Uusi sydän banneri

UUSI SYDÄN -ALLIANSSI UUDISTAMASSA KYSIÄ

KYS Uusi Sydän 2025 -projektissa peruskorjataan KYSin Pääsairaalaa ja rakennetaan uusi kymmenkerroksinen sairaalaosa vaiheittain vuosien 2018–2025 aikana.

Lue lisää
Uusisydän banneri

Sisältöjulkaisija

Video rakentamisen etenemisestä

Katso video laajennusosan valmistumisesta. Video rakentamisen etenemisestä

Kuvapankki

KYS Uusi Sydän 2025 -kuvapankista on ladattavissa projektin viestintään tarkoitetut valokuvat ja painokelpoiset kuvat. Selaa kuvapankkia

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

Uutinen

Uusi Sydän -rakennusprojektin toisen vaiheen harjannostajaisia juhlittiin perjantaina 29.4.

29.4.2022
KYS Uusi Sydän 2025 -rakennusprojektin toisen vaiheen laajennuksen harjannostajaisia juhlittiin 29.4.2022 KYSillä noin sadan hengen voimin. Harjannostajaisten kunniaksi työmaalla vedettiin Suomen lippu salkoon.   Juhlassa puheita pitivät tuotantojohtaja Jussi Heikkilä,...
Lue lisää
29.4.2022 Uutinen

Uusi Sydän -rakennusprojektin toisen vaiheen harjannostajaisia juhlittiin perjantaina 29.4.

KYS Uusi Sydän 2025 -rakennusprojektin toisen vaiheen laajennuksen harjannostajaisia juhlittiin 29.4.2022 KYSillä noin sadan hengen voimin. Harjannostajaisten kunniaksi työmaalla vedettiin Suomen lippu salkoon.  

Juhlassa puheita pitivät tuotantojohtaja Jussi Heikkilä, työpäällikkö Pentti Leskinen ja luottamusmies Jari Savolainen Rakennusliike Lapti Oy:stä sekä palvelukeskusjohtaja Tatu Kemppainen ja kiinteistöjohtaja Petri Pyy KYSistä. Ja olipa juhlassa mukana yllätyspuhujakin, kun sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Markku Rossi välitti hallituksen kiitokset työmaalle ja hankejohtaja Kirsi Leivoselle hyvin tehdystä työstä. 


 

 

Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Markku Rossi kiitti rakentajia. 

Kiinteistöjohtaja Petri Pyy toivotti juhlaväen tervetulleeksi. Puheessaan hän korosti sitä, että täysin uudistettu pääsairaala palvelee tulevaisuudessa koko maakunnan väestöä ja vuonna 2023 aloittavaa Pohjois-Savon hyvinvointialuetta.  - KYSin kampuksen toimintaa ja sen kiinteistömassaa uudistetaan alueen väestön palvelutarpeiden ja hyvinvointialueen linjausten mukaisesti nyt ja tulevaisuudessa, Petri Pyy painotti.  

Kiinteistöjohtaja Petri Pyy totesi, että uudistuva sairaala palvelee aikanaan koko maakuntaa. 

Palvelukeskusjohtaja  Tatu Kemppainen kiitti lämpimästi työntekijöitä. -  Olette rakentamassa Suomen hienointa sairaalaa, totesi Kemppainen puheessaan. – Olette asettaneet  sairaalan väelle riman korkealle – hienossa sairaalassa annettavan hoidonkin on oltava hienoa, parasta mahdollista hoitoa. Puheensa päätteeksi Tatu Kemppainen esitti juhlaväelle hiukan muokatun Lentävä kalakukko -kappaleen.


 

Tuotantojohtaja Jussi Heikkilä (kuvassa oikealla) toi puheessaan esille, että Uusi Sydän -työmaalla on ollut haasteita. Etenkin koronapandemia on tuonut omat lisämausteensa ennestäänkin haastaviin työolosuhteisiin. – Työmaan siisteys ja henkilöstön turvallisuus on ollut ja on edelleenkin ykkösprioriteetti Uusi Sydän -rakennusprojektissa. Onpa työmaa siitä saanut palkinnonkin vuonna 2019, kiitteli tuotantojohtaja Jussi Heikkilä puheessaan. 


