Takaisin

Leppävirran terveysasema tiedottaa koronarokotuksista 8.4.2021

Tällä hetkellä on käynnissä yli 70-vuotiaiden koronarokotukset. Rokotettavat kutsutaan puhelimitse rokotusajalle Vesileppis Areenalle. Rokotteita saadaan rajoitetusti, joten kaikille soitetaan sitä mukaa, kun rokotteita saadaan. Etenemme rokotuksissa THL:n ohjeistuksen mukaisesti.

Rokotukset jatkuvat riskiryhmien rokottamisella. Rokotetta tulee rajoitetusti kerralla.

Aikoja voi varata puhelinnumerosta 044 7178522 

ti 13.4 klo 9.00-15.00      16-69- vuotiaat riskiryhmä 1. kuuluvat*  ja yli 70-vuotiaat, joille ei ole soitettu koronarokotuksesta

ke 14.4 klo 9.00-12.00      65-69-vuotiaat riskiryhmä 2. kuuluvat*

ti 20.4 klo 9.00-15.00        55-69-vuotiaat riskiryhmä 2 kuuluvat *

Kun aikoja ei enää ole ajanvaraus sulkeutuu. Seuraavista ajanvarausajoista ilmoitetaan taas erikseen Kysterin nettisivuilla, Leppävirran kunnan nettisivuilla sekä paikallislehdessä.


* Riskiryhmään 1 kuuluvat, vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä (aikuiset). Ryhmään kuuluvat astmaatikot, jotka ovat käyttäneet viimeisen vuoden aikana kortikosteroidilääkitystä suun kautta tablettina. Nämä vaikeahoitoista astmaa sairastavat rokotetaan ryhmässä 1 (vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila) ja muut astmaatikot ryhmässä 2 (vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila).


* Riskiryhmään 2 kuuluvat, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila:  jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus, sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40)

Yli 70-vuotiaille aika soitetaan terveysasemalta, muutoin seuraa ilmoitteluamme koronarokotuksista Kysterin nettisivuilla, Leppävirran kunnan nettisivuilla sekä paikallislehdessä.

 

Kukin kunta saa rokotteita asukaslukunsa mukaan, joten emme voi valitettavasti  laajasti rokottaa väliaikaisesti kunnissamme asuvia henkilöitä (esim. mökkiläiset), vaan heidän on varattava rokotusaika kotikuntiinsa.