiedot, palvelunumerot sekä eTerveyspalvelun löydät jatkossa verkkosivuiltamme www.pshyvinvointialue.fi.

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Sähköiset ajanvaraukset hoitajien vastaanotoille

4.11.2022
Kysterin sähköisestä palvelusta voit varata ajan hoitajan vastaanotolle - korvahuuhteluun, - ompeleiden tai hakasten poistoon, tai - injektion antoon OmaKysteri linkin kautta.  
Lue lisää
4.11.2022 Uutinen

Sähköiset ajanvaraukset hoitajien vastaanotoille

Kysterin sähköisestä palvelusta voit varata ajan hoitajan vastaanotolle

- korvahuuhteluun,

- ompeleiden tai hakasten poistoon, tai

- injektion antoon


OmaKysteri linkin kautta.

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Hengitystieinfektio-oireisille potilaille on erillinen infektiovastaanotto ajanvarauksella

2.11.2022
HENGITYSTIEINFEKTIO-OIREISILLE POTILAILLE ON ERILLINEN VASTAANOTTO Leppävirran terveysasemalla Jos sinulla on flunssan oireita (nuhaa, yskää, kurkkukipua) ENNEN KUIN LÄHDET TERVEYSASEMALLE, OTA ENSIN YHTEYTTÄ PUHELIMELLA soittoaika ma-pe klo 8.30-11.00  puh. 017 171380.   ...
Lue lisää
2.11.2022 Uutinen

Hengitystieinfektio-oireisille potilaille on erillinen infektiovastaanotto ajanvarauksella

HENGITYSTIEINFEKTIO-OIREISILLE POTILAILLE ON ERILLINEN VASTAANOTTO Leppävirran terveysasemalla


Jos sinulla on flunssan oireita (nuhaa, yskää, kurkkukipua)
ENNEN KUIN LÄHDET TERVEYSASEMALLE, OTA ENSIN YHTEYTTÄ PUHELIMELLA
soittoaika ma-pe klo 8.30-11.00  puh. 017 171380.  

Avoinna ma-pe klo 10-14.

Iltaisin, viikonloppuina ja arkipyhinä puh. 017 171309

Koronanäytteenotto ma-pe klo 8-10 ajanvarauksella, puh. 017 171380.

SISÄÄNKÄYNTI VAIN H- ulko-oven kautta. Laita hengityssuojain ja käytä käsidesiä sekä istu odottamaan. Hoitaja tulee hakemaan aulasta.


Sairaanhoitajan akuuttivastaanotto ma–ke klo 8.15–14, to 9–14 ja pe 8.15–13, muuta kiireellistä sairaanhoitoa (1–3 päivän kiireellisyys) tarvitseville ilman ennakoivaa yhteydenottoa: käytössä vuoronumerot.

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Influenssarokotukset ja koronarokotukset Leppävirralla

18.10.2022
Influenssarokotukset 2022 Leppävirran terveysasemalla Maksuttoman influenssarokotuksen kohderyhmät: •    Kaikki 65 vuotta täyttäneet (v.1957 tai sitä ennen syntyneet) •    Sairautensa vuoksi lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat •    Vakavalle...
Lue lisää
18.10.2022 Uutinen

Influenssarokotukset ja koronarokotukset Leppävirralla

Influenssarokotukset 2022 Leppävirran terveysasemalla


Maksuttoman influenssarokotuksen kohderyhmät:
•    Kaikki 65 vuotta täyttäneet (v.1957 tai sitä ennen syntyneet)
•    Sairautensa vuoksi lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat
•    Vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
•    Alle 7 vuotiaat lapset
•    Raskaana olevat naiset
•    Potilaiden ja asiakkaiden hoitoon osallistuvat sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö
•    Varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalveluun astuvat naiset
Aikuisten influenssarokotukset ovat tänä vuonna terveysasemalla. Rokotuspäivät on jaoteltu sukunimen ensimmäisen kirjaimen mukaan. Varaudu jonottamaan.

A-J    Lauantai    12.11.2022 klo 8.30-15
A-J    Sunnuntai    13.11.2022 klo 8.30-15

K-M    Lauantai    19.11.2022 klo 8.30-15
K-M    Sunnuntai    20.11.2022    klo 8.30-15

N-Ö    Lauantai    26.11.2022 klo 8.30-15
N-Ö    Sunnuntai    27.11.2022 klo 8.30-15

Lisäksi ylimääräiset rokotusiltapäivät pe 2.12 ja ma 5.12 klo 14-17

Rokotukseen tulijoita pyydetään pukeutumaan helposti olkavarren paljastavaan vaatteeseen ja varaamaan KELA -kortti mukaan.


