Banneri Kysteri etusivu

Murupolku
Tietoa koronaviruksesta
Sivukartta
Leppävirta
Leppävirta
Koronarokotusten edistyminen ikäryhmittäin:
Leppävirta
Asioi verkossa 24h! Klinik-palvelun kautta voit ottaa yhteyttä terveyspalveluihin ja hoitaa yleisimmät asioinnit vuorokauden ympäri. Aloita tästä
Leppävirran palveluyksikkö vastaa Leppävirran kunnan terveyspalveluista.
Toiminnot on jaettu lähi-, seudullisiin ja alueellisiin palveluihin.
- Lähipalveluja ovat muun muassa lastenneuvola, suun terveydenhuolto ja arkipäivien lääkäripäivystys
- Seudullisiin palveluihin kuuluvat esimerkiksi ilta- ja viikonloppupäivystys, röntgentutkimukset sekä terveyskeskussairaalojen toiminta
- Alueellinen palvelu on muun muassa viikonloppu- ja arkipyhien hammaslääkäripäivystys
Terveysasemapalvelut
Leppävirta palvelut
Ensiapu
Ensiapu toimii Leppävirralla päivittäin kello 8–18. La, su ja arkipyhinä vastaanotto alkaa klo 10.00; lääkäri vuodeosastokierrolla. Joka päivä kello 18 eteenpäin päivystys on Kuopiossa KYSin päivystyksessä tai Varkauden sairaalan ensiapupoliklinikalla. Ennen KYSiin hakeutumista soitetaan puhelinneuvontaan: KYSin päivystyksen maakunnallinen neuvontapuhelin palvelee ympäri vuorokauden numerossa 116 117.
Akuuttivastaanotto
Sairaanhoitajan akuuttivastaanoton (ma-ke klo 8.15-14, to 9-14 ja pe 8.15-13) avulla tehostetaan terveysaseman päiväaikaista toimintaa ja tarjotaan kuntalaisille nopeaa palvelua terveyteen liittyvissä ongelmissa. Akuuttivastaanotto on tarkoitettu kiireellistä (1–3 päivän kiireellisyys) apua tarvitseville. Ennakkovarausta ei tarvita, vaan potilaat otetaan vastaan vuoronumerojärjestyksessä.
Vastaanottopalvelut
Leppävirralla lääkäri-hoitaja –työpari vastaa oman alueensa väestön terveyspalveluista omalääkäri –periaatteella. Kiireettömät ajanvaraukset tehdään arkipäivisin puhelinaikoina soittamalla oman alueen sairaanhoitajalle. Terveysasemalla on käytössä takaisinsoittojärjestelmä: jos hoitaja ei voi heti vastata puheluun, hän ottaa soittajaan yhteyttä saman päivän aikana. Monet hoito- ja seurantakäynnit toteutuvat omahoitajan vastaanotolla.
Laboratorio ja röntgen
Laboratoriotutkimuksiin tullaan lääkärin tai hoitajan lähetteellä. Kela-kortti nopeuttaa asiointia. Yksityislääkärin lähetteellä tehtävistä röntgenkuvauksista ja tutkimuksista peritään maksu.
Vuodeosastohoito
Terveysaseman vuodeosastolla on 42 potilaspaikkaa. Potilaat tulevat osastolle vastaanottojen kautta tai siirtoina erikoissairaanhoidosta. Potilaan kuntoutumista pyritään tukemaan niin, että osastohoito jää mahdollisimman lyhyeksi.
Neuvolapalvelut
Maksuton äitiysneuvola palvelee perhettä raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan aikana. Äiti on neuvolan kirjoissa jälkitarkastukseen asti.
Maksuttomassa lastenneuvolassa tuetaan vanhempia kasvatustehtävässä ja seurataan lapsen kasvua ja kehitystä kouluikään asti.
Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvola toimii yhtenä päivänä viikossa. Lääkärin vastaanotto on tiistaisin kello 12.20–15. Neuvolan palvelut ovat terveydenhuollon asioissa maksuttomia.
Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto huolehtii koululaisten ja opiskelijoiden terveystarkastuksista ja terveyden edistämisestä.
Muistineuvola ja geriatria
Muistineuvolaan ja geriatrin vastaanotolle hakeudutaan omalääkärin tai -hoitajan kautta.
Mielenterveyspalvelut
Mielenterveysneuvolaan voi hakeutua lähetteellä tai oman yhteydenoton perusteella mielenterveyden ongelmissa ja elämäntilannekriiseissä. Palvelut ovat nuorille ja aikuisille.
Fysioterapia ja apuvälinepalvelut
Yksilö- ja ryhmäterapiaa on pääasiassa terveyskeskuksen fysioterapiaosastolla, mutta myös koti-, koulu- ja päiväkotikäynteinä. Apuvälinetarpeen arviointeja tehdään sekä osastolta kotiutuville että kotona asuville asiakkaille.
Puheterapia
Puheterapiaan ei tarvitse erillistä lähetettä. Pääpaino työssä on alle kouluikäisten lasten puheterapeuttisessa tutkimuksessa ja kuntoutuksessa.
Ravitsemusterapiapalvelut
Kysterissä on saatavilla laillistelun ravitsemusterapeutin palveluja KYS ostopalveluna. Ravitsemusterapeutti antaa ravitsemusohjausta sairauksien hoitoon tai terveyden edistämiseksi. Ravitsemusterapeutti voi myös kouluttaa ja olla asiantuntijana ravitsemushoidon ja terveyttä edistävän ravitsemuksen suunnittelussa.
Toimintaterapia
Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tavoitteena on tukea ja edistää asiakkaan toimintakykyä, arjessa selviytymistä ja osallistumista mielekkäisiin toimintoihin. Toimintaterapia koostuu arvioinnista, terapiasta sekä ohjauksesta ja konsultoinnista. Tavoitteet ja menetelmät sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa ja terapiassa käytetty toiminta sovelletaan sellaiseksi, että se edistää toimintakyvyn kehittymistä. Toimintaterapia painottuu alle kouluikäisten ja kouluikäisten lasten arviointiin ja terapiaan sekä aikuisneurologisten asiakkaiden lyhyisiin arviointi/-kuntoutusjaksoihin.
Suun terveydenhuolto
Hammaslääkärin ja suuhygienistin vastaanotolle kutsutaan henkilökohtaisella kutsukirjeellä. Tarkastusväli määritellään yksilöllisesti.
Särkypäivystystapauksissa ma–pe klo 8–15 soitetaan ajanvarausnumeroon.
Ilta-, arkipyhä- ja viikonloppupäivystys on Kuopiossa.
IFrame
OmaKysteri sähköinen asioinnin palvelu
OmaKysteri sähköisen asioinnin palvelu
Omakysteri - kirjaudu sisään
Ajankohtaiset
Sisältöjulkaisija
Koronarokotukset Leppävirralla
Seuraava rokotuspäivä ajanvarauksella on torstaina 7.7.22.
Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta: www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30. Itäinen alue puh. 044-7171310 ja läntinen alue puh. 044-7171320.
Rokotuspaikkana on Leppävirran terveysasema (kolmas kerros). Neuvonnasta ohjataan rokotuspaikalle.
THL:n ohjeistuksen mukaan 3. tehosterokoteannos tarjotaan kaikille yli 18-vuotiaille, joilla on kulunut toisesta rokoteannoksesta vähintään 4-6 kuukautta.
60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.
Voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille suosittelemme viidettä annosta, kun neljännestä annoksesta on kulunut vähintään 4-6 kuukautta. (Katso luettelo immuunipuutteisiin kuuluvista alla.)
THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia kaikille
-
yli 70- vuotiaille kotihoidon piirissä oleville sekä omaishoidettaville henkilöille sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70-79 -vuotiaille (katso riskiryhmät alla)
-
ja kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville.
-
80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta. Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.
-
Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.