Myös työpäällikkö Pentti Leskinen toi puheessaan esille, miten valtavasti ylimääräistä työtä ja työturvallisuuden huomioimista rakentaminen toimivan sairaalan keskellä vaatii. – Sairaalaa on rakennettu monen eri toimijan kesken. Eri toimijoiden yhteistyö on ollut tässä hankkeessa aivan omaa luokkaansa; etenkin työmaan pinnassa yhteistyö on toiminut hienosti, kiitteli työpäällikkö Pentti Leskinen. 

Luottamusmies Jari Savolainen totesi puheessaan, että harjakaiset ovat hyviä tapahtumia rakentajille. Juhlissa päästään muistelemaan menneitä ja suunnittelemaan tulevaa. Vaikka rakennustyömaa on tuonut mukanaan sairaalan arkeen meteliä ja häiriötä, on rakennustyömaa tuonut sairaalaan myös iloa. Puheessaan Savolainen muistutti mieliin Laptin toteuttamat joulupukki ja tonttu -vierailut sairaalassa. - Jokavuotiset joulupukkivierailut ovat merkittäviä sekä sairaalan lapsille että rakentajille. Lasten iloiset hymyt ilahduttavat myös rakentajia, Jari Savolainen kertoi. 

Juhlassa tarjottiin harjannostajaisperinteiden mukaisesti hernekeittoa ja kakkukahvit. 

Perinteisten puheiden lisäksi harjannostajaisten ohjelmaan toi oman hauskan panoksensa mentalisti Jose Ahonen yleisön joukosta poimittujen "avustajien" kanssa. 

Ja yleisöllä oli hauskaa. 

 

Tilaisuuden aluksi juhlavieraat kiersivät uusissa, vielä keskeneräisissä tiloissa. 

Kuvia työmaakierrokselta. 

 Tässä tutkitaan rakennuspiirustuksia. 

Viimeistelyä vailla. 

Hankejohtaja Kirsi Leivonen esittelee uusia tiloja. 

Nyt harjakorkeudessa olevan toisen vaiheen rakennustyöt aloitettiin sairaalan sisäpihalle kohdistuneilla louhinta- ja maanrakennustöillä elokuussa 2020. Rakennusosan sisällä jatkuvat vielä mm. yksittäisten tilojen tasoite- ja maalaustyöt, muuraus- ja laatoitustyöt, lattioiden tasoitevalut, alakattoasennukset, matto- ja oviasennukset sekä varuste- ja kalusteasennukset. Vuonna 2020 valmistuneen ja uuden laajennusosan rajalla käynnissä olevat rakennustyöt ovat edenneet 4.  kerrokseen. 

KYS Uusi Sydän 2025 -projektin toisessa vaiheessa laajennetaan vuonna 2020 valmistunutta uudisrakennusta. Sairaalakompleksin keskelle sijoittuvan laajennuksen käyttöönotto on alkuvuodesta 2023. Uudisrakennuksen toisen vaiheen valmistumisen jälkeen päästään peruskorjaamaan KYSin vanhin rakennus, vuonna 1959 rakennettu vuodeosastotorni. Hankkeen lopuksi puretaan sairaalan huonokuntoisin, vuonna 1985 valmistunut vuodeosastotorni sekä rakennetaan yhdystunneli Kaarisairaalaan ja Sädesairaalaan. 

