Keitele

Lääkärin, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan vastaanotot toimivat ajanvarauksella, jonka yhteydessä hoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin. Terveysasemalla toimii takaisinsoittojärjestelmä: jätä viesti ja yhteystietosi vastaajaan, niin hoitaja soittaa sinulle takaisin.

Akuuttivastaanotto toimii Keiteleen terveysasemalla arkisin kello 8–16. Arki-iltaisin kello 16–20 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 8–18 päivystys on joko Pielaveden tai Keiteleen terveysasemalla ao. taulukon mukaisesti:

 

PARILLINEN VIIKKO

PARITON VIIKKO

Maanantai

Keitele

Pielavesi

Tiistai

Pielavesi

Pielavesi

Keskiviikko

Pielavesi

Keitele

Torstai

Keitele

Pielavesi

Perjantai

Pielavesi

Pielavesi

Lauantai

Pielavesi

Keitele

Sunnuntai

Keitele

Pielavesi

Arkisin kello 20:n jälkeen ja viikonloppuisin kello 18:n jälkeen päivystys on Kuopiossa KYSin päivystyksessä. Ennen KYSiin hakeutumista soitetaan puhelinneuvontaan: KYSin päivystyksen maakunnallinen neuvontapuhelin palvelee ympäri vuorokauden numerossa 116 117.

Keiteleen terveysaseman vuodeosastolla hoidetaan lyhyt- ja pitkäaikaispotilaita. Lyhytaikaisten potilaiden palvelut tuotetaan koko Nilakan (Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto) alueelle. Osaston vierailuaikoja ei ole rajoitettu.

Laboratorio ja röntgen

Laboratoriotutkimuksiin tullaan lääkärin tai hoitajan lähetteellä. Kela-kortti nopeuttaa asiointia. Röntgenkuvaukset toimivat ajanvarauksella. Yksityislääkärin lähetteellä tehtävistä röntgenkuvauksista ja tutkimuksista peritään maksu.

Neuvolapalvelut

Neuvolapalvelut sisältävät äitiys- ja perhesuunnittelu- sekä lastenneuvolan lisäksi koulu- ja opiskeluterveydenhuollon. Neuvoloissa toteutetaan myös rokotukset ja kohdunkaulan syövän seulontatutkimukset.

Mielenterveyspalvelut

Mielenterveyspalveluista saa tukea elämän kriisitilanteisiin ja hoitoa mielenterveysongelmiin. Mielenterveystoimistoon voi hakeutua ajanvarauksella joko itse tai lääkärin lähetteellä.  Käytettävissä ovat psykiatrin ja psykologin palvelut. Erikoissairaanhoidossa tehdään yhteistyötä lähinnä Julkulan ja Koljonvirran sairaalan kanssa.

Fysioterapia ja apuvälinepalvelut

Yksilö- ja ryhmäterapiaan pääsee lääkärin lähetteellä. Ryhmätoiminta on suunnattu etenkin erilaisia kroonisia sairauksia sairastaville potilaille. Vuodeosastoilla toteutetaan erikoissairaanhoidosta tulevien potilaiden jatkokuntoutus sekä suunnitelluille kuntoutusjaksoille tulevien ja pitkäaikaispotilaiden kuntoutus.

Toimintaterapia

Toimintaterapia on kuntoutusta, joka perustuu terapeutin ja asiakkaan väliseen yhteistyöhön. Lasten toimintaterapiassa arvioidaan ja tuetaan lapsen toimintakykyä arjessa ja arkipäivän toiminnoissa. Toimintaterapeutti arvioi lapsen taitoja ja valmiuksia kehityksen eri osa-alueilla. Toimintaterapiaan pääsee lääkärin, terveydenhoitajan tai psykologin lähetteellä.

Puheterapia

Puheterapian tehtävänä on alueen väestön puhe-, ääni- ja kommunikaatiohäiriöiden ennaltaehkäisy, tutkimus ja hoito. Lasten kuntoutukseen kuuluu yhteistyö kodin, päivähoidon ja koulun kanssa. Pääasiassa puheterapeutin asiakkaat ovat alle kouluikäisiä lapsia. Koululaiset voivat ohjautua arviointiin puheen sujumattomuuden ongelmissa (änkytys, sokellus). Ohjeiden mukainen kotiharjoittelu on välttämätön osa kuntoutusta. Puheterapiaan pääsee lääkärin, terveydenhoitajan tai psykologin lähetteellä.

Suun terveydenhuolto

Hammaslääkärin ja suuhygienistin vastaanotto arkipäivisin ajanvarauksella. Käytössä on keskitetty ajanvaraus, josta asiakas voi varata ajan mille tahansa Nilakan (Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto) palveluyksikön suun terveydenhuollon vastaanotolle. Arkipyhä- ja viikonloppupäivystys on Kuopiossa

Ajankohtaista

Yhteystiedot

Keiteleen terveysasema
Sairaalatie 1, 72600 Keitele

Päivystys/Akuuttivastaanotto arkipäivisin
p. 017 171 130
ma–to klo 8–16, pe klo 8–15

Päivystys/Akuuttivastaanotto arkisin klo 16–20 ja viikonloppuisin klo 8–18
Oheisen taulukon mukaisesti Pielavedellä tai Keiteleellä
Keitele p. 017 171 130
Pielavesi p. 017 171 030

Yöpäivystys arkena klo 20–8, viikonloppuna klo 18–8
KYSin päivystys, ennen KYSiin hakeutumista soita puhelinneuvontaan, p. 116 117

Potilastoimisto/neuvonta
p. 017 171 132, ma–to klo 8–16, pe klo 8–15

Ajanvaraus (lääkärit/hoitajat)
p. 017 171 131, arkisin klo 10–14

Omahoitaja 1
p. 017 171 144, arkisin klo 8–9 ja 12–12.30

Omahoitaja 2
p. 017 171 121, arkisin klo 8–9 ja 12–12.30

Laboratorio
Verkkoajanvaraus

Suun terveydenhuolto
p. 017 171 156, ajanvaraus ma–pe klo 8–15
Arkipyhä- ja viikonloppupäivystys on Kuopiossa