Seuraa ilmoitteluamme uusista ajanvarausajoista nettisivuiltamme ja Soisalon Seudusta
Voimakkaasti immuunipuutteiset:
1. Elinsiirto
2. Kantasolusiirto
3. Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
4. Immunosuppressiivinen syöpähoito
5. Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
6. Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
7. Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
8. Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila
Lääketieteelliset riskiryhmät: Ryhmä 1: Elinsiirto tai kantasolusiirto, Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, Vaikea krooninen munuaissairaus, Vaikea krooninen keuhkosairaus, Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä. Ryhmä 2: Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti), Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, Vaikea krooninen maksasairaus, Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, Uniapnea, Psykoosisairaus, Sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40), Raskaus
Kaikki ajankohtaiset
Koronarokotukset Leppävirralla
Seuraava Walk In - rokotuspäivä ilman ajanvarausta on lauantaina 18.6.22 klo 9-15 terveysasemalla neuvolan tiloissa.
THL:n ohjeistuksen mukaan 3. tehosterokoteannos tarjotaan kaikille yli 18-vuotiaille, joilla on kulunut toisesta rokoteannoksesta vähintään 4-6 kuukautta. 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.
12-17 – vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille suosittelemme kolmatta koronarokotetta kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään 2kk.
Voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille suosittelemme neljättä annosta, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3-4 kuukautta. (Katso luettelo immuunipuutteisiin kuuluvista alla.)
THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia kaikille
- yli 70- vuotiaille kotihoidon piirissä oleville sekä omaishoidettaville henkilöille sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70-79 -vuotiaille (katso riskiryhmät alla)
- ja kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville.
- 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta. Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.
- Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.
Seuraa ilmoitteluamme uusista ajanvarausajoista nettisivuiltamme ja Soisalo Seudusta
Voimakkaasti immuunipuutteiset:
1. Elinsiirto
2. Kantasolusiirto
3. Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
4. Immunosuppressiivinen syöpähoito
5. Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
6. Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
7. Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
8. Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila
Lääketieteelliset riskiryhmät: Ryhmä 1: Elinsiirto tai kantasolusiirto, Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, Vaikea krooninen munuaissairaus, Vaikea krooninen keuhkosairaus, Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä. Ryhmä 2: Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti), Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, Vaikea krooninen maksasairaus, Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, Uniapnea, Psykoosisairaus, Sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40), Raskaus
Leppävirran terveysaseman kesäaika
Ehkäisyneuvolamme on suljettu 20.6. – 1.8.2022. Palvelemme seuraavan kerran ti 2.8.
Kiireellisissä asioissa ota yhteys terveysaseman oman alueen hoitajaan.
Muistipoliklinikka on suljettu 27.6. – 10.7. ja 25.7.-7.8.2022
Kaikki ajankohtaisetSeuraava rokotuspäivä 9.6.2022 Leppävirran terveysasemalla
Koronarokotukset Leppävirralla
Seuraava rokotuspäivä ajanvarauksella on torstaina 9.6.22. Tähän päivään voi varata aikoja internet osoitteesta: www.kysteri.fi.omakysteri-palvelusta. Rokotuspaikkana on Leppävirran terveysasema (kolmas kerros). Neuvonnasta ohjataan rokotuspaikalle.
THL:n ohjeistuksen mukaan 3. tehosterokoteannos tarjotaan kaikille yli 18-vuotiaille, joilla on kulunut toisesta rokoteannoksesta vähintään 4-6 kuukautta.
60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.
12-17 – vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille suosittelemme kolmatta koronarokotetta kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään 2kk.
Voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille suosittelemme neljättä annosta, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3-4 kuukautta.
Voimakkaasti immuunipuutteiset:
1. Elinsiirto
2. Kantasolusiirto
3. Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
4. Immunosuppressiivinen syöpähoito
5. Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
6. Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
7. Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
8. Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila
THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia kaikille
- yli 70- vuotiaille kotihoidon piirissä oleville sekä omaishoidettaville henkilöille
- ja kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville. 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljäs annos voidaan antaa, kun 3 kuukautta kolmannesta annoksesta on kulunut. Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.
Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.
- Lasten (5-11 vuotiaiden) rokotukseen voi varata ajan lastenneuvolasta ja koululaiset omalta kouluterveydenhoitajalta
* Lastenneuvolat: Puhelinajat kirkonkylä ma–to klo 12 -13, p. 044 7171 370
Oravikoski, Sorsakoski ja Timola ma–to klo 12–13, p. 044 7171 364
* Kouluterveydenhuolto: Wilman kautta tullut tietoa ajanvaraamisesta
- Seuraa ilmoitteluamme uusista ajanvarausajoista nettisivuiltamme ja Soisalo Seudusta
Leppävirta yhteystiedot
Yhteystiedot
Palveluyksikön hallinto
Ylilääkäri p. 017 171 301
Ylihoitaja p. 017 171 302
Hallintosihteeri (talous) p. 017 171 303
Vastaava hammaslääkäri p. 017 171 047
Neuvonta p. 017 171 307
Potilasyhdyshenkilö p. 044 7176 797
Leppävirran terveysasema
Savonkatu 17, Leppävirta
PL 5, 79101 Leppävirta
Kiireellinen ensiapu klo 8–18
Välitöntä hoitoa ja seurantaa tarvitsevat potilaat, lisätietoa julisteesta (pdf)
p. 017 171 309
Kiireetön lääkärin ja hoitajan vastaanotto
Yhteydenotot ja ajanvaraus ma–pe klo 8.30–10.30, lisätietoa julisteesta (pdf)
- Itäinen alue (Kauppilanmäki, Paajalanmäki, Konnuslahti, Saamainen, Leppävirrantie itäinen, Alapiha, Virranranta, Moninmäki, Puponmäki, Haapamäki, Savonkatu eteläinen, Majurintie, Karlvikin alue, Parkkiniemi, Riihiranta, Saahkarlahti, Niinimäki) p. 044 717 1310
- Läntinen alue (Niittytie, Toukotie, Riihitie, Pappilanpellon alue, Viitostie eteläinen, Timola, Leppävirrantie läntinen, Laakunlampi, Vokkola, Sorsakoski,Ydinkeskusta, Savonkatu, Kalliontie, Kirkkokaari, Viitostie pohjoinen, Kotalahti, Oravikoski, Paukarlahti) p. 044 717 1320
Sairaanhoitajan akuuttivastaanotto ma–ke klo 8.15–14, to 9–14 ja pe 8.15–13, kiireellistä sairaanhoitoa (1–3 päivän kiireellisyys) tarvitseville ilman ennakoivaa yhteydenottoa: käytössä vuoronumerot. Lisätietoa julisteesta (pdf)
Yöpäivystys klo 18–08, KYS
Ennen KYSiin hakeutumista soita puhelinneuvontaan, p. 116 117
Yöpäivystys klo 18–08, Varkauden sairaala
p. 017 579 5000
Neuvonta
p. 017 171 307, ma–to klo 7.45-15 ja pe klo 7.45-14
Neuvonta suljettu klo 11.15-11.45 välisen ajan.
Pyydämme huomioimaan, että aluehoitajan kanssa puhelimessa ennalta sovittuja/tilattuja diabetestarvikkeita voi noutaa neuvonnan aukioloaikoina.
Laboratorio
ma–pe klo 7.30–13
Verkkoajanvaraus
Suun terveydenhuolto
Yhteydenotto vain ajanvarauksen kautta.
Kiireellisissä särkypäivystysajoissa ajanvaraus
ma - pe klo 8–10 p. 017-171 360
Muissa ajanvarausasioissa ajanvaraus
ma-pe klo 10-15 p. 017 171 360
Ajan peruuttaminen p. 017-171 366 (voi tehdä milloin vain)
Ilta-, arkipyhä- ja viikonloppupäivystys on Kuopiossa.
Ajankohtaiset