Lue lisää: https://www.psshp.fi/-/kysin-paasairaalan-uudisrakennusosa-harjakorkeudessa?inheritRedirect=true&redirect=/etusivu

Kaikki ajankohtaiset

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

Uutinen

Minna Saikkonen suunnittelukoordinaattoriksi kiinteistöhallintoon

4.11.2022
Rakennusprojektien toiminnallisen suunnittelun suunnittelukoordinaattorina kiinteistöhallinnossa on aloittanut marraskuun alussa YAMK Minna Saikkonen.  Sosiaali- ja terveysalan johtamisen ja kehittämisen YAMK, sairaanhoitajan ja tradenomin tutkinnot omaavalla Saikkosella on työhistoriaa...
Lue lisää
4.11.2022 Uutinen

Minna Saikkonen suunnittelukoordinaattoriksi kiinteistöhallintoon

Teksti: Heli Ikäheimo Kuva: Henna Hietainen

Minna Saikkonen

Suunnittelukoordinaattori Minna Saikkonen.

Rakennusprojektien toiminnallisen suunnittelun suunnittelukoordinaattorina kiinteistöhallinnossa on aloittanut marraskuun alussa YAMK Minna Saikkonen. 

Sosiaali- ja terveysalan johtamisen ja kehittämisen YAMK, sairaanhoitajan ja tradenomin tutkinnot omaavalla Saikkosella on työhistoriaa terveydenhuollossa 14 vuotta. Näistä 12 vuotta hän on työskennellyt erikoissairaanhoidossa KYSin medisiinisessä yksikössä sairaanhoitajana sekä apulaisosastonhoitajana. Viimeiset kaksi vuotta Saikkonen on toiminut KYSillä sihteeripalveluissa palveluesimiehenä alueenaan medisiininen yksikkö ja kuvantaminen.

Uudessa tehtävässään rakennusprojektien toiminnallisen suunnittelun suunnittelukoordinaattorina Saikkosen tehtävänä on edustaa käyttäjiä KYS Uusi Sydän 2025 -allianssissa toimien hoitotyön asiantuntijana rakennusprojektissa. Keskeisenä työtehtävänä on myös koordinoida sekä ohjata ja tukea tilasuunnittelua niin, että käyttäjien vaatimukset toteutuvat toiminnallisuuden suhteen. Lisäksi suunnittelukoordinaattori ohjaa Pohjois-Savon hyvinvointialueen kaikkien toimialojen rakennushankkeiden toiminnallista suunnittelua siten, että hyvinvointialueen linjaukset tulevat huomioiduksi.

- Hain tehtävää, koska näen tehtävän mielenkiintoisena ja pääsen myös koulutustani vastaaviin töihin työskentelemään moniammatillisesti eri toimijoiden kanssa innostavissa työtehtävissä, Minna Saikkonen kertoo.

- Otan työn vastaan innokkaalla mielellä, toki uutta opittavaa on varmasti paljon ja haasteita tulee vastaan. Vahva kokemus terveydenhuollossa hoitajana sekä aikaisempi kokemus Uusi Sydän -projektista myös käyttäjän roolissa antavat hyvän pohjan uudelle työlle, Saikkonen toteaa.

Suunnittelukoordinaattorin tehtävä tuli avoimeksi, kun KYS Uusi Sydän 2025-projektin suunnittelukoordinaattorina aiemmin toiminut Menna Kärnä valittiin kiinteistöhallinnon hankejohtajaksi. Tehtävä oli haettavana sisäisessä ilmoittautumismenettelyssä liikkeenluovutuksen piirissä olevalle henkilöstölle syyskuussa. Määräaikaan mennessä hakemuksensa jätti seitsemän hakijaa, joista neljä hakijaa haastateltiin. 

- Kaikki neljä haastateltua olivat varteenotettavia, mutta Minna Saikkosen valintaa puolsivat monipuolinen sairaalakokemus ja terveydenhuollon tuntemus, organisointi- ja paineensietokyky sekä kokemus projektityöskentelystä. Lisäksi hän osoitti kehittämiskykyä ja visioi tulevaisuuden näkymiä hyvinvointialuetasoisesti, hankejohtaja Menna Kärnä kertoo.

