Banneri

Banneri

Tekijät tutuksi

Tekijät tutuksi

KYS kiinteistöhallinto

Asuinpaikka Kuopio
Syntymäaika Vuonna 1989 Lapinlahdella.
Koulutus Rakennusinsinööri, AMK 2013
Työkokemus Olen työskennellyt KYSin kiinteistöhallinnossa valmistumisestani saakka. Vuosina 2013 – 2015 työskentelin kiinteistöjen ylläpidossa rakennuttamis- ja valvontatehtävissä sekä rakennustyön valvojana Sädesairaalassa. Vuodet 2015 - 2018 menivät työmaainsinöörin tehtävissä Peruskorjaus 1 –projektissa. Kesäkuun alussa 2020 siirryin Uusi Sydän –projektiin projekti-insinööriksi. 

Mitä harrastat? Harrastan liikuntaa monipuolisesti. Lenkkeilen, käyn kuntosalilla, pelaan tennistä ja sulkapalloa. Lenkit taittuvat parhaiten kesäisin pyörällä ja talvisin suksilla.

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän –projektissa? Työhöni kuuluvat pääasiassa projektin rakennuttamistehtävät ja Big Room –työskentelyn organisointi projekti-insinööri Titta Haataisen kanssa. Jaamme Titan kanssa tehtäviä ja järjestämme erilaisia pieniryhmäpalavereita ja työpajoja tarpeen mukaan. Minun vastuualueenani on tekninen suunnittelun ohjaus.

Mikä on parasta työssäsi? Työssäni parasta on yhteistyö ja vuorovaikutus eri osapuolten kesken. Allianssi- ja Big Room –työskentelymallit edellyttävät osapuolilta hyvää yhteistyötä. Allianssimallilla rakennettaessa myös tavoitteet ja kannustimet ovat yhteiset.

Mitkä ovat vahvuutesi? Vahvuuteni on yhteistyökyky. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Olen työskennellyt ylläpidon ja projektien puolella, joten sairaalarakentamisesta on muodostunut hyvä kokonaiskuva.

Mikä sinua motivoi? KYSin kiinteistöhallinnossa minua on motivoinut työnantajan antamat mahdollisuudet työskennellä eri tehtävissä. Työssäni minua motivoi onnistunut ja toimiva yhteistyö.

Miten kuvailisit työskentelytapojasi? Uusi Sydän –projektissa olen oppinut uusia työtapoja esimerkiksi etätyön myötä. Big Room –työskentelyn järjestäminen etätyönä on edellyttänyt uusien työkalujen käyttöönottoa.

Miten rentoudut? Rentoudun vapaa-ajan harrastusten, kuten liikunnan ja kalastuksen parissa. Lomilla mielellään matkustelen. Viimeksi matkailin Montenegrossa. Haluaisin käydä myös Lapissa, esimerkiksi kalastusreissulla tai vaeltamassa.

Mistä haaveilet? En juuri haaveile, mutta maailmaa olisi mukava nähdä enemmän.

Lempiruokasi? Lempiruokani on italialainen ruoka, esimerkiksi hyvä pitsa tai pasta.

Lempimusiikkisi? Musiikin suhteen olen kaikkiruokainen keskitien kulkija. 

Rakennusliike Lapti Oy

 

Missä asut? Hiltulanlahdessa

 

Milloin olet syntynyt ja missä? Synnyin Kuopiossa vuonna 1983.

 

Perhe? Perheeseeni kuuluvat avopuoliso ja 1 vuoden ikäinen poika.

Koulutus? Olen koulutukseltani rakennustekniikan diplomi-insinööri.

Työkokemus? Vuodesta 2008 alkaen työmaatoimihenkilönä Lemminkäinen Talo Oy:ssä, vuodesta 2014 alkaen työpäällikkönä Lemminkäinen Talo Oy:ssä ja vuodesta 2017 alkaen työpäällikkönä Rakennusliike Lapti Oy:ssä.

Mitä harrastat? Harrastan liikkumista luonnossa maastopyöräillen 

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa? Työhöni kuuluvat työpäällikön tehtävät, vastaan päätoteuttajan tuotannosta.

Miten olet kokenut työpajatyöskentelyn työskentelymenetelmänä? Työpaja on työskentelymenetelmänä mukava uusi tuttavuus.

Miten kehittäisit Uusi Sydän -allianssin toimintaa? Uutena henkilönä ei ole tullut vielä mieleen kehitysideoita.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi? Vahvuuksiani ovat rauhallisuus ja yhteistyökyky.

Miten rentoudut? Touhuilen pojan kanssa. 

Minkä kirjan luit viimeksi? Viimeksi luin Reijo Mäen Vares-sarjan kirjan Tolvana.

Lempiruokasi? Pitsa

Millaista musiikkia kuuntelet? Kuuntelen musiikkia laidasta laitaan, pääasiassa raskaampaa musiikkia.

Minkä elokuvan katsoit viimeksi? Viimeksi katsoin James Bondin No Time To Die.

Suosittele matkakohdetta perustellen? München on etenkin Oktoberfest-tapahtuman aikaan mielenkiintoinen kulttuurikokemus ja mukava kaupunki.

Mistä haaveilet? Hektisen arjen  keskellä haaveilen vapaa-ajasta perheen kanssa. 

