Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

KYSiin lisää aurinkoenergiaa

24.2.2021
KYS Uusi Sydän 2025 –rakennusprojektissa 1C2-laajennusosan katolle asennetaan rakennuksen valmistuttua aurinkosähköjärjestelmä (110 kWp). Aurinkosähköjärjestelmien yleistyessä niiden hinnat ovat viime vuosina laskeneet ja tehokkuus kasvanut. Järjestelmän hankintaan KYS saa investointitukea...
Lue lisää
24.2.2021 Uutinen
KYSiin lisää aurinkoenergiaa
24.2.2021 Uutinen

KYSiin lisää aurinkoenergiaa

KYS Uusi Sydän 2025 –rakennusprojektissa 1C2-laajennusosan katolle asennetaan rakennuksen valmistuttua aurinkosähköjärjestelmä (110 kWp). Aurinkosähköjärjestelmien yleistyessä niiden hinnat ovat viime vuosina laskeneet ja tehokkuus kasvanut. Järjestelmän hankintaan KYS saa investointitukea Business Finlandilta. Business Finland rahoittaa järjestelmän hankintahinnasta 20 %.

Myönteinen tukipäätös Business Finlandilta tuli helmikuun alussa. Investointitukihakemuksen Business Finlandille tehneet projekti-insinööri Titta Haatainen ja sähkövalvoja Ville Sirviö kuvaavat hakuprosessia: -  Business Finlandin sähköinen investointitukihakemuslomake täytettiin netissä, ja myönteisen tukipäätöksen myötä KYSille on tulossa rahallista tukea aurinkosähköjärjestelmän hankintaan. Lisäksi jatkossa aurinkopaneelien tuottama sähkö säästää KYSin sähköenergiakustannuksia ja luontoa.  


 

 

Aurinkoenergian hyödyntäminen on KYSissä jo tuttua. KYS sai ensimmäiset aurinkopaneelinsa Pyöreän pysäköintitalon, auditoriorakennuksen ja rakennuksen 11 (Iso-Bertta) katoille vuonna 2016. Järjestelmän tuottajan mukaan KYSin aurinkovoimala oli tuolloin yksi Suomen suurimmista aurinkoenergiaprojekteista. Aurinkovoimalan kokoluokka on lähes 180 kWp. 

Lue lisääAurinkoenergia/KYS (linkki)

 

 

 

 

 

 

Tietolaatikko: Business Finland on Työ- ja elinkeinoministeriön alainen rahoituskeskus, jonka tehtävänä on edistää innovaatioita ja uutta teknologiaa.  Ekologisten energiaratkaisujen myötä KYS haluaa olla mukana kestävässä kehityksessä ja edelläkävijä ympäristöystävällisten vähähiilisten energiaratkaisujen hyödyntämisessä julkisessa rakentamisessa - luontoa säästäen.

Lisätietoja: 
KYS Uudistuu –hanke, KYS Uusi Sydän 2025 –projekti, sähkövalvoja Ville Sirviö, ville.sirvio@kuh.fi 
KYS Uudistuu –hanke, KYS Uusi Sydän 2025 –projekti, projekti-insinööri Titta Haatainen, titta.haatainen@kuh.fi 

Kaikki ajankohtaiset