- Lisäksi Minna Saikkonen tuntee KYS Uusi Sydän 2025 -projektin yleispiirteet ennalta ja hän on ollut projektin ensimmäisessä vaiheessa tilojen käyttäjän edustajana. Minnasta välittyi yhteistyökykyisyys ja positiivisuus, jotka ovat hyviä ominaisuuksia suunnittelukoordinaattorin vaativassa tehtävässä, Kärnä lisää.

Aluksi Saikkonen hoitaa tehtävää osa-aikaisesti kahtena päivänä viikossa palveluesimiehen työnsä ohella ja joulukuun alusta alkaen kokopäiväisesti. Suunnittelukoordinaattorin tehtävä on määräaikainen 31.12.2026 saakka.

Yhteystiedot:

Suunnittelukoordinaattori Minna Saikkonen, p. 044 717 5909, minna.saikkonen@kuh.fi

Tavoitettavissa kiinteistöhallinnossa: 8.-9.11., 15.-16.11., 22.-23.11., 30.11.2022 ja 1.12. alkaen päätoimisesti.

Lisätietoja: hankejohtaja Menna Kärnä, p. 044 717 6838, menna.karna@kuh.fi

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Menna Kärnä kiinteistöhallinnon hankejohtajaksi

14.10.2022
KYSin kiinteistöhallinnon hankejohtajana on aloittanut syyskuun puolivälissä TtM Menna Kärnä.  Aiemmin Kärnä on työskennellyt suunnittelukoordinaattorin tehtävissä sairaalarakennushankkeissa KYSissä ja Pohjois-Karjalan keskussairaalassa. Kärnä on toiminut myös sairaanhoitajana...
Lue lisää
14.10.2022 Uutinen

Menna Kärnä kiinteistöhallinnon hankejohtajaksi

Teksti: Heli Ikäheimo

KYSin kiinteistöhallinnon hankejohtajana on aloittanut syyskuun puolivälissä TtM Menna Kärnä

Aiemmin Kärnä on työskennellyt suunnittelukoordinaattorin tehtävissä sairaalarakennushankkeissa KYSissä ja Pohjois-Karjalan keskussairaalassa. Kärnä on toiminut myös sairaanhoitajana Pohjois-Karjalan keskussairaalassa ja Joensuun terveyskeskussairaaloissa eri osastoilla ja poliklinikoilla sekä somatiikalla että psykiatrialla. Lisäksi hän on ollut mukana erilaisissa terveyspalveluiden suunnitteluun, johtoon ja kehittämiseen liittyvissä tehtävissä.

Kiinteistöhallinnon hankejohtajan tehtävänä on vuoden alussa käynnistyvän Pohjois-Savon hyvinvointialueen rakennushankkeiden toiminnallisen suunnittelun johtaminen. Hankejohtaja vastaa rakennusprojektien tarveselvityksistä, hankesuunnittelusta ja niiden toteutumisesta sekä ohjaa rakennushankkeiden eri työryhmien välistä yhteistyötä organisaation strategian suuntaisesti. Työhön kuuluu myös toiminnallisen suunnittelun ja toiminnan kehittäminen huomioiden asiakaslähtöiset hoito- ja palveluprosessit. Lisäksi hän johtaa tilojen käyttäjien ja tilasuunnittelun välistä yhteistyötä sekä edustaa tilaajaa eri rakennushankkeiden ohjaus- ja johtoryhmissä.

- Olemme kaikki uuden edessä hyvinvointialueelle siirryttäessä ja odotan innokkaana ja toiveikkaana päästä kehittämään työtäni ja toiminnallista suunnittelua maakunnan tasoisesti laajentuen nyt erikoissairaanhoidosta myös muille toimialueille. Olen todella iloinen ja onnellinen mahdollisuudesta edetä urallani ja tehdä töitä edelleen toiminnallisen suunnittelun parissa, jota olen saanut tehdä jo yli 13 vuoden ajan, Kärnä toteaa.

