Takaisin

Suunnittelukoordinaattori Menna Kärnä

KYS kiinteistöhallinto

Asuinpaikkakunta: Kuopio 1.2.2019 alkaen - sitä ennen Joensuu
Syntynyt: 1969, Miehikkälä
Koulutus: Terveystieteiden maisteri, sairaanhoitaja (erikoistuminen psykiatrinen hoito)
Työkokemus: Pian 20 vuotta, josta viimeiset 10 vuotta olen työskennellyt suunnittelukoordinaattorin tehtävässä eri sairaalarakennushankkeissa Pohjois-Karjalan keskussairaalassa ja nyt 1.6.2018 alkaen KYSissä. Sairaanhoitajana olen työskennellyt Pohjois-Karjalan keskussairaalassa ja Joensuun terveyskeskussairaaloissa eri osastoilla ja poliklinikoilla sekä somatiikalla että psykiatrialla. Lisäksi olen ollut mukana erilaisissa terveyspalveluiden suunnitteluun, johtoon ja kehittämiseen liittyvissä tehtävissä.

Harrastukset: Lukeminen, sisustaminen, käsityöt ja mökkeily. Liikuntaharrastusta virittelen taas uudelleen nyt muutettuani Kuopioon pysyvästi.

Perhe: Aviomies ja 4-vuotias welsh corgi cardigan Topias. Lapsia meillä on kolme; tytär 24 v. ja kaksospojat 19 v. Kaikki he asuvat jo omissa kodeissaan.

Mitä työhösi kuuluu Uusi Sydän -allianssissa? Edustan allianssissa käyttäjiä ja keskeisimpiä työtehtäviäni ovat hoitotyön asiantuntijana ohjeistaa ja koordinoida suunnittelua sekä valvoa, että käyttäjien esittämät toiminnalliset vaatimukset toteutuvat kaikilla suunnittelualoilla huomioiden eri asiantuntijatahot.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi? Hyvät vuorovaikutustaidot, joustavuus ja nopea reagoiminen asioihin.  Koen toimivani potilaslähtöisesti ja innostun yhä työstäni. Karjalainen luonteenlaatuni näkyy varmasti iloisuutena ja uteliaisuutena työyhteisössä.

Lempiravintola/lempiruokasi? Lempiravintolani Joensuussa on Local Bistro, joka tarjoaa karjalaista ruokaa modernilla otteella. Kuopion ravintoloista olen nyt ihastunut Ozaki Sushi ravintolaan ja heidän susheihin.

Elämäsi huippuhetki? Niitäkin on monia, mutta työelämäni yksi huippuhetki oli se, kun Pohjois-Karjalan keskussairaalan L-talo, Psykiatriatalo, valmistui 7 vuoden puristuksen jälkeen ja potilaat muuttivat uuteen taloon. Potilaat ja omaiset kiittivät kauniista ja viihtyisistä tiloista ja yksi potilas totesi minulle, että ”täällä on niin kaunista etten lähde takas hoitokotiin”. Silloin tuntui, että jotakin tuli tehtyä oikein. Sairaalapastori lisäsi siihen, että on upeaa, kun maan hiljaisille on rakennettu uusi sairaala, jossa he voivat toipua ja voimaantua kauniissa ympäristössä turvallisesti. Tuolloin viimeistään vakuutuin siitä, että työlläni on merkitystä myös potilaille.

Millaista musiikkia kuuntelet? Hyvin monenlaista. Suurin musiikillinen rakkauteni on U2, joka on seurannut elämässäni mukana vuodesta 1981 saakka. Kuuntelen mielelläni metallia kuten Metallicaa, Volbeatia ja Rammsteinia. Suomipop ja Iskelmä ovat ainoat genret, joita radioni eivät soita.

Suosittele kirjaa? Pidän erityisesti Camilla Läckbergin dekkareista, joissa monet eri tarinat kietoutuvat toisiinsa eri ajassa. Nyt odotan saavani hänen uusimman kirjan luettavakseni. Yksi kestolemppari kirjoista on Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen, jonka luin ensimmäisen kerran teininä.

Miten rentoudut? Monella eri tavoin, mm. mieheni ja koiran kanssa kotoillen, lenkkeillen ja patikoiden. Kesällä parasta on oleskelu ja kaikenlainen puuhailu mökillämme. Ystävien kanssa vietämme myös paljon aikaa vapaa-ajastamme mm. matkustellen ja käyden konserteissa.

Mistä haaveilet? Tällä hetkellä tulevasta Italian matkasta. Muut haaveet olen oikeastaan saanut toteutettua viimeisen puolen vuoden aikana.