Banneri: sivut

KYS Psykiatriatalo_näkymä Puijonlaaksontielle banneri.jpg

Murupolku

Rakentaminen

Rakentaminen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi KYS Psykiatriatalo-rakennusprojektin suunnitelman 25.5.2020. Projekti sai Sosiaali- ja teveysministeriöltä rakentamisen poikkeusluvan tammikuussa 2021.

Psykiatriatalon rakennusurakka käsittää noin 16.000 brm2 :n suuruisen uudisrakennuksen rakentamisen KYSin pääsairaalan läheisyyteen sekä yhdystunnelin rakentamisen Psykiatriatalon ja Kaarisairaalan välille. Perustamiskustannukset ovat arviolta 48.000 M€. 

Uudisrakennuksen rakentaminen käynnistyi helmikuussa 2022 tontin raivauksella, ja varsinainen rakentaminen aloitetaan maaliskuussa louhinta- ja maanrakennustöillä. Rakennus valmistuu keväällä 2024.

Rakennukseen tulee kahdeksan kerrosta, ja se sijoittuu KYSin kampusalueelle lähelle muita sairaalarakennuksia. 

 

Aikataulu ja eteneminen

Suunnittelijat
- Pääsuunnittelu Kontukoski Arkkitehdit Oy ja Raami Arkkitehdit Oy
- Rakennesuunnittelu Contria Oy
- Talotekninen suunnittelu Sweco Talotekniikka Oy


Rakentajat
- Pääurakoitsija Rakennustoimisto K. Tervo Oy
- LVIS-urakoitsija Are Oy
- Rakennusautomaatio Fidelix Oy

Seuraa rakennustöiden etenemistä työmaakameran kuvista. Ajantasaisen tilannekuvan lisäksi pääset selaamaan kuvia rakentamisen eri työvaiheista. Tilannekuva päivittyy kerran 10 minuutissa ja kuvan latautuminen voi kestää hetken. Mikäli kuvakehys jää tyhjäksi pidemmäksi aikaa, päivitä sivu.

 

 

Rakentamisen osalta hanke toteutetaan jaettu urakka -mallilla. 

Tutustu tekijöihin

Tutustu tekijöihin

Tutustu tekijöihin

Asuinpaikka: Asun Kuopion Saaristokaupungissa.
Syntynyt: Synnyin vuonna 1966 Kuopiossa 
Perhe: Perheeseeni kuuluu vaimo, neljä lasta ja kaksi lastenlasta. 
Koulutus: Olen koulutukseltani rakennusmestari (AMK) ja rakennusinsinööri (AMK). 

Työkokemus: Olen työskennellyt rakennusalalla 24 vuotta. Työkokemusta on perusrakentamisesta työnjohtotehtäviin. Viimeiset 7 vuotta olen toiminut vastaavana työnjohtajana, mm. Techopolis RV8 toimistolaboratorion, Hoivakoti Liito-oravan ja Pielakodin työmaalla.  

Mitä harrastat? Kavereiden kautta tuli aikoinaan innostuttua perhokalastuksesta ja metsästyksestä, käyn myös kuntosalilla. Vanhojen eräkirjojen keräämistäkin on tullut harrastettua. 

Mitä työhösi kuuluu Psykiatriatalo-projektissa? Tällä hetkellä, kun varsinainen rakentaminen ei ole vielä alkanut, työhöni kuuluu selonottoneuvotteluja eli keskustellaan urakoitsijan kanssa, onko meillä sama näkemys kohteen rakentamisesta. Lisäksi käyn Psykiatriatalon suunnitelmia läpi suunnittelijoiden kanssa. Psykiatriataloa päästään rakentamaan helmikuun puolessa välissä. Rakentamisen alkaessa tulevat mukaan rakennustyön valvojan normaalit työtehtävät, kuten rakentamisen laadun ja aikataulun seuraaminen, työmaakokoukset ja urakoitsijapalaverit sekä jatkuva yhteydenpito suunnittelijoihin. 