Hankejohtajan tehtävä tuli avoimeksi, kun KYS uudistuu -hankkeen hankejohtaja Kirsi Leivonen valittiin Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi. 

Yhteystiedot: hankejohtaja Menna Kärnä, p. 044 717 6838, etunimi.sukunimi@kuh.fi

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Hankejohtaja Kirsi Leivonen lähtee Pohjois-Karjalaan

20.6.2022
KYS uudistuu -hankkeen hankejohtaja Kirsi Leivonen on valittu Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi.  Hankejohtaja Kirsi Leivonen (kuva. Antti Pitkäjärvi, Siun sote) Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi haki 11 hakijaa. Lopullisen päätöksen valinnasta teki...
Lue lisää
20.6.2022 Uutinen

Hankejohtaja Kirsi Leivonen lähtee Pohjois-Karjalaan

KYS uudistuu -hankkeen hankejohtaja Kirsi Leivonen on valittu Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi. 


Hankejohtaja Kirsi Leivonen (kuva. Antti Pitkäjärvi, Siun sote)

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi haki 11 hakijaa. Lopullisen päätöksen valinnasta teki Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuusto keskiviikkona 15.6. 

Uuteen tehtävään hankejohtaja Kirsi Leivonen siirtyy 15.8. alkaen. Uutta vetäjää KYS uudistuu -hankkeelle ryhdytään etsimään pikaisella aikataululla. 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Antti Immosen taideteos malliasennettiin Uusi Sydän -rakennustyömaan hissiaulaan

3.6.2022
Kuvanveistäjä Antti Immosen (s. 1973 Kuopio) Kajo -teoksen malliasennus tehtiin Uuden Sydämen rakennustyömaalla Pääsairaalan C-rakennusosan 1. kerrokseen 2.6.2022. Taideteos kuuluu osaksi 10 teoksen Valoaallokko -nimistä kokonaisuutta.  Jokaiseen laajennusosan  kymmenestä...
Lue lisää
3.6.2022 Uutinen

Antti Immosen taideteos malliasennettiin Uusi Sydän -rakennustyömaan hissiaulaan

Kuvanveistäjä Antti Immosen (s. 1973 Kuopio) Kajo -teoksen malliasennus tehtiin Uuden Sydämen rakennustyömaalla Pääsairaalan C-rakennusosan 1. kerrokseen 2.6.2022. Taideteos kuuluu osaksi 10 teoksen Valoaallokko -nimistä kokonaisuutta.  Jokaiseen laajennusosan  kymmenestä hissiaulasta asennetaan yksi Valoaallokko -sarjan teoksista.

Teokset ovat seinälle asennettuja taustavalaistuja veistoksia. Immonen on hyödyntänyt teossarjassa värispektriä. Hän on valinnut värit jakamalla näkyvän valon spektrin kymmeneen osaan ja antanut teoksille värit, alimmasta tummanpunaisesta ylimpään purppuraan.  

Taiteilija Antti Immonen ja Valoaallokko-sarjan teos Kajo.

- Hissiaulojen taideteoksissa käsitellään Uusi Sydän -taidehankkeen Elämän valo -teemaa luontoaiheiden kautta sekä kuvaamalla hetkiä arjesta ja juhlasta. Ne eivät esitä valmista kertomusta vaan tarjoavat katsojalle väylän heijastaa teokseen oma kokemuksensa. Meillä jokaisellahan on oma tarinamme, Immonen kertoo.

Aulojen kattovalaistus yhdistyy suunnittelussa osaksi Antti Immosen veistoksia muodostaen näin tiloista kokonaistaideteoksia, joissa valolla luodaan tilaan rauhallista tunnelmaa. Jokaisen Valoaallokko -sarjan teoksen taustalla olevan valon värisävy vaihtuu tasaiseen tahtiin. Värin liike tuo teoksiin oman lisänsä.


Yksityiskohta taiteilija Antti Immosen Valoaallokko-sarjan Kajo-teoksesta.