Mottosi elämässä? Kysyvä ei tieltä eksy.

KYS kiinteistöhallinto

Missä asut? Talvisin asun Kuopion keskustassa ja kesäisin Siilinjärvellä Juurusveden rannalla, jossa sijaitsee perheemme kesäpaikka.  
Syntymäaika? Olen syntynyt vuonna 1968 Kuopiossa. 
Perhe? Perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme aikuista lasta, kaksostytöt ja poika. 
Koulutus? Olen valmistunut rakennusmestariksi vuonna 1994 ja sitä ennen kirvesmieheksi vuonna 1986. Suoritin myös tietoliikenneyrittäjäkoulutuksen Jyväskylässä. 
Työkokemus? Työskentelin kirvesmiehenä vuoteen 1994 saakka ja sen jälkeen olen toiminut vastaavana työnjohtajana eri rakennusliikkeissä.  

Mitä harrastat? Talvella käyn kuntosalilla, hiihdän ja laskettelen. Kesäisin pyöräilen ja puuhastelen mökillä. Keväällä mökillä on yleensä polttopuiden ja ryytimaan tekoa ja kesällä remontointia. Tänä kesänä on edessä laiturin kannen uusiminen ja portaiden teko. Kesäisin harrastan myös ”kivenpyörittäjän” hommia eli siirrän puutarhassa kiviä vaimon esittämiin paikkoihin. 

Mitä työhösi kuuluu? Työhöni kuuluu mm. rakennustyön valvonta, laadun tarkkailu ja työturvallisuuden varmistaminen.  Lisäksi työhöni kuuluu sopimusteknisten asioiden seuraaminen eli seuraan, että rakentaminen toteutuu sovitun mukaisesti.
 
Mikä on parasta työssäsi? Uudessa työssä parasta on uusi rooli ja uuden oppiminen. Aiemmin toimin rakennusliikkeen hommissa työnjohtajana ja nyt katson rakentamista hiukan toisesta näkökulmasta, tilaajan näkökulmasta. 

Mitkä ovat vahvuutesi? Vahvuuteni on rakentamisessa. Olen rakentanut itsekin, joten rakentamisesta on kertynyt monialaista kokemusta. Tiedän, mikä rakentamisessa on vaikeaa - niinpä pystyn seuraamaan juuri niiden vaikeiden asioiden toteutumista Uudessa Sydämessä. Pystyn siten vaikuttamaan laatutasoonkin. 

Mikä sinua motivoi? Minua motivoivat hyvät työkaverit ja uusi tehtäväkuva. Tämä uusi rooli rakennustöiden valvojana on mielenkiintoinen ja se piristää. Minua motivoi myös se, että rakennustöiden valvojana vastaan osaltani siitä, että kansalaisten veroeuroja käytetään oikein. Uuden Sydämen rakennukset ovat arvokohteita. 

Rakentamisessa näkee myös kättensä jäljet konkreettisesti – onnistumiset ja epäonnistumiset. 

Miten kuvailisit työskentelytapojasi? Pyrin aina aikatauluttamaan työt, koska olen tottunut tekemään työt järjestyksessä. Rutiinit helpottavat, ja kun pääsee enemmän sisään projektiin, siinä rutinoituu väkisinkin. Tällä hetkellä kalenteri on vielä sekaisin, kun kaikki on uutta. 

Mikä on ollut helpointa ja mikä haastavinta työssäsi tähän mennessä? Helpointa ovat olleet tutut tietojärjestelmät, kuten Teams ja projektikansiot. Sen sijaan työpajatyöskentely on vielä uutta ja liikkuminen sairaalassa. 

Miten rentoudut? Rentoudun mökillä saunoen. Talvisin teen myös pitkiä hiihtovaelluksia Lapissa, Vuokatissa ja Rukalla. Räsä-Ukon latureittikin Siilinjärvellä on tullut hiihdettyä monta kertaa. Luonnossa liikkuminen rentouttaa. Vaimoni on tilannut meille myös Berliinin matkan tälle kesälle.  

Mistä haaveilet? Haaveilen, että pääsisin terveenä eläkkeelle. Lähiaikojen haaveena on päästä osaksi työyhteisöä. 

Lempiruokasi? Olen kaikkiruokainen, mutta hyvä pippuripihvi ja kiinalainen risottopata maistuvat. 

Lempimusiikkisi? Kuuntelen raskaampaa musiikkia, heavya lähinnä. Kesäkuussa olemme menossa Iron Maidenin keikalle.  

Lempielokuvasi? Vaimon kanssa katsotaan televisiosta Vallan linnake -sarjaa. 

Minkä kirjan luit viimeksi? Viimeksi luin Mao Zedongin elämänkerran. Kenji Fujimoton Diktaattorin Keittiömestari Pohjois-Korean hovissa on myös hyvä kirja. 

Mottosi elämässä? Jos tänään on huono päivä, niin huomenna on parempi. 

Caverion Suomi Oy

Syntynyt: 1982, Kuusamo

Koulutus: Sähkövoimatekniikan insinööri. Savonia amk Kuopio 2006

Työkokemus: 14 vuotta, joista 12 vuotta talotekniikan parissa ja pari vuotta sähkövoimaverkkojen rakentamista. KYSin projekteissa mukana ensimmäisen kerran jo vuonna 2009 ja nyt olen olut mukana uudistamassa KYSin pääsairaalaa lähes päätoimisesti vuodesta 2014.