Alle kouluikäisten lasten rokotukset kirkonkylän neuvolassa. Ajanvaraus  lasten rokotuksiin ma - to klo 12-13 puh. 044 7171370 tai 044 7171364.

Kouluikäisten rokotukset ajanvarauksella kouluterveydenhoitajalta.

Kotisairaanhoidon asiakkaiden rokotuksista huolehtii kotisairaanhoito.

Henkilöt, jotka eivät kuulu riskiryhmiin saavat reseptillä hankkimansa rokotteen yleisinä rokotuspäivinä tai työterveyshuollosta.

Samalla voidaan antaa myös talven tehosteannos koronarokotuksesta yli 65-vuotiaille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosterokotteen voi antaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Riskiryhmään 1 kuuluvat, vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä (aikuiset).

Riskiryhmään 2 kuuluvat, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila: jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus, sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Koronarokotuspäivä Leppävirralla ajanvarauksella 27.10.2022

18.10.2022
Seuraava koronarokotuspäivä Leppävirralla on to 27.10.2022. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta:  www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30. Itäinen alue puh. 044-7171310 ja läntinen alue puh....
Lue lisää
18.10.2022 Uutinen

Koronarokotuspäivä Leppävirralla ajanvarauksella 27.10.2022

Seuraava koronarokotuspäivä Leppävirralla on to 27.10.2022.


Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta:  www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta.

Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30.
Itäinen alue puh. 044-7171310 ja läntinen alue puh. 044-7171320.

Aikoja on rajoitetusti.
 

Rokotuspaikkana on Leppävirran terveysasema (kolmas kerros). Neuvonnasta ohjataan rokotuspaikalle.

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Tiedote koronarokotuksista sekä ennakkotiedote influenssarokotuksista Leppävirralla

29.9.2022
Tiedote koronarokotuksista sekä ennakkotiedote influenssarokotuksista Leppävirralla.   Koronarokotuspäiviin 5.10. ja 13.10.22 löytyy vielä vapaita aikoja. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta:  www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta. Ajan voi varata myös oman alueen...
Lue lisää
29.9.2022 Uutinen

Tiedote koronarokotuksista sekä ennakkotiedote influenssarokotuksista Leppävirralla

Tiedote koronarokotuksista sekä ennakkotiedote influenssarokotuksista Leppävirralla.

 

Koronarokotuspäiviin 5.10. ja 13.10.22 löytyy vielä vapaita aikoja.
Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta:  www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30. Itäinen alue puh. 044-7171310 ja läntinen alue puh. 044-7171320. Aikoja on rajoitetusti.
Rokotuspaikkana on Leppävirran terveysasema (kolmas kerros). Neuvonnasta ohjataan rokotuspaikalle.

Ennakkotietoa Leppävirran influenssarokotuksista
Leppävirralla influenssarokotukset aloitetaan THL:n suosituksen mukaisesti marraskuussa. Tarkemmat päivät ilmoitetaan myöhemmin.  Samalla kertaa voidaan antaa myös koronarokotteen tehosteannos varianttirokotteella  65v täyttäneille ja 18-64v lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville.
Maksuttomaan influenssarokotteeseen ovat oikeutettuja : raskaana olevat, kaikki 65 vuotta täyttäneet, alle 7- vuotiaat lapset, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, laitoshuollon asukkaat, varusmiespalveluksen aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset, vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, joka osallistuu potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon.

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Koronarokotuspäivät Leppävirralla ajanvarauksella 5.10. ja 13.10.22

20.9.2022
Koronarokotuspäivät Leppävirralla ajanvarauksella 5.10. ja 13.10.22 Seuraavat koronarokotuspäivät ajanvarauksella 5.10. ja 13.10.22. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta:  www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo...
Lue lisää
20.9.2022 Uutinen

Koronarokotuspäivät Leppävirralla ajanvarauksella 5.10. ja 13.10.22

Koronarokotuspäivät Leppävirralla ajanvarauksella 5.10. ja 13.10.22


Seuraavat koronarokotuspäivät ajanvarauksella 5.10. ja 13.10.22. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta:  www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30. Itäinen alue puh. 044-7171310 ja läntinen alue puh. 044-7171320. Aikoja on rajoitetusti.
Rokotuspaikkana on Leppävirran terveysasema (kolmas kerros). Neuvonnasta ohjataan rokotuspaikalle.

Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan ikääntyneiden suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia, koska epidemia on edelleen voimakkaana.

 

Noudatamme rokotuksissa THL:n uusia ohjeistuksia ja muutamme aikatauluja ohjeiden muuttuessa.
THL suosittelee tällä hetkellä neljänsiä rokoteannoksia
-    kaikille 60 vuotta täyttäneille.
-    yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille
-    18-59-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

-    neljäs rokote annetaan, kun vähintään 3 kk on kulunut kolmannesta rokotteesta
-    kolme rokotetta saanut ja koronan sairastanut ei tarvitse neljättä rokotetta, jos rokotuksen ja tartunnan väli on ollut vähintään 6 viikkoa
-    kaksi rokotetta saanut ja koronan sairastanut saa tehosteen 3 kk kuluttua edellisestä rokotteesta tai sairastetusta koronasta

Lisäksi THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Uusista rokotusajankohdista ilmoitamme myöhemmin.

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Leppävirran akuuttivastaanotto sulkeutuu tiistaina 20.9. poikkeuksellisesti klo 13

14.9.2022
Leppävirran akuuttivastaanotto sulkeutuu tiistaina 20.9. poikkeuksellisesti klo 13 koulutuspäivän vuoksi. ​​​​​​​Muina päivinä akuuttivastaanotto on avoinna ma-ke 8.15-14, to 9-14 ja pe 8.15-13. Toimii vuoronumerolla.    
Lue lisää
14.9.2022 Uutinen

Leppävirran akuuttivastaanotto sulkeutuu tiistaina 20.9. poikkeuksellisesti klo 13

Leppävirran akuuttivastaanotto sulkeutuu tiistaina 20.9. poikkeuksellisesti klo 13 koulutuspäivän vuoksi.

​​​​​​​Muina päivinä akuuttivastaanotto on avoinna ma-ke 8.15-14, to 9-14 ja pe 8.15-13. Toimii
vuoronumerolla.

 

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Hammashoidon vastaanottoaikojen saatavuus vaikeutunut Nilakan ja Leppävirran toimintapisteissä

8.9.2022
Suun terveydenhuollon henkilöstöpulasta johtuen, vastaanottoaikojen saatavuus hammaslääkäreille on vaikeutunut Nilakan ja Leppävirran toimipisteissä.      
Lue lisää
8.9.2022 Uutinen

Hammashoidon vastaanottoaikojen saatavuus vaikeutunut Nilakan ja Leppävirran toimintapisteissä

Suun terveydenhuollon henkilöstöpulasta johtuen, vastaanottoaikojen saatavuus hammaslääkäreille on vaikeutunut Nilakan ja Leppävirran toimipisteissä.

 

 

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Koronarokotuspäivä Leppävirralla ajanvarauksella 29.9.2022

6.9.2022
Koronarokotuspäivä ajanvarauksella 29.9.22 Leppävirralla. Seuraava koronarokotuspäivä ajanvarauksella on torstaina 29.9.22. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta:  www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo...
Lue lisää
6.9.2022 Uutinen

Koronarokotuspäivä Leppävirralla ajanvarauksella 29.9.2022

Koronarokotuspäivä ajanvarauksella 29.9.22 Leppävirralla.


Seuraava koronarokotuspäivä ajanvarauksella on torstaina 29.9.22.

Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta:  www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30. Itäinen alue puh. 044-7171310 ja läntinen alue puh. 044-7171320. Aikoja on rajoitetusti.
Rokotuspaikkana on Leppävirran terveysasema (kolmas kerros). Neuvonnasta ohjataan rokotuspaikalle.

Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan ikääntyneiden suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia, koska epidemia on edelleen voimakkaana.

Noudatamme rokotuksissa THL:n uusia ohjeistuksia ja muutamme aikatauluja ohjeiden muuttuessa.
THL suosittelee tällä hetkellä neljänsiä rokoteannoksia
-    kaikille 60 vuotta täyttäneille.
-    yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille
-    18-59-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

-    neljäs rokote annetaan, kun vähintään 3 kk on kulunut kolmannesta rokotteesta
-    kolme rokotetta saanut ja koronan sairastanut ei tarvitse neljättä rokotetta, jos rokotuksen ja tartunnan väli on ollut vähintään 6 viikkoa
-    kaksi rokotetta saanut ja koronan sairastanut saa tehosteen 3 kk kuluttua edellisestä rokotteesta tai sairastetusta koronasta

Lisäksi THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Uusista rokotusajankohdista ilmoitamme myöhemmin.