Hissiaulojen teosten yläpuolelle asennetaan sisäkatoksi Barrisol-alakattopinta, joka valaistaan alakattopinnan yläpuolelta sävysäädettävillä LED-nauhoilla (värilämpötilan säätö). 

Malliasennettu Kajo-teos valaistuksineen.

KYS Uudistuu -hankkeen ohjausryhmä valitsi Antti Immosen hissiaulataiteen toteuttajaksi 18.6.2020 kokouksessa. Valinnassa painotettiin tilaajan tarjouspyynnössä määriteltyjä valintaperusteita, taiteellista laatua ja teknistä toteutettavuutta.

Lisätiedot: KYS kiinteistöhallinto, taideasiantuntija Henna Hietainen, s-posti henna.hietainen@kuh.fi

Kuvat ja teksti: KYS kiinteistöhallinto, taideasiantuntija Henna Hietainen, s-posti henna.hietainen@kuh.fi


 

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Katso video KYSin Uuden Sydämen toisen vaiheen laajennusosan rakentamisesta

25.5.2022
​Katso juuri julkaistu video KYSin uusimman laajennusosan rakentamisesta. KYS Uusi Sydän 2025 -rakennusprojektin toisen vaiheen laajennus nousi harjakorkeuteen marraskuussa 2021. Rakennus luovutetaan käyttäjille alkuvuonna 2023.  Videon pääset katsomaan...
Lue lisää
25.5.2022 Uutinen

Katso video KYSin Uuden Sydämen toisen vaiheen laajennusosan rakentamisesta

​Katso juuri julkaistu video KYSin uusimman laajennusosan rakentamisesta. KYS Uusi Sydän 2025 -rakennusprojektin toisen vaiheen laajennus nousi harjakorkeuteen marraskuussa 2021. Rakennus luovutetaan käyttäjille alkuvuonna 2023. 

Videon pääset katsomaan täältä: https://vimeo.com/711602460/f69ccc987f

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Uusi Sydän -rakennusprojektin toisen vaiheen harjannostajaisia juhlittiin perjantaina 29.4.

29.4.2022
KYS Uusi Sydän 2025 -rakennusprojektin toisen vaiheen laajennuksen harjannostajaisia juhlittiin 29.4.2022 KYSillä noin sadan hengen voimin. Harjannostajaisten kunniaksi työmaalla vedettiin Suomen lippu salkoon.   Juhlassa puheita pitivät tuotantojohtaja Jussi Heikkilä,...
Lue lisää
29.4.2022 Uutinen

Uusi Sydän -rakennusprojektin toisen vaiheen harjannostajaisia juhlittiin perjantaina 29.4.

KYS Uusi Sydän 2025 -rakennusprojektin toisen vaiheen laajennuksen harjannostajaisia juhlittiin 29.4.2022 KYSillä noin sadan hengen voimin. Harjannostajaisten kunniaksi työmaalla vedettiin Suomen lippu salkoon.  

Juhlassa puheita pitivät tuotantojohtaja Jussi Heikkilä, työpäällikkö Pentti Leskinen ja luottamusmies Jari Savolainen Rakennusliike Lapti Oy:stä sekä palvelukeskusjohtaja Tatu Kemppainen ja kiinteistöjohtaja Petri Pyy KYSistä. Ja olipa juhlassa mukana yllätyspuhujakin, kun sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Markku Rossi välitti hallituksen kiitokset työmaalle ja hankejohtaja Kirsi Leivoselle hyvin tehdystä työstä. 


 

 

Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Markku Rossi kiitti rakentajia. 

Kiinteistöjohtaja Petri Pyy toivotti juhlaväen tervetulleeksi. Puheessaan hän korosti sitä, että täysin uudistettu pääsairaala palvelee tulevaisuudessa koko maakunnan väestöä ja vuonna 2023 aloittavaa Pohjois-Savon hyvinvointialuetta.  - KYSin kampuksen toimintaa ja sen kiinteistömassaa uudistetaan alueen väestön palvelutarpeiden ja hyvinvointialueen linjausten mukaisesti nyt ja tulevaisuudessa, Petri Pyy painotti.  

