Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

Navigointivalikko

Uutinen

Uusi Sydän -rakennusprojektin toisen vaiheen harjannostajaisia juhlittiin perjantaina 29.4.

29.4.2022
KYS Uusi Sydän 2025 -rakennusprojektin toisen vaiheen laajennuksen harjannostajaisia juhlittiin 29.4.2022 KYSillä noin sadan hengen voimin. Harjannostajaisten kunniaksi työmaalla vedettiin Suomen lippu salkoon.   Juhlassa puheita pitivät tuotantojohtaja Jussi Heikkilä,...
Lue lisää
29.4.2022 Uutinen

Uusi Sydän -rakennusprojektin toisen vaiheen harjannostajaisia juhlittiin perjantaina 29.4.

KYS Uusi Sydän 2025 -rakennusprojektin toisen vaiheen laajennuksen harjannostajaisia juhlittiin 29.4.2022 KYSillä noin sadan hengen voimin. Harjannostajaisten kunniaksi työmaalla vedettiin Suomen lippu salkoon.  

Juhlassa puheita pitivät tuotantojohtaja Jussi Heikkilä, työpäällikkö Pentti Leskinen ja luottamusmies Jari Savolainen Rakennusliike Lapti Oy:stä sekä palvelukeskusjohtaja Tatu Kemppainen ja kiinteistöjohtaja Petri Pyy KYSistä. Ja olipa juhlassa mukana yllätyspuhujakin, kun sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Markku Rossi välitti hallituksen kiitokset työmaalle ja hankejohtaja Kirsi Leivoselle hyvin tehdystä työstä. 


 

 

Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Markku Rossi kiitti rakentajia. 

Kiinteistöjohtaja Petri Pyy toivotti juhlaväen tervetulleeksi. Puheessaan hän korosti sitä, että täysin uudistettu pääsairaala palvelee tulevaisuudessa koko maakunnan väestöä ja vuonna 2023 aloittavaa Pohjois-Savon hyvinvointialuetta.  - KYSin kampuksen toimintaa ja sen kiinteistömassaa uudistetaan alueen väestön palvelutarpeiden ja hyvinvointialueen linjausten mukaisesti nyt ja tulevaisuudessa, Petri Pyy painotti.  

Kiinteistöjohtaja Petri Pyy totesi, että uudistuva sairaala palvelee aikanaan koko maakuntaa. 

Palvelukeskusjohtaja  Tatu Kemppainen kiitti lämpimästi työntekijöitä. -  Olette rakentamassa Suomen hienointa sairaalaa, totesi Kemppainen puheessaan. – Olette asettaneet  sairaalan väelle riman korkealle – hienossa sairaalassa annettavan hoidonkin on oltava hienoa, parasta mahdollista hoitoa. Puheensa päätteeksi Tatu Kemppainen esitti juhlaväelle hiukan muokatun Lentävä kalakukko -kappaleen.


 

Tuotantojohtaja Jussi Heikkilä (kuvassa oikealla) toi puheessaan esille, että Uusi Sydän -työmaalla on ollut haasteita. Etenkin koronapandemia on tuonut omat lisämausteensa ennestäänkin haastaviin työolosuhteisiin. – Työmaan siisteys ja henkilöstön turvallisuus on ollut ja on edelleenkin ykkösprioriteetti Uusi Sydän -rakennusprojektissa. Onpa työmaa siitä saanut palkinnonkin vuonna 2019, kiitteli tuotantojohtaja Jussi Heikkilä puheessaan. 


Myös työpäällikkö Pentti Leskinen toi puheessaan esille, miten valtavasti ylimääräistä työtä ja työturvallisuuden huomioimista rakentaminen toimivan sairaalan keskellä vaatii. – Sairaalaa on rakennettu monen eri toimijan kesken. Eri toimijoiden yhteistyö on ollut tässä hankkeessa aivan omaa luokkaansa; etenkin työmaan pinnassa yhteistyö on toiminut hienosti, kiitteli työpäällikkö Pentti Leskinen. 

Luottamusmies Jari Savolainen totesi puheessaan, että harjakaiset ovat hyviä tapahtumia rakentajille. Juhlissa päästään muistelemaan menneitä ja suunnittelemaan tulevaa. Vaikka rakennustyömaa on tuonut mukanaan sairaalan arkeen meteliä ja häiriötä, on rakennustyömaa tuonut sairaalaan myös iloa. Puheessaan Savolainen muistutti mieliin Laptin toteuttamat joulupukki ja tonttu -vierailut sairaalassa. - Jokavuotiset joulupukkivierailut ovat merkittäviä sekä sairaalan lapsille että rakentajille. Lasten iloiset hymyt ilahduttavat myös rakentajia, Jari Savolainen kertoi. 

Juhlassa tarjottiin harjannostajaisperinteiden mukaisesti hernekeittoa ja kakkukahvit. 

Perinteisten puheiden lisäksi harjannostajaisten ohjelmaan toi oman hauskan panoksensa mentalisti Jose Ahonen yleisön joukosta poimittujen "avustajien" kanssa. 

Ja yleisöllä oli hauskaa. 

 

Tilaisuuden aluksi juhlavieraat kiersivät uusissa, vielä keskeneräisissä tiloissa. 

Kuvia työmaakierrokselta. 

 Tässä tutkitaan rakennuspiirustuksia. 

Viimeistelyä vailla. 

Hankejohtaja Kirsi Leivonen esittelee uusia tiloja. 

Nyt harjakorkeudessa olevan toisen vaiheen rakennustyöt aloitettiin sairaalan sisäpihalle kohdistuneilla louhinta- ja maanrakennustöillä elokuussa 2020. Rakennusosan sisällä jatkuvat vielä mm. yksittäisten tilojen tasoite- ja maalaustyöt, muuraus- ja laatoitustyöt, lattioiden tasoitevalut, alakattoasennukset, matto- ja oviasennukset sekä varuste- ja kalusteasennukset. Vuonna 2020 valmistuneen ja uuden laajennusosan rajalla käynnissä olevat rakennustyöt ovat edenneet 4.  kerrokseen. 

KYS Uusi Sydän 2025 -projektin toisessa vaiheessa laajennetaan vuonna 2020 valmistunutta uudisrakennusta. Sairaalakompleksin keskelle sijoittuvan laajennuksen käyttöönotto on alkuvuodesta 2023. Uudisrakennuksen toisen vaiheen valmistumisen jälkeen päästään peruskorjaamaan KYSin vanhin rakennus, vuonna 1959 rakennettu vuodeosastotorni. Hankkeen lopuksi puretaan sairaalan huonokuntoisin, vuonna 1985 valmistunut vuodeosastotorni sekä rakennetaan yhdystunneli Kaarisairaalaan ja Sädesairaalaan. 

Lue lisää: https://www.psshp.fi/-/kysin-paasairaalan-uudisrakennusosa-harjakorkeudessa?inheritRedirect=true&redirect=/etusivu

Kaikki ajankohtaiset