 

 

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Koronarokotuspäivä Leppävirralla ajanvarauksella 22.9.2022

30.8.2022
Koronarokotuspäivä Leppävirralla ajanvarauksella 22.9.2022 Seuraava koronarokotuspäivä ajanvarauksella on torstaina 22.9.22. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta:  www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo...
Lue lisää
30.8.2022 Uutinen

Koronarokotuspäivä Leppävirralla ajanvarauksella 22.9.2022

Koronarokotuspäivä Leppävirralla ajanvarauksella 22.9.2022

Seuraava koronarokotuspäivä ajanvarauksella on torstaina 22.9.22. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta:  www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30. Itäinen alue puh. 044-7171310 ja läntinen alue puh. 044-7171320. Aikoja on rajoitetusti.
Rokotuspaikkana on Leppävirran terveysasema (kolmas kerros). Neuvonnasta ohjataan rokotuspaikalle.

Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan ikääntyneiden suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia, koska epidemia on edelleen voimakkaana.

Noudatamme rokotuksissa THL:n uusia ohjeistuksia ja muutamme aikatauluja ohjeiden muuttuessa.
THL suosittelee tällä hetkellä neljänsiä rokoteannoksia
-    kaikille 60 vuotta täyttäneille.
-    yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille
-    18-59-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

-    neljäs rokote annetaan, kun vähintään 3 kk on kulunut kolmannesta rokotteesta
-    kolme rokotetta saanut ja koronan sairastanut ei tarvitse neljättä rokotetta, jos rokotuksen ja tartunnan väli on ollut vähintään 6 viikkoa
-    kaksi rokotetta saanut ja koronan sairastanut saa tehosteen 3 kk kuluttua edellisestä rokotteesta tai sairastetusta koronasta

Lisäksi THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Uusista rokotusajankohdista ilmoitamme myöhemmin.

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Sähköinen ajanvaraus Omakysterissä kehittyy taas!

18.8.2022
15.8.2022 alkaen sähköinen ajanvaraus on mahdollista myös hoitajan vastaanotolle pieniä toimenpiteitä varten. Tällä ajanvarauksella voidaan pistää etukäteen hankittu injektio, poistaa tikit/hakaset tai tehdä korvahuuhtelu. ​​​​​​​Kun teet ajanvarauksen sähköisesti palvelun kautta, voit sitä...
Lue lisää
18.8.2022 Uutinen

Sähköinen ajanvaraus Omakysterissä kehittyy taas!

15.8.2022 alkaen sähköinen ajanvaraus on mahdollista myös hoitajan vastaanotolle pieniä toimenpiteitä varten. Tällä ajanvarauksella voidaan pistää etukäteen hankittu injektio, poistaa tikit/hakaset tai tehdä korvahuuhtelu.

​​​​​​​Kun teet ajanvarauksen sähköisesti palvelun kautta, voit sitä kautta varata, muokata ja perua ajanvarauksia omatoimisesti ympäri vuorokauden sinulle parhaiten sopivana ajankohtana.

Palvelun käyttö on helppoa ja yksinkertaista ja se ohjaa Sinua eteenpäin. Palvelun käyttäminen vaatii Sinua kirjautumaan vahvan tunnistautumisen kautta ja on tietoturvallinen käyttää. Kun käytät palvelua ensimmäisen kerran, annathan sähköisen asioinnin suostumuksen etusivulla olevan ohjeistuksen mukaisesti. Jos tämä suostumus puuttuu sinulta, ei palvelua tarjoa Sinulle aikoja varattavaksi.

Omakysterin sähköisen ajanvarauksen mahdollisuuksia lisätään hiljalleen ja tällä hetkellä sitä kautta on ajanvaraus mahdollista seuraaviin palveluihin:

- koronarokotukset sekä -näytteenotto

- joukkoseulonta papanäytteet

- apuvälineen noutoaika ennen suunniteltua toimenpidettä

- hoitajan vastaanottoaika pieniin toimenpiteisiin

Käythän tutustumassa palveluun verkkosivuillamme ja tervetuloa sen käyttäjäksi!

