Takaisin

UNA Lomake sähköisten lomakkeiden käyttöönotto laajeni Kysterin toimipisteissä

UNA Lomake pilotin käyttöönotto laajeni Kysterin Tervon ja Kaavin toimipisteissä suunnitellusti elokuun 24 päivä. Jo aiemmin kesällä käyttöönotettujen sähköisten lomakkeiden positiivisten käyttökokemusten jälkeen laajennus koski samoja toimipisteitä.

-UNA lomakkeiden käyttöönotto oli yllättävän helppoa. Suuria ongelmia ei ollut. Ainoa havaitsemani miinuspuoli on, ettei A-todistus päivity tietojärjestelmään, mutta senkin voi lisätä kertomustekstiosioon esimerkiksi sanelemalla. Myös ajokorttitodistus on toiminut hyvin. Vielä, kun saadaan vastaanottavat virkatahot asiallisesti mukaan toimintaan, niin uskon, ettei laajemmassa käytössä tule ongelmia, kertoo kokemuksistaan Petri Kontkanen Kysterin Tervon terveysaseman lääkäri.

 

Myös Kysterin Koillis-Savon palveluyksikön apulaisylilääkäri Mirka Koistinen kertoo kokemusten UNA Lomakkeesta olevan positiivisia.

-UNA Lomakkeen käyttö on helppoa ja näkymä on riittävän yksinkertainen. Plussaa annan siitä, että sairauslomaa jatkettaessa voi vanhan todistuksen kopioida pohjalle, jolloin sairausloma jatkuu automaattisesti edellisen sairauslomajakson päättymisestä ja diagnoosin ohjelma syöttää valmiiksi. Helpottaa siis lääkärin työtä!

Testaamisen jälkeen käyttöönottoa laajennettiin raskauteen liittyviin sähköisiin lomakkeisiin. Nyt käyttöönotetut lomakkeet ovat lääkärintodistus lapsen erityishoitorahaa varten, todistus raskaudesta ja jälkitarkastuksesta sekä lääkärinlausunto erityisäitiysvapaan tarpeesta.

Kansalaiselle tämä tarkoittaa kyseisten lomakkeiden siirtymistä automattisesti Kantaan, josta eri viranomaistahot saavat todistukset käyttöönsä ja kansalaisen ei enää tarvitse itse toimittaa paperisia todistuksia muun muassa Kelalle.

UNA Lomakkaiden käyttöönotto laajenee syksyn aikana suunnitellusti Kysterin kaikkiin toimipisteisiin. Loppuvuoden aikana UNA Lomakkeen käyttäjiin siirtyvät myös Kuopio, Siilinjärvi ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä.