Leppävirran terveysasema

Asioi verkossa 24h! Klinik-palvelun kautta voit ottaa yhteyttä terveyspalveluihin ja hoitaa yleisimmät asioinnit vuorokauden ympäri. Aloita tästä

Ensiapu

Ensiapu toimii Leppävirralla päivittäin kello 8–18. La, su ja arkipyhinä vastaanotto alkaa klo 10.00; lääkäri vuodeosastokierrolla. Joka päivä kello 18 eteenpäin päivystys on Kuopiossa KYSin päivystyksessä tai Varkauden sairaalan ensiapupoliklinikalla. Ennen KYSiin hakeutumista soitetaan puhelinneuvontaan: KYSin päivystyksen maakunnallinen neuvontapuhelin palvelee ympäri vuorokauden numerossa 116 117.

Akuuttivastaanotto

Sairaanhoitajan akuuttivastaanoton (ma-ke klo 8.15-14, to 9-14 ja pe 8.15-13) avulla tehostetaan terveysaseman päiväaikaista toimintaa ja tarjotaan kuntalaisille nopeaa palvelua terveyteen liittyvissä ongelmissa. Akuuttivastaanotto on tarkoitettu kiireellistä (1–3 päivän kiireellisyys) apua tarvitseville. Ennakkovarausta ei tarvita, vaan potilaat otetaan vastaan vuoronumerojärjestyksessä.

Vastaanottopalvelut

Leppävirralla lääkäri-hoitaja –työpari vastaa oman alueensa väestön terveyspalveluista omalääkäri –periaatteella. Kiireettömät ajanvaraukset tehdään arkipäivisin puhelinaikoina soittamalla oman alueen sairaanhoitajalle. Terveysasemalla on käytössä takaisinsoittojärjestelmä: jos hoitaja ei voi heti vastata puheluun, hän ottaa soittajaan yhteyttä saman päivän aikana. Monet hoito- ja seurantakäynnit toteutuvat omahoitajan vastaanotolla.

 

Laboratorio ja röntgen

Laboratoriotutkimuksiin tullaan lääkärin tai hoitajan lähetteellä. Kela-kortti nopeuttaa asiointia. Yksityislääkärin lähetteellä tehtävistä röntgenkuvauksista ja tutkimuksista peritään maksu. 

Vuodeosastohoito

Terveysaseman kahdella vuodeosastolla on yhteensä 56 potilaspaikkaa lyhyt- ja pitkäaikaishoitoon, kuntoutukseen sekä vuorohoitoon. Potilaan kuntoutumista pyritään tukemaan niin, että osastohoito jää mahdollisimman lyhyeksi.

Neuvolapalvelut

Maksuton äitiysneuvola palvelee perhettä raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan aikana. Äiti on neuvolan kirjoissa jälkitarkastukseen asti.

Maksuttomassa lastenneuvolassa tuetaan vanhempia kasvatustehtävässä ja seurataan lapsen kasvua ja kehitystä kouluikään asti.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvola toimii yhtenä päivänä viikossa. Lääkärin vastaanotto on tiistaisin kello 12.20–15. Neuvolan palvelut ovat terveydenhuollon asioissa maksuttomia.

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto huolehtii koululaisten ja opiskelijoiden terveystarkastuksista ja terveyden edistämisestä.

Muistineuvola ja geriatria

Muistineuvolaan ja geriatrin vastaanotolle hakeudutaan omalääkärin tai -hoitajan kautta.

Mielenterveyspalvelut

Mielenterveysneuvolaan voi hakeutua lähetteellä tai oman yhteydenoton perusteella mielenterveyden ongelmissa ja elämäntilannekriiseissä. Palvelut ovat nuorille ja aikuisille.

Fysioterapia ja apuvälinepalvelut

Yksilö- ja ryhmäterapiaa on pääasiassa terveyskeskuksen fysioterapiaosastolla, mutta myös koti-, koulu- ja päiväkotikäynteinä. Apuvälinetarpeen arviointeja tehdään sekä osastolta kotiutuville että kotona asuville asiakkaille.

Puheterapia

Puheterapiaan ei tarvitse erillistä lähetettä. Pääpaino työssä on alle kouluikäisten lasten puheterapeuttisessa tutkimuksessa ja kuntoutuksessa.

Suun terveydenhuolto

Hammaslääkärin ja suuhygienistin vastaanotolle kutsutaan henkilökohtaisella kutsukirjeellä. Tarkastusväli määritellään yksilöllisesti.

Särkypäivystystapauksissa ma–pe klo 8–15 soitetaan ajanvarausnumeroon.

Ilta-, arkipyhä- ja viikonloppupäivystys on Kuopiossa.