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Koronarokotuspäivät Leppävirralla Walk In 20.8. ja 27.8. sekä ajanvarauksella 18.8.22

2.8.2022
Koronarokotuspäivät Leppävirralla Walk In 20.8. ja 27.8. sekä ajanvarauksella 18.8.22 Walk-in päivinä rokotamme niin pitkään, kun rokotteita riittää, klo 9 alkaen. Varaudu jonottamaan. Mahdollisuus myös 1-3 koronarokotteisiin.  Lisäksi Leppävirralla voi varata ajan Omakysteristä tai alueen...
Lue lisää
2.8.2022 Uutinen

Koronarokotuspäivät Leppävirralla Walk In 20.8. ja 27.8. sekä ajanvarauksella 18.8.22

Koronarokotuspäivät Leppävirralla Walk In 20.8. ja 27.8. sekä ajanvarauksella 18.8.22

Walk-in päivinä rokotamme niin pitkään, kun rokotteita riittää, klo 9 alkaen. Varaudu jonottamaan. Mahdollisuus myös 1-3 koronarokotteisiin. 
Lisäksi Leppävirralla voi varata ajan Omakysteristä tai alueen hoitajilta 18.8 olevaan rokotuspäivään (tähän paikkoja rajoitetusti). 

Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan ikääntyneiden suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia, koska epidemia on edelleen voimakkaana.

Noudatamme rokotuksissa THL:n uusia ohjeistuksia ja muutamme aikatauluja ohjeiden muuttuessa.
THL suosittelee tällä hetkellä neljänsiä rokoteannoksia 
-    kaikille 60 vuotta täyttäneille.
-    yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille
-    18-59-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

-    neljäs rokote annetaan, kun vähintään 3 kk on kulunut kolmannesta rokotteesta
-    kolme rokotetta saanut ja koronan sairastanut ei tarvitse neljättä rokotetta, jos rokotuksen ja tartunnan väli on ollut vähintään 6 viikkoa
-    kaksi rokotetta saanut ja koronan sairastanut saa tehosteen 3 kk kuluttua edellisestä rokotteesta tai sairastetusta koronasta

Lisäksi THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Uusista rokotusajankohdista ilmoitamme myöhemmin. 

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Koronarokotukset Leppävirralla, rokotuspäivä 11.8.22

19.7.2022
Koronarokotukset Leppävirralla, rokotuspäivä 11.8.22 Seuraava rokotuspäivä ajanvarauksella on torstaina 11.8.22. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta:  www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30. Itäinen...
Lue lisää
19.7.2022 Uutinen

Koronarokotukset Leppävirralla, rokotuspäivä 11.8.22

Koronarokotukset Leppävirralla, rokotuspäivä 11.8.22

Seuraava rokotuspäivä ajanvarauksella on torstaina 11.8.22. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta:  www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30. Itäinen alue puh. 044-7171310 ja läntinen alue puh. 044-7171320.
Rokotuspaikkana on Leppävirran terveysasema (kolmas kerros). Neuvonnasta ohjataan rokotuspaikalle.
THL:n ohjeistuksen mukaan 3. tehosterokoteannos tarjotaan kaikille yli 18-vuotiaille, joilla on kulunut toisesta rokoteannoksesta vähintään 4-6 kuukautta.
60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.
Voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille suosittelemme viidettä annosta, kun neljännestä annoksesta on kulunut vähintään 4-6 kuukautta.  (Katso luettelo immuunipuutteisiin kuuluvista alla.)
THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia kaikille
-    yli 70- vuotiaille kotihoidon piirissä oleville sekä omaishoidettaville henkilöille sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70-79 -vuotiaille (katso riskiryhmät alla)
-    ja kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville.
-    80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta. Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.
-    Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.
Seuraa ilmoitteluamme uusista ajanvarausajoista nettisivuiltamme ja Soisalon Seudusta
Voimakkaasti immuunipuutteiset:
1. Elinsiirto
2. Kantasolusiirto  
3. Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
4. Immunosuppressiivinen syöpähoito  
5. Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
6. Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
7. Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
8. Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila
 
Lääketieteelliset riskiryhmät:  Ryhmä 1: Elinsiirto tai kantasolusiirto, Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, Vaikea krooninen munuaissairaus, Vaikea krooninen keuhkosairaus, Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä. Ryhmä 2: Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti), Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, Vaikea krooninen maksasairaus, Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, Uniapnea, Psykoosisairaus, Sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40), Raskaus

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

NELJÄS KORONAROKOTE UUSILLE RYHMILLE, Walk In -rokotuspäivät 20.8. ja 27.8.22 Leppävirralla