Kiinteistöjohtaja Petri Pyy totesi, että uudistuva sairaala palvelee aikanaan koko maakuntaa. 

Palvelukeskusjohtaja  Tatu Kemppainen kiitti lämpimästi työntekijöitä. -  Olette rakentamassa Suomen hienointa sairaalaa, totesi Kemppainen puheessaan. – Olette asettaneet  sairaalan väelle riman korkealle – hienossa sairaalassa annettavan hoidonkin on oltava hienoa, parasta mahdollista hoitoa. Puheensa päätteeksi Tatu Kemppainen esitti juhlaväelle hiukan muokatun Lentävä kalakukko -kappaleen.


 

Tuotantojohtaja Jussi Heikkilä (kuvassa oikealla) toi puheessaan esille, että Uusi Sydän -työmaalla on ollut haasteita. Etenkin koronapandemia on tuonut omat lisämausteensa ennestäänkin haastaviin työolosuhteisiin. – Työmaan siisteys ja henkilöstön turvallisuus on ollut ja on edelleenkin ykkösprioriteetti Uusi Sydän -rakennusprojektissa. Onpa työmaa siitä saanut palkinnonkin vuonna 2019, kiitteli tuotantojohtaja Jussi Heikkilä puheessaan. 


Myös työpäällikkö Pentti Leskinen toi puheessaan esille, miten valtavasti ylimääräistä työtä ja työturvallisuuden huomioimista rakentaminen toimivan sairaalan keskellä vaatii. – Sairaalaa on rakennettu monen eri toimijan kesken. Eri toimijoiden yhteistyö on ollut tässä hankkeessa aivan omaa luokkaansa; etenkin työmaan pinnassa yhteistyö on toiminut hienosti, kiitteli työpäällikkö Pentti Leskinen. 

Luottamusmies Jari Savolainen totesi puheessaan, että harjakaiset ovat hyviä tapahtumia rakentajille. Juhlissa päästään muistelemaan menneitä ja suunnittelemaan tulevaa. Vaikka rakennustyömaa on tuonut mukanaan sairaalan arkeen meteliä ja häiriötä, on rakennustyömaa tuonut sairaalaan myös iloa. Puheessaan Savolainen muistutti mieliin Laptin toteuttamat joulupukki ja tonttu -vierailut sairaalassa. - Jokavuotiset joulupukkivierailut ovat merkittäviä sekä sairaalan lapsille että rakentajille. Lasten iloiset hymyt ilahduttavat myös rakentajia, Jari Savolainen kertoi. 

Juhlassa tarjottiin harjannostajaisperinteiden mukaisesti hernekeittoa ja kakkukahvit. 

Perinteisten puheiden lisäksi harjannostajaisten ohjelmaan toi oman hauskan panoksensa mentalisti Jose Ahonen yleisön joukosta poimittujen "avustajien" kanssa. 

Ja yleisöllä oli hauskaa. 

 

Tilaisuuden aluksi juhlavieraat kiersivät uusissa, vielä keskeneräisissä tiloissa. 

Kuvia työmaakierrokselta. 

 Tässä tutkitaan rakennuspiirustuksia. 

Viimeistelyä vailla. 

Hankejohtaja Kirsi Leivonen esittelee uusia tiloja. 

Nyt harjakorkeudessa olevan toisen vaiheen rakennustyöt aloitettiin sairaalan sisäpihalle kohdistuneilla louhinta- ja maanrakennustöillä elokuussa 2020. Rakennusosan sisällä jatkuvat vielä mm. yksittäisten tilojen tasoite- ja maalaustyöt, muuraus- ja laatoitustyöt, lattioiden tasoitevalut, alakattoasennukset, matto- ja oviasennukset sekä varuste- ja kalusteasennukset. Vuonna 2020 valmistuneen ja uuden laajennusosan rajalla käynnissä olevat rakennustyöt ovat edenneet 4.  kerrokseen. 

