Pielavesi

Asioi verkossa 24h! Klinik-palvelun kautta voit ottaa yhteyttä terveyspalveluihin ja hoitaa yleisimmät asioinnit vuorokauden ympäri. Aloita tästä

 

Lääkärin, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan vastaanotot toimivat ajanvarauksella, jonka yhteydessä hoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin. Lääkärin ja hoitajan vastaanotoille ilmoittaudutaan pääaulan ilmoittautumispisteessä 15 minuuttia ennen vastaanottoa.

Ajanvaraus hoitajan- ja lääkärin vastaanotoille tapahtuu omahoitajan kautta puhelinajan aikana. Ajanvarauksessa on käytössä Nispa-takaisinsoittojärjestelmä. Hoitajan ollessa varattuna Nispaan voi jättää viestin. Hoitaja soittaa takaisin saman päivän aikana. Kuuntele nauhoitettu tiedote loppuun.

Päivystys

Päivystys on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille tai loukkaantuneille, kiireellistä hoitoa tarvitseville potilaille. Päivystykseen on ohjeellinen ajanvaraus ja hoidon kiireellisyys arvioidaan puhelimessa sekä uudestaan ilmoittautumisvaiheessa. Akuuttivastaanotto on Pielaveden terveysasemalla arkisin kello 8–16. Arki-iltaisin kello 16–18 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 8–18 päivystys on vaihdellen Keiteleen ja Pielaveden terveysasemilla.

Arkisin ja viikonloppuisin kello 18:n jälkeen päivystys on Kuopiossa KYSin päivystyksessä. Ennen KYSiin hakeutumista soitetaan puhelinneuvontaan: KYSin päivystyksen maakunnallinen neuvontapuhelin palvelee ympäri vuorokauden numerossa p. 116 117.

Lyhytaikaisten potilaiden vuodeosastopalveluja tuotetaan koko Nilakan (Pielavesi, Keitele, Tervo, Vesanto) alueelle. Osaston vierailuaikoja ei ole rajattu.

Kuinka todennäköisesti suosittelisit terveysasemaa ystävällesi?

Laboratorio ja röntgen

Laboratoriotutkimuksiin tullaan lääkärin tai hoitajan lähetteellä. Kela-kortti nopeuttaa asiointia. Röntgentutkimukset toimivat ajanvarauksella, ultraäänitutkimuksiin varataan aika suoraan röntgenistä. Pielaveden röntgenissä tehdään myös ultraäänitutkimuksia ja orthopantomografia -kuvauksia. Yksityislääkärin lähetteellä tehtävistä orthopantomografia -kuvauksista ( hammas/leukakuvaukset)ja tutkimuksista peritään maksu. 

Neuvola

Neuvolapalvelut sisältävät äitiys- ja perhesuunnittelu- sekä lastenneuvolan lisäksi koulu- ja opiskeluterveydenhuollon. Neuvoloissa toteutetaan myös rokotukset ja kohdunkaulan syövän seulontatutkimukset.

Mielenterveysneuvola

Mielenterveyspalveluista saa tukea elämän kriisitilanteisiin ja hoitoa mielenterveysongelmiin. Mielenterveystoimistoon voi hakeutua ajanvarauksella joko itse tai lääkärin lähetteellä.  Käytettävissä ovat psykiatrin ja psykologin palvelut. Erikoissairaanhoidossa tehdään yhteistyötä lähinnä Julkulan ja Koljonvirran sairaalan kanssa.

Fysioterapia ja apuvälinepalvelut

Yksilö- ja ryhmäterapiaan pääsee lääkärin lähetteellä. Ryhmätoiminta on suunnattu etenkin erilaisia kroonisia sairauksia sairastaville potilaille. Vuodeosastoilla toteutetaan erikoissairaanhoidosta tulevien potilaiden jatkokuntoutus sekä suunnitelluille kuntoutusjaksoille tulevien ja pitkäaikaispotilaiden kuntoutus.

Toimintaterapia

Toimintaterapia on kuntoutusta, joka perustuu terapeutin ja asiakkaan väliseen yhteistyöhön. Lasten toimintaterapiassa arvioidaan ja tuetaan lapsen toimintakykyä arjessa ja arkipäivän toiminnoissa. Toimintaterapeutti arvioi lapsen taitoja ja valmiuksia kehityksen eri osa-alueilla. Toimintaterapiaan pääsee lääkärin, terveydenhoitajan tai psykologin lähetteellä.

Puheterapia

Puheterapian tehtävänä on alueen väestön puhe-, ääni- ja kommunikaatiohäiriöiden ennaltaehkäisy, tutkimus ja hoito. Lasten kuntoutukseen kuuluu yhteistyö kodin, päivähoidon ja koulun kanssa. Pääasiassa puheterapeutin asiakkaat ovat alle kouluikäisiä lapsia. Koululaiset voivat ohjautua arviointiin puheen sujumattomuuden ongelmissa (änkytys, sokellus). Ohjeiden mukainen kotiharjoittelu on välttämätön osa kuntoutusta. Puheterapiaan pääsee lääkärin, terveydenhoitajan tai psykologin lähetteellä.

Suun terveydenhuolto

Hammaslääkärin ja suuhygienistin vastaanotto arkipäivisin ajanvarauksella. Käytössä on keskitetty ajanvaraus, josta asiakas voi varata ajan mille tahansa Nilakan palveluyksikön (Pielavesi, Keitele, Tervo, Vesanto) suun terveydenhuollon vastaanotolle. Arkipyhä- ja viikonloppupäivystys on Kuopiossa.

Ajankohtaista

Yhteystiedot

Pielaveden terveysasema
Savikontie 15, 72400 Pielavesi

Päivystys/Akuuttivastaanotto arkisin klo 8–16
p. 017 171 030

Päivystys/Akuuttivastaanotto arkisin klo 16–18 ja viikonloppuisin klo 8–18
Pielaveden (p. 017 171 030) ja Keiteleen (p. 017 171 130) terveysasemilla oheisen taulukon mukaisesti.

Yöpäivystys arkena klo 18–8, viikonloppuna klo 18–8
KYSin päivystys, ennen KYSiin hakeutumista soita puhelinneuvontaan, p. 116 117

Ilmoittautuminen / neuvonta (ei ajanvarauksia)
p. 017 171 032, ma–pe klo 8–14

Ajanvaraus ja omahoitajan puhelinneuvonta

  • Ma–to klo 7.30–14
  • Pe klo 7.30–13

Omahoitajan yhteystiedot sukunimen mukaan

  • A - Ka, p. 017 171 009
  • Ke - M, p. 017 171 024
  • N - Ru, p. 017 171 022
  • Ry - Ö, p. 017 171 021

Käytössä on Nispa-takaisinsoittojärjestelmä. Hoitaja soittaa saman päivän aikana takaisin, jos on estynyt vastaamaan puhelimeen.

Laboratorio
Näytteenotto ma - pe klo 7.30 - 10.30
 Asiakkailla on mahdollisuus käydä myös muissa ISLABin toimipisteissä.        
Verkkoajanvaraus tai p. 044 717 8888 arkisin klo 12-14

Suun terveydenhuolto
p. 017 171 360 ajanvaraus ma - pe klo 8–15
p. 017 171 366 ajanvarauksen peruuttaminen
Arkipyhä- ja viikonloppupäivystys on Kuopiossa