19.7.2022
NELJÄS KORONAROKOTE UUSILLE RYHMILLE, Walk In -rokotuspäivät 20.8. ja 27.8.22 Leppävirralla Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan ikääntyneiden suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia, koska epidemia on edelleen...
Lue lisää
19.7.2022 Uutinen

NELJÄS KORONAROKOTE UUSILLE RYHMILLE, Walk In -rokotuspäivät 20.8. ja 27.8.22 Leppävirralla

NELJÄS KORONAROKOTE UUSILLE RYHMILLE, Walk In -rokotuspäivät 20.8. ja 27.8.22 Leppävirralla

Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan ikääntyneiden suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia, koska epidemia on edelleen voimakkaana.

Noudatamme rokotuksissa THL:n uusia ohjeistuksia ja muutamme aikatauluja ohjeiden muuttuessa.
THL suosittelee tällä hetkellä neljänsiä rokoteannoksia
-    kaikille 60 vuotta täyttäneille.
-    yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille
-    18-59-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

-    neljäs rokote annetaan, kun vähintään 3 kk on kulunut kolmannesta rokotteesta
-    kolme rokotetta saanut ja koronan sairastanut ei tarvitse neljättä rokotetta, jos rokotuksen ja tartunnan väli on ollut vähintään 6 viikkoa
-    kaksi rokotetta saanut ja koronan sairastanut saa tehosteen 3 kk kuluttua edellisestä rokotteesta tai sairastetusta koronasta

Lisäksi THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

11.8 olevaan rokotuspäivään voivat varata ajan kaikki yli 70-vuotiaat Omakysterissä tai oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30. Itäinen alue puh. 044-7171310 ja läntinen alue puh. 044-7171320.

Kaikki THL:n suosituksessa mainitut ryhmät voivat tulla 4. koronarokotteeseen walk-in päivään
la 20.8 tai la 27.8 klo 9-15 ilman ajanvarausta. Rokotuspaikkana terveysaseman neuvolan tilat. Mahdollisuus saada myös 1-3 koronarokote.

Uusista rokotusajankohdista ilmoitamme myöhemmin.

 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Koronarokotukset Leppävirralla 28.7.2022

11.7.2022
Koronarokotukset Leppävirralla Seuraava rokotuspäivä ajanvarauksella on torstaina 28.7.22. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta: https://www.psshp.fi/web/kysteri. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30. Itäinen alue puh. 044-7171310 ja...
Lue lisää
11.7.2022 Uutinen

Koronarokotukset Leppävirralla 28.7.2022

Koronarokotukset Leppävirralla

Seuraava rokotuspäivä ajanvarauksella on torstaina 28.7.22. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta: https://www.psshp.fi/web/kysteri. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30. Itäinen alue puh. 044-7171310 ja läntinen alue puh. 044-7171320.

Rokotuspaikkana on Leppävirran terveysasema (kolmas kerros). Neuvonnasta ohjataan rokotuspaikalle.

THL:n ohjeistuksen mukaan 3. tehosterokoteannos tarjotaan kaikille yli 18-vuotiaille, joilla on kulunut toisesta rokoteannoksesta vähintään 4-6 kuukautta.
60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille suosittelemme viidettä annosta, kun neljännestä annoksesta on kulunut vähintään 4-6 kuukautta.  (Katso luettelo immuunipuutteisiin kuuluvista alla.)

THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia kaikille

 • yli 70- vuotiaille kotihoidon piirissä oleville sekä omaishoidettaville henkilöille sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70-79 -vuotiaille (katso riskiryhmät alla)
 • ja kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville.
 • 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta. Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.
 • Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Seuraa ilmoitteluamme uusista ajanvarausajoista nettisivuiltamme ja Soisalon Seudusta

Voimakkaasti immuunipuutteiset: 

1. Elinsiirto 

2. Kantasolusiirto  

3. Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos 

4. Immunosuppressiivinen syöpähoito  

5. Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä 

6. Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta 

7. Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV 

8. Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila 

 

Lääketieteelliset riskiryhmätRyhmä 1: Elinsiirto tai kantasolusiirto, Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, Vaikea krooninen munuaissairaus, Vaikea krooninen keuhkosairaus, Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä. Ryhmä 2: Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti), Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, Vaikea krooninen maksasairaus, Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, Uniapnea, Psykoosisairaus, Sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40), Raskaus

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Koronarokotukset Leppävirralla

21.6.2022
Seuraava rokotuspäivä ajanvarauksella on torstaina 7.7.22. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta:  www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30. Itäinen alue puh. 044-7171310 ja läntinen alue puh....
Lue lisää
21.6.2022 Uutinen

Koronarokotukset Leppävirralla

Seuraava rokotuspäivä ajanvarauksella on torstaina 7.7.22.

Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta:  www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30. Itäinen alue puh. 044-7171310 ja läntinen alue puh. 044-7171320.

Rokotuspaikkana on Leppävirran terveysasema (kolmas kerros). Neuvonnasta ohjataan rokotuspaikalle.

THL:n ohjeistuksen mukaan 3. tehosterokoteannos tarjotaan kaikille yli 18-vuotiaille, joilla on kulunut toisesta rokoteannoksesta vähintään 4-6 kuukautta.
60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille suosittelemme viidettä annosta, kun neljännestä annoksesta on kulunut vähintään 4-6 kuukautta.  (Katso luettelo immuunipuutteisiin kuuluvista alla.)

THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia kaikille

 • yli 70- vuotiaille kotihoidon piirissä oleville sekä omaishoidettaville henkilöille sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70-79 -vuotiaille (katso riskiryhmät alla)

 • ja kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville.

 • 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta. Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.

 • Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Seuraa ilmoitteluamme uusista ajanvarausajoista nettisivuiltamme ja Soisalon Seudusta

Voimakkaasti immuunipuutteiset: 

1. Elinsiirto 

2. Kantasolusiirto  

3. Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos 

4. Immunosuppressiivinen syöpähoito  

5. Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä 

6. Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta 

7. Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV 

8. Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila 

 Lääketieteelliset riskiryhmätRyhmä 1: Elinsiirto tai kantasolusiirto, Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, Vaikea krooninen munuaissairaus, Vaikea krooninen keuhkosairaus, Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä. Ryhmä 2: Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti), Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, Vaikea krooninen maksasairaus, Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, Uniapnea, Psykoosisairaus, Sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40), Raskaus

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Koronarokotukset Leppävirralla

9.6.2022
Seuraava Walk In - rokotuspäivä ilman ajanvarausta on lauantaina 18.6.22 klo 9-15 terveysasemalla neuvolan tiloissa. THL:n ohjeistuksen mukaan 3. tehosterokoteannos tarjotaan kaikille yli 18-vuotiaille, joilla on kulunut toisesta rokoteannoksesta vähintään 4-6 kuukautta. 60 vuotta täyttäneille...
Lue lisää
9.6.2022 Uutinen

Koronarokotukset Leppävirralla

Seuraava Walk In - rokotuspäivä ilman ajanvarausta on lauantaina 18.6.22 klo 9-15 terveysasemalla neuvolan tiloissa.


THL:n ohjeistuksen mukaan 3. tehosterokoteannos tarjotaan kaikille yli 18-vuotiaille, joilla on kulunut toisesta rokoteannoksesta vähintään 4-6 kuukautta. 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

12-17 – vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille suosittelemme kolmatta koronarokotetta kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään 2kk.
Voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille suosittelemme neljättä annosta, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3-4 kuukautta.  (Katso luettelo immuunipuutteisiin kuuluvista alla.)


THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia kaikille

 

 • yli 70- vuotiaille kotihoidon piirissä oleville sekä omaishoidettaville henkilöille sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70-79 -vuotiaille (katso riskiryhmät alla)
 • ja kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville.
 • 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta. Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.
 • Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.


Seuraa ilmoitteluamme uusista ajanvarausajoista nettisivuiltamme ja Soisalo Seudusta
Voimakkaasti immuunipuutteiset:
1. Elinsiirto
2. Kantasolusiirto  
3. Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
4. Immunosuppressiivinen syöpähoito  
5. Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
6. Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
7. Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
8. Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila
 
Lääketieteelliset riskiryhmät:  Ryhmä 1: Elinsiirto tai kantasolusiirto, Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, Vaikea krooninen munuaissairaus, Vaikea krooninen keuhkosairaus, Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä. Ryhmä 2: Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti), Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, Vaikea krooninen maksasairaus, Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, Uniapnea, Psykoosisairaus, Sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40), Raskaus

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Leppävirran terveysaseman kesäaika

9.6.2022
Ehkäisyneuvolamme on suljettu 20.6. – 1.8.2022. Palvelemme seuraavan kerran ti 2.8. Kiireellisissä asioissa ota yhteys terveysaseman oman alueen hoitajaan. Muistipoliklinikka on suljettu 27.6. – 10.7. ja 25.7.-7.8.2022
Lue lisää
9.6.2022 Uutinen

Leppävirran terveysaseman kesäaika

Ehkäisyneuvolamme on suljettu 20.6. – 1.8.2022. Palvelemme seuraavan kerran ti 2.8.
Kiireellisissä asioissa ota yhteys terveysaseman oman alueen hoitajaan.