Harrastukset: Liikunta kaikissa muodoissa :)

Perhe: Vaimo ja kaksi poikaa

Motto: Jos et tee mitään, niin et tee mitään virheitä –Homer Simpson- (ja varmaan moni muukin :))

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa? Vastaan allianssille kuuluvista sähkötöistä. Työhöni liittyy mm. sähkötöihin liittyvät hankinnat, työnohjaus, resursointi, budjetointi jne. Lisäksi edustan Caverion Suomi Oy:tä allianssin projektiryhmässä.

Mikä on parasta työssäsi? Yhteistyö, yhteisen päämäärän eteen. Tässä hankemuodossa pääsee yhdessä toteuttamaan ja etsimään uusia ja vaihtoehtoisia toteutusmuotoja. Parasta on että ratkaisuja etsitään yhdessä käyttäjän, tilaajan, suunnittelijoiden ja rakentajaosapuolien kesken ilman että ensimmäisenä aletaan miettimään esimerkiksi kustannuksia, siten että ”keltä se on pois”.

Miten olet kokenut Big Room työskentelyn työskentelymenetelmänä? Virkistävä vaihtoehto perinteiseen tapaan rakentaa. Asiat keskustellaan asiallisesti läpi ja päätökset tehdään sitten lopulta yhdessä hankkeen parhaaksi. Lisäksi tällä menetelmällä saa laajennettua omaa näkemystä ja ymmärtää paremmin ”juuri syyt” sille miksi/miten mitäkin toisen osapuolen mielestä halutaan tehtävän.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi? Olen luonteeltani sen vertaa ”peruslaiska”, jotta yritän parhaani mukaan tehdä asiat aina kerralla kuntoon :)

Mikä on ollut helpointa tai haastavinta tähän mennessä? Yhteistyö on ollut erittäin helppoa, koska mielestäni tilaaja ja toteuttajaosapuolilla on hyvä luotto toisiinsa, tällöin isojakin muutoksia/päätöksiä voidaan tehdä nopeastikin hankkeen parhaaksi.

Mikä työssäsi motivoi sinua? Jatkuva parantaminen. Aina löytyy joku uusi tapa tehdä asioita paremmin/tehokkaammin/helpommin jne. Varsinkin pienet ”ahaa” elämykset ja niiden jalkauttaminen käytännöntyöhön tuovat iloa arkeen :)

Miten kuvailisit työskentelytapojasi? Ripaus rutiineja ja muuten avoimin mielin (jopa maanantaisin) :)

Miten lievität stressiä ja rentoudut? Parhaiten rentoutuu reissatessa perheen kanssa. Lasten kanssa harrastaminen tuo myös hyvää vastapainoa kiireiseen arkeen.

Mistä haaveilet? Etelän auringosta ja merestä :)

Siemens Osakeyhtiö

Syntynyt: 1973, Kouvola

Koulutus: DI

Työkokemus: 10 v tutkijana ja suunnittelutehtävissä, 6 v rakennuttamistehtävissä ja nyt 5v projektipäällikkönä rakennusautomaation parissa

Harrastukset: Kuntonyrkkeily, kuplan rassaus

Perhe: Avovaimo ja teini-ikäinen tyttö

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa? Vastaan hankkeen rakennusautomaatiosta

Mikä on parasta työssäsi? Mikä tekee työstäsi mielenkiintoisen? Mukavat ja asiansa osaavat työkaverit.

Miten olet kokenut Big Room työskentelyn työskentelymenetelmänä? Olen tykännyt, avoin ja positiivinen ilmapiiri ja pääsee mukaan oman alueen ulkopuolisiinkin asioihin sekä voi aidosti vaikuttaa asioihin ja tuoda oman mielipiteensä esiin.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi? Tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa, sekä olen ollut mukana monenlaisissa hankkeissa.

Mikä työssäsi motivoi sinua? Onnistunut lopputulos pitkän puurtamisen jälkeen palkitsee.

Miten lievität stressiä ja rentoudut? Kuntonyrkkeily, elokuvat, lukeminen ja veneily.

Mistä haaveilet? Mualimmaa ois kiva päästä kiertämään enemmän :)

KYS kiinteistöhallinto

Asuinpaikkakunta: Kuopio 1.2.2019 alkaen - sitä ennen Joensuu
Syntynyt: 1969, Miehikkälä
Koulutus: Terveystieteiden maisteri, sairaanhoitaja (erikoistuminen psykiatrinen hoito)
Työkokemus: Pian 20 vuotta, josta viimeiset 10 vuotta olen työskennellyt suunnittelukoordinaattorin tehtävässä eri sairaalarakennushankkeissa Pohjois-Karjalan keskussairaalassa ja nyt 1.6.2018 alkaen KYSissä. Sairaanhoitajana olen työskennellyt Pohjois-Karjalan keskussairaalassa ja Joensuun terveyskeskussairaaloissa eri osastoilla ja poliklinikoilla sekä somatiikalla että psykiatrialla. Lisäksi olen ollut mukana erilaisissa terveyspalveluiden suunnitteluun, johtoon ja kehittämiseen liittyvissä tehtävissä.

Harrastukset: Lukeminen, sisustaminen, käsityöt ja mökkeily. Liikuntaharrastusta virittelen taas uudelleen nyt muutettuani Kuopioon pysyvästi.

