Sisältöjulkaisija

Anna palautetta

Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Koronarokotukset Leppävirralla 28.7.2022

11.7.2022
Koronarokotukset Leppävirralla Seuraava rokotuspäivä ajanvarauksella on torstaina 28.7.22. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta: https://www.psshp.fi/web/kysteri. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30. Itäinen alue puh. 044-7171310 ja...
Lue lisää
11.7.2022 Uutinen

Koronarokotukset Leppävirralla 28.7.2022

Koronarokotukset Leppävirralla

Seuraava rokotuspäivä ajanvarauksella on torstaina 28.7.22. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti internet osoitteesta: https://www.psshp.fi/web/kysteri. Ajan voi varata myös oman alueen hoitajalta ma-pe klo 8.30-10.30. Itäinen alue puh. 044-7171310 ja läntinen alue puh. 044-7171320.

Rokotuspaikkana on Leppävirran terveysasema (kolmas kerros). Neuvonnasta ohjataan rokotuspaikalle.

THL:n ohjeistuksen mukaan 3. tehosterokoteannos tarjotaan kaikille yli 18-vuotiaille, joilla on kulunut toisesta rokoteannoksesta vähintään 4-6 kuukautta.
60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille suosittelemme viidettä annosta, kun neljännestä annoksesta on kulunut vähintään 4-6 kuukautta.  (Katso luettelo immuunipuutteisiin kuuluvista alla.)

THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia kaikille

  • yli 70- vuotiaille kotihoidon piirissä oleville sekä omaishoidettaville henkilöille sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70-79 -vuotiaille (katso riskiryhmät alla)
  • ja kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville.
  • 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta. Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.
  • Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Seuraa ilmoitteluamme uusista ajanvarausajoista nettisivuiltamme ja Soisalon Seudusta

Voimakkaasti immuunipuutteiset: 

1. Elinsiirto 

2. Kantasolusiirto  

3. Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos 

4. Immunosuppressiivinen syöpähoito  

5. Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä 

6. Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta 

7. Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV 

8. Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila 

 

Lääketieteelliset riskiryhmätRyhmä 1: Elinsiirto tai kantasolusiirto, Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, Vaikea krooninen munuaissairaus, Vaikea krooninen keuhkosairaus, Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä. Ryhmä 2: Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti), Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, Vaikea krooninen maksasairaus, Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, Uniapnea, Psykoosisairaus, Sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40), Raskaus

Kaikki ajankohtaiset