Takaisin

Uudet tilat ovat valmistuneet!

Uusissa tiloissa kävi vilske avoimien ovien päivänä. Taustalla olevassa hoitajatiskissä Pentti Otsamon taidetta.-"Onpa täällä avaraa ja valoisaa", "Ihanaa, että on käytetty värejä" kuului useamman tutustujan suusta, kun sairaalassa työskentelevät ja osa KYSin asiakasraatilaisista tutustuivat uudistuvan KYSin vuodeosastotiloihin 5.2.2020 järjestetyssä avoimien ovien päivässä.

Nyt valmistuneen kymmenenkerroksisen laajennusosan alimmissa kerroksissa on poliklinikkatiloja sekä huollon ja logistiikan tiloja. Toisessa kerroksessa on sydäntoimenpideyksikkö. Vuodeosastot sijoittuvat kerroksiin 4–9.

5. kerroksessa sijaitseva neurologian osasto valikoitui avoimien ovien päivän esittelykerrokseksi, koska kyseissä kerroksessa on monipuolisesti eri tiloja, kuten vierivalvontatila, kahden hengen huoneita sekä sulkutilallisia yhden hengen huoneita.

Henkilöstö on ollut tiiviisti mukana tilasuunnittelussa. Moniammatillisten työryhmien ja potilasjärjestöjen edustajien näkemykset on huomioitu muun muassa uusilla vuodeosastoilla.

Potilashuoneessa on tilaa kahdelle vuoteelle. Kaikissa huoneissa on omat wc-suihkutilat.Tiloja ja muuttuvia toimintamalleja esittelivät suunnittelukoordinaattorit Menna Kärnä ja Minna Rautiainen.

-4-9 kerroksissa sijaitsevat osastokerrokset ovat hyvin samankaltaisia tilasijoittelun osalta, mutta kerroksien väritys vaihtelee, Menna Kärnä kertoo.

Rakentamishankkeessa toteutetaan yhteensä noin 400 sairaansijaa. Nyt muuttavissa osastoissa on 139 sairaansijaa.

Uusiin tiloihin toiminta siirtyy vaiheittain helmi- ja maaliskuun aikana. Osa uudisrakennukseen siirtyvistä yksiköistä toimii rakentamisen ajan sekä uudessa laajennusosassa että Pääsairaalan vanhemmissa tiloissa. Valmistunut uudisrakennus on noin viidesosa KYS Uusi Sydän -rakennushankkeesta.

 

Rakentaminen jatkuu toisessa vaiheessa uudisrakennuksen laajennuksella, jonka maanrakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä.

Lue lisää: Toiminta KYSin uusissa tiloissa alkaa helmikuussa