Perhe: Aviomies ja 4-vuotias welsh corgi cardigan Topias. Lapsia meillä on kolme; tytär 24 v. ja kaksospojat 19 v. Kaikki he asuvat jo omissa kodeissaan.

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa? Edustan allianssissa käyttäjiä ja keskeisimpiä työtehtäviäni ovat hoitotyön asiantuntijana ohjeistaa ja koordinoida suunnittelua sekä valvoa, että käyttäjien esittämät toiminnalliset vaatimukset toteutuvat kaikilla suunnittelualoilla huomioiden eri asiantuntijatahot.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi? Hyvät vuorovaikutustaidot, joustavuus ja nopea reagoiminen asioihin.  Koen toimivani potilaslähtöisesti ja innostun yhä työstäni. Karjalainen luonteenlaatuni näkyy varmasti iloisuutena ja uteliaisuutena työyhteisössä.

Lempiravintola/lempiruokasi? Lempiravintolani Joensuussa on Local Bistro, joka tarjoaa karjalaista ruokaa modernilla otteella. Kuopion ravintoloista olen nyt ihastunut Ozaki Sushi ravintolaan ja heidän susheihin.

Elämäsi huippuhetki? Niitäkin on monia, mutta työelämäni yksi huippuhetki oli se, kun Pohjois-Karjalan keskussairaalan L-talo, Psykiatriatalo, valmistui 7 vuoden puristuksen jälkeen ja potilaat muuttivat uuteen taloon. Potilaat ja omaiset kiittivät kauniista ja viihtyisistä tiloista ja yksi potilas totesi minulle, että ”täällä on niin kaunista etten lähde takas hoitokotiin”. Silloin tuntui, että jotakin tuli tehtyä oikein. Sairaalapastori lisäsi siihen, että on upeaa, kun maan hiljaisille on rakennettu uusi sairaala, jossa he voivat toipua ja voimaantua kauniissa ympäristössä turvallisesti. Tuolloin viimeistään vakuutuin siitä, että työlläni on merkitystä myös potilaille.

Millaista musiikkia kuuntelet? Hyvin monenlaista. Suurin musiikillinen rakkauteni on U2, joka on seurannut elämässäni mukana vuodesta 1981 saakka. Kuuntelen mielelläni metallia kuten Metallicaa, Volbeatia ja Rammsteinia. Suomipop ja Iskelmä ovat ainoat genret, joita radioni eivät soita.

Suosittele kirjaa? Pidän erityisesti Camilla Läckbergin dekkareista, joissa monet eri tarinat kietoutuvat toisiinsa eri ajassa. Nyt odotan saavani hänen uusimman kirjan luettavakseni. Yksi kestolemppari kirjoista on Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen, jonka luin ensimmäisen kerran teininä.

Miten rentoudut? Monella eri tavoin, mm. mieheni ja koiran kanssa kotoillen, lenkkeillen ja patikoiden. Kesällä parasta on oleskelu ja kaikenlainen puuhailu mökillämme. Ystävien kanssa vietämme myös paljon aikaa vapaa-ajastamme mm. matkustellen ja käyden konserteissa.

Mistä haaveilet? Tällä hetkellä tulevasta Italian matkasta. Muut haaveet olen oikeastaan saanut toteutettua viimeisen puolen vuoden aikana.

KYS kiinteistöhallinto

Asuinpaikkakunta: Vehmersalmi
Syntynyt: 1975, Kajaani
Koulutus: sähkövoimatekniikan insinööri, Helsingin teknillinen oppilaitos, 2000
Työkokemus: 18 vuotta. 6 vuotta suunnittelutehtäviä, 12 vuotta rakennuttamistehtäviä sekä työmaavalvontaa. KYSillä olen työskennellyt 6 vuotta sähkövalvojana Kaarisairaala- ja Peruskorjaus vaihe 1 -hankkeissa.
Harrastukset: veneily, kalastus, moottorikelkkailu, kuntosali

Perhe: Avovaimo

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa? Sähkösuunnittelun ohjaus yhdessä sairaalainsinööri Timo Säisän kanssa ja tehtäväkuvaani kuuluu myös työmaavalvonta. Työni on käytännössä sitä, että käymme yhdessä sähkösuunnittelijan ja sähkötöiden toteuttajan kanssa läpi hankinnat sekä toteutusratkaisut. Työmaavalvonnassa seuraan työn toteutusta sekä edistymistä aikatauluun ja suunnitelmiin pohjaten. Lisäksi seuraan hankkeen sähköpuolen kustannuksia.

Miten olet kokenut Big Room työskentelyn työskentelymenetelmänä? Big Room on minulle uusi työskentelytapa. Mielestäni on hyvä, että asiat käydään yhteistyössä läpi ja niihin etsitään yhdessä ratkaisuja. Erityisen hyvää on, että tieto jakautuu kaikille entistä paremmin.

Miten kehittäisit Uusi Sydän -allianssin toimintaa? Mielestäni tulisi kiinnittää enemmän huomiota siihen, että päätöksiä syntyy runsaan keskustelun päätteeksi.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi? Olen huolellinen ja tarkka. Lisäksi sovittelen asioita yhteistyössä eri osapuolten kanssa.

