Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Taideasennukset jatkuvat

1.3.2022
KYS Uusi Sydän -projektiin sisältyy taiteen asentamista hoitaja-asemien lisäksi potilashuoneisiin.  Projektissa on mukana seitsemän taiteilijaa (Mirva Liimatta, Mari Arvinen, Pentti Otsamo, Petteri Tikkanen, Tiina Tanskanen, Kaisu Sirviö, Veera Launonen). Jokainen taiteilija sai...
Lue lisää
1.3.2022 Uutinen
Taideasennukset jatkuvat
1.3.2022 Uutinen

Taideasennukset jatkuvat

KYS Uusi Sydän -projektiin sisältyy taiteen asentamista hoitaja-asemien lisäksi potilashuoneisiin. 

Projektissa on mukana seitsemän taiteilijaa (Mirva Liimatta, Mari Arvinen, Pentti Otsamo, Petteri Tikkanen, Tiina Tanskanen, Kaisu Sirviö, Veera Launonen). Jokainen taiteilija sai tehtäväkseen toteuttaa neljän teoksen sarjan. Yksi teos sijoitetaan hoitaja-asemaan ja kolmea muuta teosta käytetään vaihtelevasti eri potilashuoneissa. Taidehanke on edennyt jo pitkälle, mutta koronan vuoksi taideasennukset jouduttiin keskeyttämään.

Nyt asennukset jatkuvat 1C1-rakennusvaiheen osassa, jossa osastotoiminta on jo käynnissä. Taideasennukset tehdään osastotoiminta huomioiden. Mikäli potilaita on asennuspäivinä eristyksessä, niihin huoneisiin ei silloin mennä.

Teokset asennetaan  6. - 9. kerroksiin, joista taide vielä puuttuu. Jokaisessa kerroksessa on oma taiteilija ja teemaväri.

- Sekä potilailta että henkilökunnalta on tullut teoksista positiivista palautetta, mikä ilahduttaa aina. Taiteilijat ovat käsitelleet teoksissaan muun muassa luonnon kiertokulkua, lempipaikkoja, toivon ja rauhoittumisen teemoja. Välitän taiteilijoiden tarinat teosten takaa myös osastoille, kun asennukset on saatu valmiiksi. Näin tieto taiteesta saavuttaa myös potilaat, sairaanhoitopiirin taideasiantuntija Henna Hietainen kuvailee.


Mirva Liimatta Lempipaikka-teoksensa äärellä. 


Mari Arvinen, yksi osa teossarjasta Hetken rauha ja toivon korsi. 

Mari Arvinen, Hetken rauha ja toivon korsi. 

Lisätiedot: taideasiantuntija Henna Hietainen, puh. 044 711 3065, s-posti henna.hietainen@kuh.fi 

 

Kuvat ja teksti: KYS kiinteistöhallinto, Henna Hietainen

Kaikki ajankohtaiset