Muistipoliklinikka on suljettu 27.6. – 10.7. ja 25.7.-7.8.2022

Kaikki ajankohtaiset

Leppävirta yhteystiedot

Yhteystiedot

Palveluyksikön hallinto

Ylilääkäri p. 017 171 301
Ylihoitaja p. 017 171 302
Hallintosihteeri (talous) p. 017 171 303
Vastaava hammaslääkäri p. 017 171 047
Neuvonta p. 017 171 307
Potilasyhdyshenkilö p. 044 7176 797

Leppävirran terveysasema

Savonkatu 17, Leppävirta
PL 5, 79101 Leppävirta

Kiireellinen ensiapu klo 8–18
Välitöntä hoitoa ja seurantaa tarvitsevat potilaat, p. 017 171 309

HENGITYSTIEINFEKTIO-OIREISILLE POTILAILLE ON ERILLINEN PÄIVYSTYSVASTAANOTTO
ENNEN KUIN LÄHDET TERVEYSASEMALLE, OTA ENSIN YHTEYTTÄ PUHELIMELLA

Ma-pe klo 8.30-10.30 puh. 017 171380. Tämä ensisijainen numero korona-asioissa.  

 • Avoinna ma-pe klo 10-14. Iltaisin, viikonloppuina ja arkipyhinä tarvittaessa. 

Koronanäytteenotto ma-pe klo 9-10.

 • SISÄÄNKÄYNTI VAIN H- ulko-oven kautta. Laita hengityssuojain ja käytä käsidesiä sekä istu odottamaan. Hoitaja tulee hakemaan aulasta.

Kiireetön lääkärin ja hoitajan vastaanotto
Yhteydenotot ja ajanvaraus ma–pe klo 8.30–10.30.

 • Itäinen alue (Kauppilanmäki, Paajalanmäki, Konnuslahti, Saamainen, Leppävirrantie itäinen, Alapiha, Virranranta, Moninmäki, Puponmäki, Haapamäki, Savonkatu eteläinen, Majurintie, Karlvikin alue, Parkkiniemi, Riihiranta, Saahkarlahti, Niinimäki) p. 044 717 1310
 • Läntinen alue (Niittytie, Toukotie, Riihitie, Pappilanpellon alue, Viitostie eteläinen, Timola, Leppävirrantie läntinen, Laakunlampi, Vokkola, Sorsakoski,Ydinkeskusta, Savonkatu, Kalliontie, Kirkkokaari, Viitostie pohjoinen, Kotalahti, Oravikoski, Paukarlahti) p. 044 717 1320

Sairaanhoitajan akuuttivastaanotto ma–ke klo 8.1514, to 9–14 ja pe 8.15–13, kiireellistä sairaanhoitoa (1–3 päivän kiireellisyys) tarvitseville ilman ennakoivaa yhteydenottoa: käytössä vuoronumerot.

Yöpäivystys klo 18–08KYS
Ennen KYSiin hakeutumista soita puhelinneuvontaan, p. 116 117

Yöpäivystys klo 1808, Varkauden sairaala
p. 017 579 5000

Neuvonta
p. 017 171 307, ma–to klo 7.45-15 ja pe klo 7.45-14
Neuvonta suljettu klo 11.15-11.45 välisen ajan.

Pyydämme huomioimaan, että aluehoitajan kanssa puhelimessa ennalta sovittuja/tilattuja diabetestarvikkeita voi noutaa neuvonnan aukioloaikoina.

Laboratorio
ma–pe klo 7.30–13
Verkkoajanvaraus

Suun terveydenhuolto
Yhteydenotto vain ajanvarauksen kautta.
Kiireellisissä särkypäivystysajoissa ajanvaraus
ma - pe klo 8–10 p. 017-171 360
Muissa ajanvarausasioissa ajanvaraus
ma-pe klo 10-15 p. 017 171 360
Ajan peruuttaminen p. 017-171 366 (voi tehdä milloin vain)
Ilta-, arkipyhä- ja viikonloppupäivystys on Kuopiossa.

Ajankohtaiset