Koronarokotukset Leppävirralla
Seuraava Walk In - rokotuspäivä ilman ajanvarausta on lauantaina 18.6.22 klo 9-15 terveysasemalla neuvolan tiloissa.
THL:n ohjeistuksen mukaan 3. tehosterokoteannos tarjotaan kaikille yli 18-vuotiaille, joilla on kulunut toisesta rokoteannoksesta vähintään 4-6 kuukautta. 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.
12-17 – vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille suosittelemme kolmatta koronarokotetta kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään 2kk.
Voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille suosittelemme neljättä annosta, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3-4 kuukautta. (Katso luettelo immuunipuutteisiin kuuluvista alla.)
THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia kaikille
- yli 70- vuotiaille kotihoidon piirissä oleville sekä omaishoidettaville henkilöille sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70-79 -vuotiaille (katso riskiryhmät alla)
- ja kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville.
- 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta. Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.
- Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.
Seuraa ilmoitteluamme uusista ajanvarausajoista nettisivuiltamme ja Soisalo Seudusta
Voimakkaasti immuunipuutteiset:
1. Elinsiirto
2. Kantasolusiirto
3. Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
4. Immunosuppressiivinen syöpähoito
5. Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
6. Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
7. Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
8. Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila
Lääketieteelliset riskiryhmät: Ryhmä 1: Elinsiirto tai kantasolusiirto, Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, Vaikea krooninen munuaissairaus, Vaikea krooninen keuhkosairaus, Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä. Ryhmä 2: Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti), Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, Vaikea krooninen maksasairaus, Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, Uniapnea, Psykoosisairaus, Sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40), Raskaus