Takaisin

LVI-suunnittelija Marko Sutinen

Projektipäällikkö LVI, Granlund Kuopio Oy

Asuinpaikkakunta: Kuopio

Syntynyt: 1974, Vantaa

Koulutus: LVI-tekniikan insinööri (AMK)

Työkokemus: 21 vuotta LVI-suunnitelijana

Harrastukset: Golf, elokuvat, lenkkeily, lautapelit, penkkiurheilu

Perhe: uusioperheeseemme kuuluu itseni lisäksi avovaimo ja hänen 11-vuotias poikansa

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa?

Toimin Uusi Sydän-allianssin LVI-suunnittelun vastuuhenkilönä.

Miten olet kokenut Big Room työskentelyn työskentelymenetelmänä?

Olen kokenut Big Room -työskentelyn todella antoisana perinteiseen suunnittelumalliin verrattuna. Tieto liikkuu ja erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja ponnahtelee esiin osaavien ammattilaisten keskustellessa asioista työpajoissa.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi?

Pitkä työkokemus ja jatkuva toiminta tietomallikohteiden parissa on tuonut mukanaan varsin laajaa ymmärrystä myös muista suunnittelualoista oman alan lisäksi. Esim. rakenne- tai sähkötekniikan ymmärrys helpottaa huomattavasti erilaisten ongelmien ratkaisussa ja tekniikoiden yhteensovittamisessa.

Millaista musiikkia kuuntelet? Melkein kaikkiruokainen, enimmäkseen kuitenkin raskaampaa osastoa kuten Metallica, AC/DC, jne. Ei missään nimessä kotimaista iskelmää eikä Suomi-räppiä.

Suosittele kirjaa? Aika vähän ehtinyt lukea viime aikoina, mutta Douglas Adamsin viisiosainen Linnunrata -"trilogia" on kuulunut suosikkeihin varhaisesta nuoruudesta asti.

Lempielokuvasi? Elokuvat ja niiden keräily on harrastus, joten on hankala nimetä yhtä lempielokuvaa, hyviä on niin monta... Kummisetä 1 & 2, Shawshank Redemption, Matrix, Inception...

Lempisarjakuvasi? Vaikea valita lempparia... Jarlan Fingerpori, Juba Tuomolan Viivi ja Wagner sekä Bill Wattersonin Lassi ja Leevi kuuluvat suosikkeihin...niin ja tietysti Aku Ankka.

Miten rentoudut? Harrastusten parissa.