Ajankohtaista

Takaisin

On influenssarokotuksen aika 2019

On influenssarokotuksen aika

Maksuttoman influenssarokotuksen kohderyhmät:

  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet (v.1954 tai sitä ennen syntyneet)
  • Sairautensa vuoksi lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat
  • Vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • 6kk – 6v lapset
  • Raskaana olevat naiset
  • Potilaiden ja asiakkaiden hoitoon osallistuvat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
  • Varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalveluun astuvat naiset

Rokotukseen liittyvät tiedustelut oman alueen hoitajalta.

Aikuisten influenssarokotukset Leppävirran terveysasemalla ilman ajanvarausta

to 7.11. klo 11 - 17
to 14.11. klo 11 - 17
to 28.11. klo 11 - 17

Aikuisten influenssarokotukset kylillä ilman ajanvarausta
Konnuslahti, Kaulamon Kauppa ke 20.11. klo 12-14
Niinimäki, Seurapirtti ma 18.11. klo 12-14
Oravikoski, Kuntotalo ke 20.11. klo 12-14
Sorsakosken koulu, Neuvolan tilat ti 12.11. klo 12-14                                                                       

Rokotukseen tulijoita pyydetään pukeutumaan helposti olkavarren paljastavaan vaatteeseen ja varaamaan KELA -kortti ja mahdollinen rokotuskortti mukaan.

Alle kouluikäisten lasten rokotukset ­­­­­­­­­­­­­­kirkonkylän neuvolassa. Ajanvaraus  lasten rokotuksiin ma - to klo 12-13 puh. 044 7171370 tai 044 7171364.

Kouluikäisten rokotukset ajanvarauksella kouluterveydenhoitajalta.

Kotisairaanhoidon asiakkaiden rokotuksista huolehtii kotisairaanhoito.

Henkilöt, jotka eivät kuulu riskiryhmiin saavat reseptillä hankkimansa rokotteen yleisinä rokotuspäivinä tai työterveyshuollosta.


Yhteystiedot

Leppävirran terveysasema
Savonkatu 17, Leppävirta
PL 5, 79101 Leppävirta

Kiireellinen ensiapu klo 8–18
Välitöntä hoitoa ja seurantaa tarvitsevat potilaat, lisätietoa julisteesta (pdf)
p. 017 171 309

Kiireetön lääkärin ja hoitajan vastaanotto
Yhteydenotot ja ajanvaraus ma–pe klo 8.30–10.30, lisätietoa julisteesta (pdf)

  • Itäinen alue (Kauppilanmäki, Paajalanmäki, Konnuslahti, Saamainen, Leppävirrantie itäinen, Alapiha, Virranranta, Moninmäki, Puponmäki, Haapamäki, Savonkatu eteläinen, Majurintie, Karlvikin alue, Parkkiniemi, Riihiranta, Saahkarlahti, Niinimäki) p. 044 717 1310
  • Läntinen alue (Niittytie, Toukotie, Riihitie, Pappilanpellon alue, Viitostie eteläinen, Timola, Leppävirrantie läntinen, Laakunlampi, Vokkola, Sorsakoski,Ydinkeskusta, Savonkatu, Kalliontie, Kirkkokaari, Viitostie pohjoinen, Kotalahti, Oravikoski, Paukarlahti) p. 044 717 1320

Sairaanhoitajan akuuttivastaanotto ma–ke klo 8.1514, to 9–14 ja pe 8.15–13, kiireellistä sairaanhoitoa (1–3 päivän kiireellisyys) tarvitseville ilman ennakoivaa yhteydenottoa: käytössä vuoronumerot. Lisätietoa julisteesta (pdf)

Yöpäivystys klo 18–08, KYS
Ennen KYSiin hakeutumista soita puhelinneuvontaan, p. 116 117

Yöpäivystys klo 1808, Varkauden sairaala
p. 017 579 5000

Neuvonta
p. 017 171 307, ma–to klo 7.45-15 ja pe klo 7.45-14
Neuvonta suljettu klo 11.15-11.45 välisen ajan.

Pyydämme huomioimaan, että aluehoitajan kanssa puhelimessa ennalta sovittuja/tilattuja diabetestarvikkeita voi noutaa neuvonnan aukioloaikoina.

Laboratorio
ma–pe klo 7.30–13
Verkkoajanvaraus

Suun terveydenhuolto
Ajanvaraus p. 017 171 360, ma–pe klo 8–15
Ajanvarauksen peruuttaminen p. 017 171 366
Särkypäivystystapauksissa ma–pe klo 8–15 soitetaan ajanvarausnumeroon.

Ilta-, arkipyhä- ja viikonloppupäivystys on Kuopiossa.