Lempiravintola/lempiruokasi? Periaatteessa kaikkiruokainen, paitsi 80-luvun kouluruoka ei uppoa. Tosin taitaa olla päiväyksetkin jo mennyt niistä.

Millaista musiikkia kuuntelet? Metallica ja oikeastaan kaikki musiikki, paitsi klassinen.

Suosittele kirjaa? Luen aika vähän nykyisin.

Lempielokuvasi? Paluu tulevaisuuteen -trilogia, Turhapuro -elokuvat

Suosittele matkakohdetta perustellen? Los Angelesin elokuvastudiot olivat hieno nähtävyys. Myös Fidžin trooppinen lämpö sekä snorklailu kirkkaissa vesissä kannattaa kokea.

Miten rentoudut? Puuhastelemalla kotipihassa

Mistä haaveilet? Taloudellisesta riippumattomuudesta

Mottosi elämässä? Elä kuin viimeistä päivää, mutta ei niin kuin viimeistä päivää :)

Rakennusliike Lapti Oy

Asuinpaikkakunta: Kuopio

Syntynyt: 1988, Pielavesi

Koulutus: Rakennusinsinööri (amk)

Työkokemus: Aloitin Rakennusliike Lapti Oy: llä hankintainsinöörinä v. 2016. Sitä ennen työskentelin reilut 4 vuotta rakennuttajakonsulttina projekti-insinöörin ja kustannusasiantuntijan tehtävissä. Lisäksi työkokemusta on noin 8 vuoden ajalta rakennussuunnittelu- ja työnjohtotehtävistä pientalohankkeissa.

Harrastukset: Hiihto, lenkkeily, maastopyöräily, retkeily

Perhe: Avopuoliso, 7v tytär ja kohta 1,5 v poika.

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa? Hankintojen suunnittelu ja aikataulutus, kilpailutus ja sopimusten laadinta, jäsenenä allianssin hankintatyöryhmissä ja projektiryhmässä.

Miten olet kokenut Big Room työskentelyn työskentelymenetelmänä? Hankkeen eri osapuolet saadaan uudella tavalla osallistettua ideointiin, asioiden käsittelyyn ja päätöksentekoon. Työpajoissa asioista voidaan keskustella yhdessä saman pöydän ääressä ja etsiä ratkaisuja ja etenemistapoja.  Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa työpajapäivien ohjelmaan ja nostaa esille sellaisia projektin etenemisen kannalta ajankohtaisia ja tärkeitä aiheita, joita olisi porukalla hyvä käydä läpi.

Miten kehittäisit Uusi Sydän -allianssin toimintaa? Projektitoimisto työskentely-ympäristönä antaa mahdollisuudet siihen, että asioista voidaan päivän mittaan vapaasti keskustella ja löytää nopeita ratkaisuja avoinna oleviin asioihin. Toivoisinkin eri osapuolten läsnäoloa lisää projektitoimistoon muulloinkin kuin työpajapäivinä. Sähköpostiviestintä ei monestikaan ole yhtä ketterää ja tehokasta kuin kasvotusten asioista keskustelu.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi? Tunnollisuus ja positiivinen asenne.

Elämäsi huippuhetki? Lasten syntymien lisäksi elämän huippuhetkiä ovat myös ne ihan pienet hetket arjessa; kun huomaat lapsen oppineen jotain uutta tai hetki, kun saat jonkun henkisesti ja fyysisesti raskaan urheilusuorituksen päätökseen ja ajattelet mielessäsi, että "Jes, tein sen!"

Millaista musiikkia kuuntelet? Vähissä on ne kappaleet, joiden mukana en hyräilisi tai laulaisi :) Yksi suosikkibändeistäni on Guns'n Roses.

Suosittele matkakohdetta perustellen? Koli. Vaelluksesta pitävälle suosittelen siellä Herajärven kierrosta, jonka vaihteleva maasto antaa haastetta ja samalla voi ihastella kaunista luontoa ja maisemia.

Miten rentoudut? Liikunta ja fyysinen rasitus rentouttaa ja irrottaa arjen paineista ja kiireestä.

Mistä haaveilet? Muutaman päivän vaelluksesta tai retkestä jossakin luonnon rauhassa.

KYS kiinteistöhallinto

Asuinpaikkakunta: Kuopio

Syntynyt: 1988, Kuopio  

Koulutus: DI

Työkokemus: 5 vuotta. Projekti-insinööri- / valvontatehtävät Kaarisairaala -projektissa, työmaainsinöörinä Peruskorjaus 1 -projektissa ja nyt 1,5 vuotta KYS Uusi Sydän 2025 -projektissa.

Harrastukset: Jalkapallo, salibandy, tennis

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa? Projektin rakennuttamistehtävät ja Big Room työskentely yhdessä projekti-insinööri Titta Haataisen kanssa.

Miten olet kokenut Big Room työskentelyn työskentelymenetelmänä? Osallistava ja vuorovaikutteinen työskentelytapa, tiedonkulku hankkeen osapuolten välillä on aiempaa parempaa.