KYS Uusi Sydän 2025 -projektin toisessa vaiheessa laajennetaan vuonna 2020 valmistunutta uudisrakennusta. Sairaalakompleksin keskelle sijoittuvan laajennuksen käyttöönotto on alkuvuodesta 2023. Uudisrakennuksen toisen vaiheen valmistumisen jälkeen päästään peruskorjaamaan KYSin vanhin rakennus, vuonna 1959 rakennettu vuodeosastotorni. Hankkeen lopuksi puretaan sairaalan huonokuntoisin, vuonna 1985 valmistunut vuodeosastotorni sekä rakennetaan yhdystunneli Kaarisairaalaan ja Sädesairaalaan. 

Lue lisää: https://www.psshp.fi/-/kysin-paasairaalan-uudisrakennusosa-harjakorkeudessa?inheritRedirect=true&redirect=/etusivu

Kaikki ajankohtaiset

Uutinen

Taideasennukset jatkuvat

1.3.2022
KYS Uusi Sydän -projektiin sisältyy taiteen asentamista hoitaja-asemien lisäksi potilashuoneisiin.  Projektissa on mukana seitsemän taiteilijaa (Mirva Liimatta, Mari Arvinen, Pentti Otsamo, Petteri Tikkanen, Tiina Tanskanen, Kaisu Sirviö, Veera Launonen). Jokainen taiteilija sai...
Lue lisää
1.3.2022 Uutinen
Taideasennukset jatkuvat
1.3.2022 Uutinen

Taideasennukset jatkuvat

KYS Uusi Sydän -projektiin sisältyy taiteen asentamista hoitaja-asemien lisäksi potilashuoneisiin. 

Projektissa on mukana seitsemän taiteilijaa (Mirva Liimatta, Mari Arvinen, Pentti Otsamo, Petteri Tikkanen, Tiina Tanskanen, Kaisu Sirviö, Veera Launonen). Jokainen taiteilija sai tehtäväkseen toteuttaa neljän teoksen sarjan. Yksi teos sijoitetaan hoitaja-asemaan ja kolmea muuta teosta käytetään vaihtelevasti eri potilashuoneissa. Taidehanke on edennyt jo pitkälle, mutta koronan vuoksi taideasennukset jouduttiin keskeyttämään.

Nyt asennukset jatkuvat 1C1-rakennusvaiheen osassa, jossa osastotoiminta on jo käynnissä. Taideasennukset tehdään osastotoiminta huomioiden. Mikäli potilaita on asennuspäivinä eristyksessä, niihin huoneisiin ei silloin mennä.

Teokset asennetaan  6. - 9. kerroksiin, joista taide vielä puuttuu. Jokaisessa kerroksessa on oma taiteilija ja teemaväri.

- Sekä potilailta että henkilökunnalta on tullut teoksista positiivista palautetta, mikä ilahduttaa aina. Taiteilijat ovat käsitelleet teoksissaan muun muassa luonnon kiertokulkua, lempipaikkoja, toivon ja rauhoittumisen teemoja. Välitän taiteilijoiden tarinat teosten takaa myös osastoille, kun asennukset on saatu valmiiksi. Näin tieto taiteesta saavuttaa myös potilaat, sairaanhoitopiirin taideasiantuntija Henna Hietainen kuvailee.


Mirva Liimatta Lempipaikka-teoksensa äärellä. 


Mari Arvinen, yksi osa teossarjasta Hetken rauha ja toivon korsi. 

Mari Arvinen, Hetken rauha ja toivon korsi. 

Lisätiedot: taideasiantuntija Henna Hietainen, puh. 044 711 3065, s-posti henna.hietainen@kuh.fi 

 

Kuvat ja teksti: KYS kiinteistöhallinto, Henna Hietainen

Kaikki ajankohtaiset
Kaikki ajankohtaiset