Mikä on parasta työssäsi? Parasta työssäni on tällä hetkellä se, että kerrankin on aikaa perehtyä suunnitelmiin ennakkoon ennen rakentamisen aloittamista - tähän ei normaalisti ole ollut aikaa. Yleensä mennään edellisestä kohteesta reppuselässä seuraavaan ja ruvetaan katsomaan, miten tämä rakennetaan.

Mitkä ovat vahvuutesi? Työelämässä vahvuuksiani on vahva ammatillinen osaaminen. Vuosien varrella on tullut monenlaisia rakennuksia tehtyä ja kokemusta on karttunut etenkin talotekniikasta ja taloteknisten asioiden hallinnasta. 

Mikä sinua motivoi? Minua motivoi onnistuminen: kun onnistuu rakentamisessa laadullisesti, aikataulullisesti, työturvallisesti ja asiakas on tyytyväinen. Ja edelleen 24 vuoden jälkeenkin olen erittäin innostunut rakentamisesta. Kaikkien motivoivin on minulle se hetki, kun rakennus on täysin valmis ja voin luovuttaa sen tilaajalle. Motivoidun myös läheisistä ja lapsenlapsista: ukin rooli on mukava.

Mikä on ollut helpointa ja mikä haastavinta työssäsi tähän mennessä? Koska Psykiatriatalon rakentaminen ei ole vielä alkanut, mikään ei vielä ole ollut haastavaa. On mielenkiintoista olla mukana rakennuttajaorganisaatiossa, kun aiemmin olen ollut siellä rakentamisen puolella. Haastavia hetkiä tulee varmasti vielä rakentamisen myötä. 

Miten rentoudut? Rentoudun liikkumalla luonnossa ja lukemalla. Viimeksi luin Stephen Hawkinsin Ajan lyhyt historia. Ja kun lastenlapset tulevat käymään, siinä rentoutuu väkisinkin. 

Mistä haaveilet? Varsinaisia suurempia haaveita ei enää ole. Pääasia on, että läheiset ja itse säilyisin terveenä, ja työlle ja vapaa-ajalle löytyisi tasapaino. Myös pienimuotoisen taideharrastuksen laajentaminen ja kehittäminen on toiveena. Olen keräillyt suomalaista kuvataidetta, lasia ja keramiikkaa. Taideharrastus on insinöörin työlle hyvää vastapainoa. Tykkään käydä myös Ateneumin taidenäyttelyissä. 

Lempimusiikkisi? Musiikin suhteen olen kaikkiruokainen, nykyisin klassinen 70-80-luvun rokki on lähellä sydäntäni. Soitin myös nuorempana pari vuotta bändissä bassokitaraa. 

Minkä elokuvan katsoit viimeksi? Viimeksi kävin lastenlasten kanssa katsomassa Pertsa ja Kilu -elokuvan.

Mottosi elämässä? Kaikesta selviää, kun parhaansa yrittää.  

 KYS kiinteistöhallinto

Asuinpaikkakunta: Kuopio. Vuonna 2008 muutin pääkaupunkiseudulta opiskelemaan Kuopioon, minkä piti olla vain välivaihe elämässä. Sitten tuli hankittua asunto ja kesämökki, jonka myötä jäin Kuopioon asumaan.
Syntynyt: 1975 Pieksämäellä
Perhe: Asun kaksistaan puolisoni kanssa Kuopion keskustan lähellä. 

Koulutus: Terveystieteiden maisteri, psykiatrinen sairaanhoitaja
Työkokemus: Olen työskennellyt psykiatrialla noin 21 vuotta. Uran alkuvaiheessa työskentelin kliinisessä potilastyössä ja viimeiset 7 vuotta olen toiminut esimiestehtävissä. Olen työskeannellyt sekä osastolla että avohoidossa useissa organisaatioissa Suomessa. Projektikokemusta minulla psykiatrian eri projekteista; olen ollut suunnittelemassa ja perustamassa mm. psykiatrian päivystystä KYSillä.

Mitä harrastat?  Harrastuksiani ovat mökkeily, kalastaminen, marjastus, sienestys ja luonnossa liikkuminen. Olen myös intohimoinen kokki - bravuureitani ovat liha- ja kalaruoat. Kielten opiskelu kiehtoo; englanti, saksa ja ruotsi taittuvat, viimeisimpänä olen opiskellut kreikkaa ja nyt olen alkanut perehtyä venäjän kieleen.