Miten kehittäisit Uusi Sydän -allianssin toimintaa? Tehokkuutta yhteisissä Big Room -päivissä, mm. resurssien käytön osalta

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi? Yhteistyökyky ja positiivinen asenne

Suosittele matkakohdetta perustellen? Budapest; mukava kaupunkilomakohde, edullinen ja tekemistä riittää

 

Miten rentoudut? Liikunnalla saa ajatuksia arkisista asioista pois

Mistä haaveilet? Maailmanympärimatkasta

Rakennusliike Lapti Oy

Asuinpaikkakunta: Maaninka

Syntynyt: 1960, Pielavesi

Koulutus: Rakennusmestari ja Rakennusarkkitehti

Työkokemus: Raksatyöt, Arkkitehti- ja pääsuunnittelu, työmaan työnjohto, rakennuttamis- ja valvontatehtävät

Harrastukset: Metsätyöt, luonnossa liikkuminen, metsästys, metsästyskoiran koulutus

Perhe: Vaimo, 2 aikuisikäistä lasta ja Rölli

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa? Projektin johto ja allianssin avustaminen projektin toiminnassa, aikalailla muuta eteen tulevaa sekalaista tehtävää projektin tiimoilta

Miten olet kokenut Big Room työskentelyn työskentelymenetelmänä? Työpajat hyviä varsinkin innovointivaiheessa, työpajatoimintaa varmaan saadaan vielä ajan kuluessa kehitettyä edelleen. Big Roomissa sinällään on muulloin kuin työpajapäivinä aika vähän ihmisiä. Olisi hyvä jos siellä olisi muulloinkin suunnittelijoita ja muita allianssin henkilöitä.

Miten kehittäisit Uusi Sydän -allianssin toimintaa? Big Roomiin enemmän eri osapuolien henkilöitä työskentelemään yhdessä muulloinkin kuin työpajapäivinä, sekä itse kenenkin resurssien kohdistamista oikeisiin asioihin oikeaan aikaan.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi? Aikaisempi kokemus erilaisista rakennushankkeista erilaisissa tehtävissä ja kokemus toimimisesta erityyppisten ihmisten ryhmissä.

Miten rentoudut? Luonnossa ja erilaisten hyötyliikuntaharrastusten parissa, rentoudun myös nukkumalla

Suosittele kirjaa? Veikko Huovisen kirja Rauhan piippu

Lempiravintola/lempiruokasi? Kings Crown Kuopio, lempiruoka kotona tehty hernekeitto

Millaista musiikkia kuuntelet? Kaikki muu musiikki käy paitsi tekno, mieluimmin kuuntelen soul-tyylistä musiikkia.

Lempielokuvasi? Forest Gump

Suosittele matkakohdetta perustellen? Kuhmo/Jonkerinsalo, koska siellä on karhuja ja muutenkin kivaa

Mistä haaveilet? Vaikka mistä mukavasta hetken ajan ja melkein joka päivä

Mottosi elämässä? Elämä on pisimmilläänkin pirun lyhyt

KYS kiinteistöhallinto

Asuinpaikkakunta: Suonenjoki

Syntynyt: 1976, Pielavedellä

Koulutus: Talonrakennusinsinööri (AMK)

Työkokemus: Aloitin työurani Lujatalolla ensin putkiremontissa työmaainsinöörinä ja sen jälkeen Remonttilujan työnjohtajana ja vastaavana työnjohtajana. Urani alkupuolella olin KYSilläkin pari vuotta töissä, Lujatalolla oli tuolloin puitesopimus KYSin kanssa pienistä rakennustöistä. Mestarin hommista siirryin rakennuttajakonsultiksi Pöyry CM:n palvelukseen, mistä tulinkin sitten KYSille vuonna 2013. Ennen tätä hanketta olen toiminut KYSillä rakennuttamis- ja valvontatehtävissä päivystyksen alueella.

Harrastukset: Ratsastus on harrastuksistani rakkain. Muiksi harrastuksiksi voisi mainita lukemisen, neulomisen (talvella) ja remontoinnin (yleensä kesällä).

Perhe: Asun puolison kanssa kaksin, lapset ovat jo täysi-ikäisiä ja asuvat omillaan.

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa?

Vastaan tilaajan puolelta rakennuttamistehtävistä yhdessä toisen projekti-insinöörin Petri Pyyn kanssa. Myös Big Room-toiminta ja sen kehittäminen kuuluvat työnkuvaani.

Miten olet kokenut Big Room työskentelyn työskentelymenetelmänä?

Big Room-työskentelystä ei itsellä ollut aiempaa kokemusta, joten alkuunhan se tuntui oudolta työskentelytavalta ja -ympäristöltä. Olen kuitenkin alusta saakka tykännyt Big Room-työskentelystä, koska kommunikointi ja tiedonkulku on niin paljon aktiivisempaa ja nopeampaa kuin perinteisellä työskentelytavalla. Asioihin saadaan myös laajemmin erilaisia näkemyksiä, kun eri alojen ihmiset ovat yhdessä työskentelemässä. Big Roomissa on innostunut ja aktiivinen ilmapiiri, pyrimme pitämään yllä positiivista huumoria työn ohella.

Miten kehittäisit Uusi Sydän -allianssin toimintaa?

Big Room-työskentelyä pitäisi ainakin kehittää ja pyritään kehittämään siten, että työpajojen aiheet ja vastuuhenkilöt saataisiin aikataulutettua useamman viikon päähän, jotta vastuuhenkilöt ja muut osapuolet ehtisivät valmistautua riittävästi työpajoihin. Osapuolten (urakoitsijat ja muut toimijat) lisääntyessä on tärkeää myös pystyä tunnistamaan ja suunnittelemaan, keiden on tärkeää osallistua mihinkin työpajaan tai palaveriin, jotta työskentely pysyy tehokkaana.  

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi? Tunnollisuus ja aktiivisuus.

Lempiravintola/lempiruokasi? Kauppakadun kiinalainen ja Duransin leipäkebab.

Elämäsi huippuhetki? Koen elämän pieniä huippuhetkiä harva se viikko (joskus jopa kaksi kertaa viikossa), kun jonkun hevosen kanssa yhteistyö sattuu natsaamaan saumattomasti yhteen, siitä tulee kyllä hyvä fiilis.

Millaista musiikkia kuuntelet? Aina kun ajan autoa, mulla on vain Suomipop päällä

Suosittele kirjaa? Parhaimpana kirjana mieleeni on jäänyt vuosien takaa Kingin Tapahtumapaikkana Duma Key, uudempien kirjojen saralla pidin Keplerin Playgroundista.

Lempielokuvasi? SAW

Suosittele matkakohdetta perustellen? Matkailu avartaa, olipa kohde mikä vaan. Puola (Gdynia) oli todella positiivinen kokemus ja yllätys (ennakkoasenteet olivat varmaan hiukan negatiiviset). Lempikaupunkini on Barcelona, sen rakennukset ovat hienoja.

Miten rentoudut? Ratsastus ja hevosten kanssa muutenkin touhuaminen ovat minulle tärkeä henkireikä. Myös kaikenlainen käsillätekeminen rentouttaa psyykkisen työn vastapainoksi.

Mistä haaveilet? Jos vaikka joskus vanhana muuttaisi johonkin lämpimään ainakin talvikuukausiksi.

Mottosi elämässä? Älä pelkää olla oma itsesi.

Projektipäällikkö LVI, Granlund Kuopio Oy

Asuinpaikkakunta: Kuopio

Syntynyt: 1974, Vantaa

Koulutus: LVI-tekniikan insinööri (AMK)

Työkokemus: 21 vuotta LVI-suunnitelijana

Harrastukset: Golf, elokuvat, lenkkeily, lautapelit, penkkiurheilu

Perhe: uusioperheeseemme kuuluu itseni lisäksi avovaimo ja hänen 11-vuotias poikansa

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa?

Toimin Uusi Sydän-allianssin LVI-suunnittelun vastuuhenkilönä.

Miten olet kokenut Big Room työskentelyn työskentelymenetelmänä?

Olen kokenut Big Room -työskentelyn todella antoisana perinteiseen suunnittelumalliin verrattuna. Tieto liikkuu ja erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja ponnahtelee esiin osaavien ammattilaisten keskustellessa asioista työpajoissa.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi?

Pitkä työkokemus ja jatkuva toiminta tietomallikohteiden parissa on tuonut mukanaan varsin laajaa ymmärrystä myös muista suunnittelualoista oman alan lisäksi. Esim. rakenne- tai sähkötekniikan ymmärrys helpottaa huomattavasti erilaisten ongelmien ratkaisussa ja tekniikoiden yhteensovittamisessa.

Millaista musiikkia kuuntelet? Melkein kaikkiruokainen, enimmäkseen kuitenkin raskaampaa osastoa kuten Metallica, AC/DC, jne. Ei missään nimessä kotimaista iskelmää eikä Suomi-räppiä.

Suosittele kirjaa? Aika vähän ehtinyt lukea viime aikoina, mutta Douglas Adamsin viisiosainen Linnunrata -"trilogia" on kuulunut suosikkeihin varhaisesta nuoruudesta asti.

Lempielokuvasi? Elokuvat ja niiden keräily on harrastus, joten on hankala nimetä yhtä lempielokuvaa, hyviä on niin monta... Kummisetä 1 & 2, Shawshank Redemption, Matrix, Inception...

Lempisarjakuvasi? Vaikea valita lempparia... Jarlan Fingerpori, Juba Tuomolan Viivi ja Wagner sekä Bill Wattersonin Lassi ja Leevi kuuluvat suosikkeihin...niin ja tietysti Aku Ankka.

Miten rentoudut? Harrastusten parissa.

toimitusjohtaja, Arkkitehtistudio Kujala & Kolehmainen Oy

Asuinpaikkakunta: Lempäälä

Syntynyt: 1972 Tampere

Koulutus: Arkkitehti, rakennusarkkitehti, laskentatoimen merkonomi

Työkokemus: 21 v.

Harrastukset: Painonnosto

Perhe: Vaimo, pojat 19 ja 16 v.

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa? Pääsuunnittelija

Miten olet kokenut Big Room työskentelyn työskentelymenetelmänä? Työpajatyöskentely on tehokas, osapuolia sitouttava ja laatua nostattava toimintamalli.

Miten kehittäisit Uusi Sydän -allianssin toimintaa? Kiinnittäisin huomiota yhteenkuuluvuuden tunteen vahvistamiseen ja huolehtisin siitä

Kuva: Rami Kolehmainen Darma toimistokoiran kanssa työn touhussa.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi? Vuorovaikutustaidot sekä nopea asioiden omaksuminen

Mikä on ollut tähänastisen työelämäsi huippuhetki? Ammatillisessa mielessä mielenkiintoiset sairaalahankkeet ja niissä onnistuminen. Erityisesti käyttäjien positiivinen palaute on palkitsevaa. Lähiaikoina kilpailumenestys allianssihankkeissa on tuntunut erityisen hyvältä.

