Takaisin

Julkisivutaideteos viimeistelee Uusi Sydän laajennuksen

Kuva: Philippe Gelard. Samuli Naamangan Älyn humaani valo, 2019 -teos kuvattuna Kaarisairaalan edestä.Uusi Sydän -laajennuksen ensimmäisen vaiheen elementtiasennukset ovat edenneet ylimpään kerrokseen ja paljastaneet pala palalta palkitun sisustusarkkitehti Samuli Naamangan betonille luoman Älyn humaani valo -taideteoksen.

Samuli Naamanka on kansainvälisesti arvostettu innovatiivinen muotoilija ja sisustusarkkitehti, joka on kehittänyt mm. graafisen betonin tekniikan. Menetelmän avulla betonielementteihin saadaan painettua näyttäviä kuvioita.

Taideasiantuntija Maarit Hakkarainen KYSistä kuvailee Naamangan teoksen kunnioittavan Uusi Sydän -laajennuksen arkkitehtuuria ja viimeistelevän rakennuksen arkkitehtonisen kokonaisuuden:

 

Havainnekuva: KYS Uusi Sydän 2025 ‐allianssi. Taideteosluonnos: Samuli Naamanka, Älyn humaani valo, 2019.

-Teos tekee rakennuksesta arvokkaan ja mieleenpainuvan. Julkisivuteos vahvistaa KYSin identiteettiä kulttuurimyönteisenä organisaationa ja laadukkaana hoitopaikkana.

- Naamangan teos vaikuttaa positiivisesti kaupunkikuvaan: se lisää Savilahden ympäristön viihtyisyyttä, vetovoimaa ja nivoutuu onnistuneesti Savilahden Valon kaavaan. Taiteilijana Naamangan työskentelytapa on kunnioitettava; hän pyrkii työssään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, mikä näkyy teosten korkeatasoisena lopputuloksena, Hakkarainen kiittää.

Taideteos tulee reunustamaan koko Uusi Sydän -laajennuksen ylintä kerrosta ja se näyttäytyy kokonaisuudessaan vuonna 2021 rakennushankkeen toisen vaiheen edettyä harjakorkeuteen.

Taideteoksen valaisemisratkaisuja selvitetään parhaillaan.

Lisätietoja: taideasiantuntija Maarit Hakkarainen, p. 044 717 9775