Mitä työhösi kuuluu Psykiatriatalo-projektissa? Toimin projektissa suunnittelukoordinaattorina. Tehtäväni on edustaa tilojen käyttäjien, kuten potilaiden ja työntekijöiden, näkökulmaa. Tavoitteenani on luoda Psykiatriataloon hyvä työ- ja hoidollinen ympäristö. Erityisen tärkeää suunnittelukoordinaattorin työssä on yhteistyö koko suunnitteluverkoston kanssa.

Mikä on parasta työssäsi? Olen työskennellyt 20 vuotta potilastyössä. Parasta uudessa tehtävässä on, että pystyn tarkastelemaan uudesta näkökulmasta psykiatrisen hoitamisen maailmaa. Tämä on myös vaikuttamisen kanava – ei rakenneta vain taloa, vaan samalla uudistetaan toimintaa ja toimintamalleja.

Mitkä ovat vahvuutesi? Vahvuuteni sinnikkyys. Sitä kuvastaa hyvin se, että aloitin rakentamaan hirsimökkiä saareen, mikä ei ole helppo paikka rakentaa. Hirret tuotiin saareen lautalla ja vedettiin köysien avulla rakennuspaikalle. Kun asiaan perehtyy ja paneutuu, niin mahdottomasta voi tehdä mahdollisen.

Vahvuuteni on myös se, että minulla on yleensä monta ”rautaa tulessa” samaan aikaan.  

Mikä on lempiruokasi? Teen paljon ruokaa itse ja käyn harvoin ravintoloissa. Pidän nepalilaisesta ja intialaisesta ruoasta.  

Entä lempimusiikkisi? Lempilaulajani on europoppia laulava kreikkalainen Elena Paparizou. Yleensä radiossani pauhaa myös suomipop.

Lempielokuva? En juuri katsele televisiota viihdeohjelmia lukuun ottamatta. Uuno Turhapuro –elokuvien huumori iskee.  

Mikä on ollut helpointa ja mikä haastavinta työssäsi tähän mennessä? Haastavinta tässä työssä on ollut ns. liikkuvaan junaan hyppääminen. Psykiatriatalo-projektin suunnittelu oli käynnissä, kun tulin projektiin mukaan. Helpoimmaksi olen kokenut verkostoitumisen ja työskentelyn eri ihmisten kanssa. 

Mikä sinua motivoi? Minua motivoivat haasteet. Onhan tämä ainutlaatuinen tilaisuus työuralla.

Miten kuvailisit työskentelytapojasi? Pyrin työskentelemään järjestelmällisesti ja loogisesti, pitämään ohjat käsissä. Työskentelen tavoitteellisesti - tavoitteiden kirkastaminen helpottaa työn suunnittelua. Kiinteistöhallinnon työympäristössä minua viehättää uudenlainen, insinöörimäinen tapa tehdä työtä, mikä on toisenlainen lähestymistapa työhön kuin hoitamisen maailmassa.

Miten lievität stressiä ja rentoudut? En juuri stressaa, vaan otan asiat asioina, jotka ovat ratkaistavissa. Rentoudun kesämökillä ja mökin rakennushommissa. Raksahommat ovat hyvää vastapainoa työlle. En ollut aiemmin mökki-ihminen ja vastustin alkuun kesämökkihankettakin. Rakennusurakka alkoi viisi vuotta sitten vanhan kesämökin peruskorjauksella. Sen jälkeen vähän vitsiksi heittämäni herja uudesta hirsimökistä alkoi elämään, ja vuosi sitten kesällä tehtiin perustukset ja nyt toukokuussa alkoi hirsikehikon pystytys. Rakennus on siinä vaiheessa, että talvi saa tulla.  Nyt olen kiintynyt Kallaveden hienoihin maisemiin.   

Mistä haaveilet? Haaveilen tavallisesta elämästä ja matkailusta. Uusi Seelanti matkailukohteena kiehtoo vehreän luontonsa takia.

Mottosi elämässä? Asioilla on tapana järjestelyä parhain päin ja mahdottomasta voi tehdä mahdollista.