Lempiruokasi? Pidän kaikesta ruoasta.

Lempivärisi? Iloinen musta ja pirteä harmaa.

Lempikirjasi? Mm. talvi- ja jatkosodasta kertova dokumenttikirjallisuus.

Lempielokuvasi? En tiedä onko sellaista, kotimaisista uusi Tuntematon oli hyvä ja ulkomaisista mieleen tulee The Shawshank Redemption sekä ranskalainen elokuva Koskemattomat.

Millaista musiikkia kuuntelet? Kaikkea muuta paitsi kotimaista rap-musiikkia.

Suosittele matkakohdetta perustellen? Uusi-Seelanti, upeat maisemat ja ystävälliset ihmiset.

Lempisarjakuvasi? Ei ole sellaista, mutta Hesarissa ilmestyvä Fok It on ajoittain hyvä.

Mistä haaveilet? Hitaista aamuista.

KYS kiinteistöhallinto

Asuinpaikkakunta: Kuopio

Syntynyt: 1955, Keitele

Koulutus: DI

Työkokemus: 37 vuotta LVI-suunnittelua ja valvontaa, viimeiset vajaa kuusi vuotta KYS palveluksessa

Harrastukset: Liikunta, lukeminen ja oleilu

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa?

LVI suunnittelun ohjaus ja valvonta

Miten olet kokenut Big Room työskentelyn työskentelymenetelmänä?

Big Room työskentelyn hyvä puoli on eri osapuolten kohtaaminen kasvokkain, jolloin ajatus vaihtuu heti eikä esim. sähköpostin välityksellä. Työskentelyssä putkahtelee esille asioita, jotka muutoin saattaisivat jäädä liian vähälle huomiolle

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi? Vuosien kokemus tuonut kyvyn hahmottaa lvi-tekniikan osa-alueita hyvinkin nopeasti

Suosittele kirjaa? Nuorena ”Taru Sormusten Herrasta” piti ahmia yhdeltä istumalta, ”Sinuhe Egyptiläinen” on vaikuttava

Lempielokuvasi? Iso Arska ja Terminaattori 2

Miten rentoudut? Liikunnan ja kirjojen parissa sekä kesällä alkeellisissa mökkioloissa halkoja hakaten.

 

toimitusjohtaja, arkkitehti SAFA
Arkkitehdit Kontukoski Oy

Syntynyt: 1974 Ylöjärvi

Koulutus: Arkkitehti

Työkokemus: 20 v.

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa?

Vastaan uuden sairaalan rakennussuunnittelusta ja ulkonäöstä sekä hankkeen eri osapuolien yhteistyöstä tietomallien avulla.

Miten olet kokenut Big Room työskentelyn työskentelymenetelmänä?

Big Roomissa on innostava yhdessä tekemisen meininki ja työn tekeminen ei pysähdy ensimmäiseen vastaan tulevaan ongelmaan, kun eri alojen osaajat ovat etsimässä ratkaisuja.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi? Olen tarkka ja sitkeä

Lempikirjasi? Ympäristöopas 39 (rakennusten paloturvallisuus)

Lempielokuvasi? The Shawshank Redemption

Millaista musiikkia kuuntelet? EDM, Above and Beyond on paras

Lempisarjakuvasi? Gary Larssonin Kaukana poissa

Miten rentoudut? Haaveilemalla

Ryhmäpäällikkö, Insinööri (AMK), Sähkö
Granlund Kuopio Oy

Syntynyt: 1981, Karttula

Koulutus: Sähkötekniikan insinööri (amk)

Työkokemus: 8 vuotta sähkösuunnittelutehtävissä

Harrastukset: Rakentaminen ja muu pikku nikkarointi

Perhe: avovaimo sekä 8- ja 5-vuotiaat pojat

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa? Vastaan hankkeen sähkösuunnittelusta.

Miten olet kokenut Big Room työskentelyn työskentelymenetelmänä? Olen tykännyt todella paljon. Tieto liikkuu paljon paremmin perinteiseen toimintamalliin verrattuna. Varsinkin oman vastuualueen ulkopuolisista, mutta välillisesti omaan vastuualueeseen vaikuttavista asioista pysyy paremmin tietoisena.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi? Ymmärrän hyvin esim. rakenne- ja LVI-tekniikkaa. Siitä on apua mm. eri alojen yhteensovittamisessa ja ratkaisuvaihtoehtojen hakemisessa.

Lempikirjasi? Lukeminen on jäänyt viime vuosina vähiin. Ensimmäisenä tulee mieleen viimeisimmäksi luettu Linus Jonkmanin Introvertit, joka avarsi omaakin ajattelua.

Suosittele matkakohdetta perustellen? Alpit. Maisemat sekä kontrasti laaksojen ja huippujen välillä ovat kokemisen arvoisia.

Miten rentoudut? Hyvänä ajatustyön vastapainona toimii oikeastaan mikä tahansa fyysinen suorite, jossa voi heittää aivot narikkaan ja jossa saa aikaan jotain konkreettisesti havaittavaa. Polttopuiden pilkkominen toimii tähän asti kokeilluista parhaiten.